Balkanska kafana v Nürenbergu

Nürenberg

Prvomajske praznike sem izkoristil za obisk prijateljice, ki dela v Nürenbergu. Imel sem se super! Anita, hvala ti za vse!

Doživel sem tudi nekaj, za kar si pred odhodom nebi mislil, da je možno. Prvi večer v Nürenbergu nismo imeli kakšnih posebnih načrtov, zato smo se odločili, da gremo v prvi lokal na pivo ali dve. In tako najdemo en lokal v katerem nas natakarica preseneti z:”Izvolite”. V istem trenutku na steni zagledam srbsko zastavo. In počutje je bilo takoj bolj domače. Uživali smo v jugo glasbi, pili pivo,..

Naslednji dan je bil petek. Cel dan smo si ogledovali znamenitosti Nürenberga in bili zvečer kar pošteno utrujeni. Nekam v center se nam ni dalo, zato smo rekli, da gremo spet na pivo ali dve, v balkansko kafano.

Ko želimo plačati prvo rundo, nam natakarica prijazno pove, da to ‘časti’ šef. Kmalu zatem do nas prideta dva ‘muzikanta’, in nas vprašata, če imamo kakšno glasbeno željo. Izberemo Ružo crveno, vendar nam mojstra zapojeta Ružo rumeno. Potem si zaželimo še Đurđevdan in zraven pojemo še mi.

Po nekaj rundah, nas pride šef vprašati, če se imamo dobro. Odgovorimo, da je vse v redu in ga povabimo, da prisede k naši mizi. Povabilo z veseljem sprejme in začne se zanimiva debata.

Pove, da je iz Novega Sada in da v Nemčiji živi že 27 let. Pravi, da je Nemčija najboljša država na svetu. V vsakem primeru ti država da 930 evrov na mesec. Šefe je bil pravi komik in smo se njegovim šalam smejali veš čas. Še posebej pa mi bodo v spominu ostale dve njegove izjave. Prva njegova izjava je:”Nije život video kazeta, da ga prevrtiš unazad.” Druga pa:”Če v enem dnevu srečaš pet budal, si tisti dan tudi sam budala.”

Šefe nam pove tudi, da k njemu hodi en črnc in, da ga je navadil, da vedno ko pride v njegov lokal reče:”Ja sam srbin.” Zato, pa od šefa dobi brezplačno pivo. Šefe tudi skoraj vse goste pošilja v ‘pičku materinu’ in jih zmerja z budalami. Vse skupaj je mišljeno bolj kot ‘zafrkancija’, saj šefe tudi vse na veliko časti in po mojem mnenju ni slab človek. Je pa veseljak in zajebant.

Enkrat sredi noči v lokal vstopi en črnc, dvigne roko in reče:”Ja sam srbin.” Mi vsi v smeh, šefe pa kelnarci naroči, naj njegovem prijatelju srbu, da brezplačno pivo.

Tudi mi smo skoraj cel večer pili na račun hiše. Meni je uspelo plačati eno samo rundo.

Še sam ne vem, kdaj je bila ura pol petih zjutraj, ko smo se odpravili spat.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja