Uživate, ko jeste dobre ribe?

Ribe

Radi jeste ribe? Tale članek je namenjen tako tistim, ki jih in tudi tistim, ki ribe ne jedo.

Jaz včasih nisem bil velik ljubitelj rib. Ko pa sem začel hoditi v Paklenico – Starigrad pri Zadru na plezanje, sem postal velik ljubitelj rib.

V Paklenici vedno spim in jem v Pansionu Kiko. Ko sem prvič pri njih jedel ribe, sem res videl, oziroma okusil, kaj so dobre ribe.

Dobre ribe sicer znajo biti draga zadeva, vendar ne pri Kikotu. Za 45 evrov na dan pri njih dobiš prenočišče, zajtrk in obilno (res obilno) večerjo po svoji izbiri. Prepričan sem, da pri nas in na Hrvaškem samo večerja, kot jo dobiš pri Kikotu stane več kot 45 evrov. Govorim o količini, kvaliteta v veliki večini ni primeljiva.

Da ne bo kdo mislil, da je to kakšno reklamno sporočilo! Prispevek je le koristna informacija za tiste, ki radi jedo dobre ribe!

Če bi me kdo vpršal, zakaj grem najraje v Paklenico, bi mu težko odgovoril. Ali je to lepota nacionalnega parka in plezanje ali zato, ker vem da bom jedel dobre ribe.

4 komentarji

  1. Ja, jaz pa moram priznat da nimam rad rib, niti ne jem ostalih morskih jedi. Ne vem, nekako mi ne dišijo, niti okus mi ne odgovarja. Je pa res, da rad jem kakšno drugo vrsto hrane, recimo mehiško.

    Glede ponudbe se mi zdi, da res ni predrago – glede na to kaj očitno nudijo. Bilo pa bi zanimivo pogledat kakšne so cene za podobne ponudbe pri nas. Ali mogoče kdo ve?

  2. Men so pa ribe nekaj najbojšega. Postrv s tržaško omako, škarpena in seveda losos, ki je res najboljši od vseh (pravilno pripravljen). Če bom kdaj šel v ta kraj, se zagotovo oglasim. Sicer je pa 45?/dan malo. Jaz sem na slovenskih obali plačal 65?/dan v enem hotelu pa zajtrk in večerja nista bla bukvej kaj (samopostrežna z malo izbire).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja