Kaj napoveduje horoskop za september 2020?

Kaj pa nam pravzaprav prinaša horoskop september 2020?

Nestrpno se bliža drugi del koledarskega leta, ki nam prinaša nekaj sprememb in želje po osebnih odločitvah. Za več podrobnosti, si oglejte spodnji videoposnetek v katerem vam bo astrolog Bern Jurečič, razkril nekaj značilnih lastnosti za horoskop september 2020.

Preberite si tudi svoj tedenski horoskop na www.tomazgorec.si/tedenski-horoskop, katerega za spletno stran Tomaž Gorec, piše Bern Jurečič.

Poletje se počasi preveša v jesen in september je tisti mesec, ki začenja novo sezono z astrološkega vidika gre za prehodno obdobje, na drugi strani pa je to znova izjemno dinamičen mesec. Oglejte si spodnji videoposnetek, v katerem astrolog Bern Jurečič razkrije podrobnosti in značilnosti za horoskop september 2020.

Če pogledamo okoli sebe in v svet, vidimo, da se že zadnjih nekaj mesecev vse zelo hitro spreminja. To je v skladu z Merkurjem, ki je sedaj izjemno hiter in hiter bo tudi ta mesec, iz znamenja device bo prišel skozi mesec do vse škorpijona, kar pomeni hitro spreminjanje, prilagajanje in dogajanje. Merkur je le eden od elementov, ki so ključni v tem mesecu, dinamike pa je veliko več. September prinaša nekaj prestopov in nekaj konfiguracij. Venera prestopa v leva, kar pomeni, da lahko na področju ljubezni in financ pride do kakšne drame, a v tem primeru ne bo tako. V minulih osmih mesecih leta smo se že navadili, da nič ni več tako, kot je bilo do sedaj običajno in tako bo tudi s planetarnimi premiki. Proti koncu septembra bo Sonce prestopilo v znamenje tehtnice, a to niso glavni poudarki, ki bodo narekovali dinamiko tega meseca.

Horoskop za september 2020 napoveduje dve glavni stvari: Merkur je zelo slabo postavljen v razmerju z Neptunom, zato lahko govorimo o težavah z informacijami oz. “fake news” ali dezinformacije, ki so povezane z devico in ribo, to sta znamenji, ki se dotikata zdravja. V tem mesecu bodo zato prisotni potenciali zdravja, ki so bili razloženi v letnem horoskopu in v horoskopu spomladanskih mesecev. Skozi obveščanje, razmišljanje in poskus analize oz. razčlenjanja, kaj je prav in kaj ni prav, kaj poslušati in kam se obrniti, a več o tem v nadaljevanju.

Glavni poudarek v tem mesecu je dokaj neprijetna konfiguracija “T kvadrat”, v katerem se nahajajo ne najbolj prijazni planeti. Mars se obrača tik preden bi se prestavil v znamenje bika in bo imel v začetku septembra fazo stacionarnosti, astronomsko se njegovo premikanje ne bo dosti opazilo. To sicer ni nič posebnega in se zgodi enkrat na dve leti in se v nekem znamenju, tokrat v lastnem znamenju ovna, v katerem je Mars močan, obrača nazaj. V znamenju ovna bo nato ostal vse do novega leta, šele tik po novem letu pa bo pripravljen za prestop v bika. Horoskop september 2020 pravi, da bodo zato zadnji štirje meseci pod vplivom obračajočega in retrogradnega Marsa močno pod pritiskom in v dinamiki. Tudi to ne bi bilo tako neprijetno, če se ne bi vse to dogajalo v kvadratu s tistimi temi planeti, ki krojijo naša življenja in vsakdan že celo leto, vse od decembra 2019: Saturn, Pluton in Jupiter.

Saturn je zadnji med njimi, a je pomemben, ker bo Marsov obrat sovpadel v Saturnovo pozicijo, konec meseca pa se na svojem mestu obrne tudi Saturn in takrat bo tudi on stacionaren. Mars in Saturn sta ena od najbolj neprijetnih kombinacij v astrologiji nasploh, zato lahko pričakujemo pritisk in negativno akcijo, tudi nesrečo, zato je vprašanje, kaj lahko to pomeni v življenju posameznika in tudi v globalnem primeru – lahko gre za naravne nesreče ali pa za podobno nesrečo, kot je bila nedavno v Bejrutu, horoskop september 2020 pravi, da je možnosti veliko.

“T kvadrat” pa ne bo trajal dolgo, saj se bo Venera razmeroma hitro premaknila naprej, a ostala bosta kvadrat Marsa in Saturna. Mars se bo 9. septembra obrnil retrogradno, a to je le prvi od treh, ki bodo to storili v decembru. Dva planeta, ki sta glavna akterja krize s covid-om, sta Saturn in Jupiter. Skupaj sta povzročila veliko neprijetnosti v kozorogu, družno se obračata, sicer z dvema tednoma razlike, a družno bosta decembra odšla v vodnarja. Njuna direktnost – Jupitrova že na polovici septembra (obrne se 13. septembra) in Saturnova (obrne se 29. septembra), bo pomenila zadnjo fazo covid krize v letu 2020, saj so akterji isti, kot so bili spomladi. Vmes se je zgodila retrogradna faza, ki se septembra končuje. Z vidika globalnih premikov kot je covid jesen ne bo enostavna in prijetna, celotna zgodba se bo namreč končala šele novembra ali v začetku decembra. Že sedaj je najavljeno, da bo cepivo za covid pripravljeno že oktobra, da bi se virus lahko čimprej spravil pod kontrolo.

A horoskop september 2020 opozarja, da stvar ne bo tako enostavna, saj poleg “T kvadrata” v septembru obstaja še ena konfiguracija t. i. mistični četverokotnik, sestavljen iz petih planetov: Merkurja, Venere, Saturna, Plutona in Neptuna, kar dostikrat pomeni neke vrste vpogled, intuitivno spoznanje v širokem pomenu besede. Povezano je z že omenjenimi informacijami in dezinformacijami in vedno več ljudi se zaveda tega dogajanja in namenov, zato je vprašanje, koliko bodo ti nameni sploh možni. Glavna dinamika tako septembra kot oktobra je tako v tem primeru bitka dveh svetov, ki v bistvu sploh ni bitka, saj so na eni strani nameni, na drugi pa uporabniki, ki so vedno bolj ozaveščeni.

Hkrati ves čas govorimo o Merkurju in njegovem hitrem gibanju, v večini meseca bo šel skozi tehtnico, znamenje drugih v smislu osveščanja drugih in širjenja informacij. V določenem lasu bo Merkur tudi v trigonu s Plutonom, kar je strašno močen aspekt. To bo neke vrste kulminacija v smislu pritiska “kdo bo koga”. Horoskop september 2020 napoveduje, da je pred nami nedvomno pestra jesen, september je samo neke vrste priprava, čim več je seznanjanja in informiranja, tem bolje, da bomo v oktober in november prišli vsaj približno pripravljeni.

Pomembni datumi v mesecu septembru, na katere je treba biti pozoren, so 6., 20. in 26. september, ti imajo v sebi mnogo napetih energij, ki lahko prinesejo bolj ali manj močno neprijetnost ali nesrečo. 4., 13., 16. in 29. september pa so taki z dobro povezanimi in dobro konstruktivnimi energijami, zato bo ob zadostni meri truda več možnosti, da se stvari izpeljejo v pozitivni smeri.

Bern Jurečič zaključuje, da bo september na splošno tako s slabimi kot pozitivnimi in koristnimi aspekti lahko za mnoge tudi zelo odličen mesec, a dobro je, da se zavedamo nekega trenda, ki se pripravlja, čeprav se o njem ne govori, zato da se nanj pripravimo in smo močnejši. Pripravimo se na jesen ki se bo sicer zaključila v bolj slabi smeri, bo pa zato novo leto prineslo neprimerno boljše energije.

Kaj mi pove mesečni horoskop?

Lahko si podrobno preberete, kaj je za vas zapisano v zvezdah za mesec, ki je pred vami, in se tako lažje soočate z vsemi izzivi, ki se vam utegnejo postaviti na poti. Lahko se dobro pripravite za področja, kjer vam utegne v mesecu kazati slabše in poskrbite za boljši izid od predvidenega.

Katera področja opisuje mesečni horoskop?

Mesečni horoskop opisuje področje ljubezni, zdravja ter denarja in kariere. Tako, se lahko pripravite, na katere stvari morate biti bolj pozorni, da boste v mesecu, ki je pred vami kar se da uspešni na vseh življenjskih področjih.

Kje vsak mesec najdem aktualni mesečni horoskop?

Prav tukaj na naši spletni strani, kajti redno skrbimo za osvežen in aktualen mesečni horoskop. Poskrbimo tudi, da se vsak obiskovalec na strani dobro znajde, saj je jasno napisano za kateri mesec je napisan horoskop.

Kakšen horoskop si še lahko preberem na tej spletni strani?

Poleg mesečnega horoskopa, lahko na tej spletni strani pogledate tudi redno osvežen tedenski horoskop, dnevni horoskop in pa letni horoskop za tekoče leto. Na tedenskem in dnevnem horoskopu si lahko preberete tudi podrobnejše opise za posamezna znamenja.