Bil sem na obletnici znamenite bitke na Sutjeski

Minilo je 81 let od konca znamenite bitke na Sutjeski. V malem kraju Tjentište, kjer je spominski park v spomin na padle in preživele borce bitke na Sutjeski, se vsako leto zbere veliko število ljudi iz celotne bivše Jugoslavije. Tokrat sem se obletnice prvič udeležil tudi jaz.

Obletnice bitke na Sutjeski sem se udeležil iz več razlogov. Prvi razlog je ta, da so to zelo lepi kraji, kjer so čudovite gore, jezera, reke, kanjoni in slapovi. Ljubitelji narave imamo v takih krajih res kaj početi. Ti kraji so mi zanimivi tudi zaradi tega, ker tja še ni prišel masovni turizem. Drugi razlog, da sem se odpravil na praznovanje obletnice bitke na Sutjeski, je ta, da me bitke iz druge svetovne vojne zelo zanimajo. Zanimajo me vse bitke, če posebej pa tiste s področja bivše Jugoslavije. Tretji razlog pa je ta, da grem v Bosno in Hercegovino vedno rad, kjer so tukaj prijazni ljudje in dobra hrana. 

Prvi videoposnetek s tega potovanja po Bosni in Hercegovini, ki je preseglo vsa moja pričakovanja, si lahko ogledate na https://youtu.be/cNUYFLlyOBA ali spodaj. 

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Na potovanju po Bosni in Hercegovini sem ustvaril tudi zanimivo oddajo v živo, ki si jo lahko pogledate na https://www.youtube.com/live/OA2KbTsAEYM?si=lwtmZMrNe-hHvsTF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja