Oglaševanje in zaslužek na blogu

Namen pisanja mojega bloga je vse prej kaj drugega kot pa zaslužek z njim. Ker pa se ukvarjam z internetom ( izdelava spletnih strani, spletno oglaševanje, optimizacija spletnih strani,…), sem se odločil da dam na svoj blog oglasno pasico podjetja Iprom.

Oglasno pasico (baner) imam lociran v desnem stolpcu zgoraj. Trenutno podjetje Iprom ‘servira’ kar lepe oglase, za Coca Colo, zimske gume,… Nekateri na svoje spletne strani ne želijo dati nikakršnih oglasov, saj so mnenja, da jim oglaševanje kvari izgled strani. Jaz sem nasprotnega mnenja in menim, da oglas celo malo poživi moj blog. Zelo me zanima, kaj mislite vi, ki obiskujete moj blog? Odgovore pričakujem v komentarjih.

In koliko bom zaslužil? Mislim, da ne veliko. Za vsak klik na oglasno pasico bom dobil plačano 8 centov. Po mojem bom na mesec dobil evro ali dva. Kar pa ne pomeni da oglaševanje na blogu ne more prinesti neki soliden zaslužek. Z malo iznajdlivosti in dobrim trženjem se z blogom da zaslužiti 200 evrov na mesec.

5 komentarjev

 1. Hja tudi sam sem ramišljal da bi si neki zelo majhnega dau na blog. Ampak sem se pol premislil ker se mi ponudba sploh ne dopade. Veliko lepše bi bilo da dobim 1c za vsak ogled oglasa ne pa klik. Bi vsaj nekaj zaslužu.
  Drugače je pa tvoj blog kar precej stran on preveč nakopičenega z reklamam. Sploh pa ta tema k je tak simpl in čist u izi ti ni treba nič skrbet. Vsaj men se zdi.

 2. Proti reklamam nimam nič proti, drugače pa je 8 centov precej nizka ponudba za tolikšen banner. Adpartner ponuja 12 centov za klik na specifičen oglas, tukaj pa je banner ogromen in le 8 centov.

 3. Če bi z mojim blogom dosegel 50.000 obiskovalcev na mesec, potem bi dobil 14 centov na klik. Tako ko jih dosežem 5.000 pa dobim 8 centov na klik. Se bo treba malo potruditi pa povečati obisk.

  Z AdPartnerjem pa imam izkušnje, da to sploh nobeden ne klika. Z Ipromom je ponavadi veliko večji zaslužek.

  Drugače pa bi največ zaslužil, če bi sam dobil kakšno podjetje za oglaševanje.

 4. Pozdravljeni!

  Verjetno ste že slišali neverjetne zgodbe ljudi, ki trdijo, da so z raznimi načini služenja na internetu čez noč prišli do bajnih vsot denarja, in to dosegli brez kakšnega posebnega truda.

  Da smo si na jasnem!

  ? Izjave kot je zgornja vzemite z veliko rezervo, saj se v njih vedno najdejo kakšne zanke za katere izveste ob najbolj neprimernem trenutku (denimo, ko želite sredstva pridobljena s sodelovanjem na strani, nakazati na vaš spletni račun, bančni račun, plačilno kartico itd.)

  ? Nobena stran, Vam ne bo izplačevala svojih deležev zaslužka, če jim ne boste nudili neke protiusluge (v tem primeru je to obiskovanje spletnih strani, za katere so plačali oglaševalci, katerim je interes predstaviti svojo stran, izdelek, storitev in podobne stvari širšemu občinstvu)

  ? Za kakršenkoli dobiček, ki ga lahko ustvarimo, je potrebna dobra organiziranost, popolno poznavanje industrije v kateri delujemo, angažiranost, dobro je tudi, da imamo mrežo prijateljev, ki jih interesirajo podobne stvari.

  Pa saj vendar ne izpolnjujem zgoraj napisanih pogojev:(

  Brez skrbi!

  Vodič je namenjen začetnikom v tej stroki, tistim, ki so že nekoliko seznanjeni z zadevo, pa lahko služi kot dodatek k predznanju!

  http://sodnik.freehostia.com/index.html – Vodič si lahko preberete tule!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja