Slovenske delnice – Čas za nakup ali prodajo?

Ali ve kdo odgovor na to vprašanje? Kupiti ali prodati delnice slovenskih podjetji?

Jaz sem pred dvema letoma, kar nekaj denarja vložil v delnice slovenskih podjetji. Nekaj tudi na Balkan. Od začetka je bilo lepo kot v pravljici. Na dan se je zaslužilo tudi po tisoč in več evrov. Sedaj pa je situcija čisto drugačna. Na dan izgubim tudi po tisoč in več evrov. Končni rezultat vsega je, da so mi delnice prinesle kar lepo izgubo.

Zdaj se pa sprašujem ali vse prodati ali kupovati, saj na dolgi rok (par let), bi moral iti tečaj gor. Če sem naredil napako, da sem kupoval, ko so kupovali vsi, jo ne smem sedaj ponoviti in prodajati delnice, ko prodajajo vsi. Zdaj, ko vsi prodajajo, bi bilo potrebno kupovati. Za nakup imam predvsem v mislih delnice Krke. Na temo delnice krke sem že pisal na tem blogu. Samo v tej situaciji človek nekako nima poguma za nakup.

Ima kdo kakšen nasvet?

5 komentarjev

  1. Jim Cramer prau, da je zdj cajt da gremo vn, ce glih rabs dnar. Ampak da bo bols cez 5 let. BTW, 1000 eurou na dan??? Kaku da te ni Jansa ze u arest spravu k si tak tajkun!

  2. Če si prebral komentarje na tvoj prejšnji blog, potem vidiš, da folk nima pojma in ti nihče ne more svetovati. Naredi kar hočeš…v končni fazi boš tako ali tako nosil posledice sam.

  3. Woozy Floozy – Za koliko pa moraš imeti delnic, da izgubiš 1.000 ? na dan ? Ne veliko!

    Tamara – Hrabre spremlja sreča! Ali pa tudi ne!

    Kr en – Imaš prav

  4. Jst mislim, da ima delnice že preveč ljudi, zato (morda ne samo zato) je prišlo do tega (torj načrtno!) … Zdaj se bodo (boste) vse prestrašili in jih prodali, ta velki, ta pravi brokerji, pa jih bodo pokupili. In potem bo spet delnice imelo le tistih nekaj % ljudi, ki se s tem ukvarjajo. Moj nasvet torej – ne prodajat, kvečjemu kupi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja