Kolumbija je odlična destinacija za potovanje!

Da je Kolumbija odlična destinacija za potovanje, sem ugotovil že prve dni potovanja. Vsak dan pa sem v to mojo trditev vse bolj prepričan! Kolumbija je res super destinacija za potovanje!

V Bogoto smo prileteli v petek pozno zvečer. Ker sem o Kolumbiji in Bogoti slišal že vse mogoče zgodbice, me je bilo Bogote malo (res čisto malo) strah. Ta strah pa se je popolnoma razblinil naslednji dan, ko smo se malo sprehodili po Bogoti.

kolumbija

Še v soboto popoldan smo se iz Bogote odpravili proti severu v staro kolionialno mestece Vila de Layva. V Vili da Layva se je čas ustavil pred nekaj sto leti. Ulice mesta in glavni trg je tlakovan s kamni, hiše so še iz časa, ko so tu vladali Španci,… Skratka zanimivo in prijetno mestece.

Naslednji dan smo si šli ogledati nekaj znamenitosti okoli Vile de Layve. Najbolj zanimiv je bil obisk farme nojev. Poleg farme nojev smo si ogledali še muzej fosilov, astronomski observatorij iz časov pred Španci in eno staro cerkvico. Muzej fosilov in observatorij nista na nas pustila posebnega vtisa, cerkvica pa je bila zelo zanimiva.

V ponedeljek zgodaj zjutraj smo se z avtobusom odpravili do mesteca San Gil, ki je znan po adrenalinskih športih. Mi smo se najbolj navdušili za rafting. Sprva sicer nismo bili najbolj navdušeni nad blatno rjavo reko, ampak ko smo se z raftom spustili po reki navzdol je bilo super. V San Gilu nismo prespali, ampak smo se zvečer z nočnim avtobusom odpravili proti Santa Marti.

Deset urna vožnja z avtobusom je hitro minila. Santa Marta je pol milijonsko mesto, ki leži ob Karibskem morju. Kolumbija ima sicer večji del obale ob Tihem oceanu, ki je dokaj nedostopno, manjši del pa ob Karibskem morju.

Ker je Santa Marta dokaj nezanimiva, smo se že z avtobusne postaje odpravili proti manjšem ribiškem mestu Taganga, ki je iz Santa Marte oddaljen slabih deset kilometrov.

Prvi dan v Tagangi smo izkoristili za poležavanje na plaži. No tudi potapljali smo se malo! Na plaži smo si vsi privoščili 45 minutno masažo za ceno sedmih evrov. Ni bilo slabo.

Danes pa je bil najbolj zanimiv dan, odkar smo v Kolumbijo. Obiskali smo nacionalni park Tayrona. Nacionalni park je znan po indijanskem ljudstvu Kogi, vendar sem prepričan, da ga večina popotnikov in turistov obišče zaradi čudovitih plaž in lepe narave. Takoj, ko bo mogoče, bom nekaj slik objavil tukaj na blogu.

Dostop do plaž je možen samo peš (cca 1 uro hoje)  ali s konjem. Ravno zato so plaže zelo čiste. Če bi se lahko vsak pripeljal z avtom, bi najbrž bilo kar veliko smeti. Omeniti moram tudi, da smo jedli odlične škampe, za smešno ceno. Sedem evrov skupaj s prilogo riža, pomfrija in solate.

Drugače je Kolumbija zelo varna za potovanje. Mi zaenkrat nismo imeli niti najmanjših problemov. Ljudje so zelo prijazni, problem je le, ker skoraj nihče ne zna niti besedice angleško.

Kolumbija je tudi dokaj poceni dežela. Za prenočišča plačujemo povprečno 7 – 8 evrov na osebo. Hrana je v manj turističnih krajih čisto poceni (2 – 3 evra obrok), kjer je pa bolj turistično, pa je tudi hrana malo dražja (5 – 8 evrov obrok).

Avtobusi so tudi dokaj poceni. Za štiri ure vožnje smo plačali sedem evrov.

V glavnem ni slabo!

Lep pozdrav v Slovenijo!

7 komentarjev

  1. Opaaa… sliši se fantastično!!! Čakamo slike in ti zavidamo 🙂 Pa še kdaj med potovanjem napiši kaj podobnega, zelo lepo se bere.

  2. vse se mi zdi super, le to mi ni jasno, kaj si počel, da ti je 10 urna vožnja z avtobusom hitro minila? 🙂

    in itak veš….vsi bi bili raje v poletju…srečen ti 😉

  3. oh Taganga in parque Tayrona….moja omiljena destinacija. pa tudi santa Marta ni tako nezanimiva, če spoznaš lokalce, te popeljejo na zelo zaniiva mesta. Uživaj! in pozdravi mojo Kolumbijo!

  4. Zdravo Tomaž!
    Vidim, da uživaš v Kolumbiji. Nič presenetljivega. 🙂 Sem ti rekel, da je Kolumbija odlična destinacija za potovanje. He, he…
    So v Santa Marti še zmeraj napisi, da je najbolj čisto mesto v Kolumbiji?
    Lep pozdrav iz Filipinov.
    p.s. Tu je masaža 5? za eno uro, če se ne pogajaš. 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja