Poceni DJI servis dronov

Pred slabimi tremi leti sem strmoglavil svoj dron DJI Mavic 2 pro. Kam mi je padel in kako sva ga s prijateljem iskala, si lahko pogledate v videoposnetku na https://youtu.be/IODdk98u6q4?si=dqJkrtu0PVSfQ5FE

Zanimivo, da je dron po tako spektakularnem padcu še vedno normalno letel. Kasneje sem sicer ugotovil, da en senzor ne deluje. Niti pomislil nisem, da bi dron nesel na servis, ker sem bil prepričan, da bi me menjava senzorja stala zelo veliko. Mogoče celo več, kot je bil takrat vreden dron. Kasneje sem sicer ugotovil, da mi zaradi pokvarjenega senzorja ne delajo programi za letenje. To me je kar motilo, vendar se kljub temu nisem odločil za servis drona. Načrtoval sem namreč, da bom enkrat kupil boljšega. 

Letos januarja sem obiskal tri izobraževanja za letenje z dronom, ki ga je organiziralo podjetje OneDrone. Hotel sem si namreč urediti, da bom letel legalno. Več o tem si lahko preberete na www.tomazgorec.si/droni-s-kamero. Vsem lastnikom drona zelo toplo priporočam, da preberejo moj prispevek o izobraževanju. Kazni za nelegalno letenje z dronom so zelo visoke. Ker so ljudje žleht, vas bo slej ko prej nekdo prijavil. Na enem izobraževanju je predavatelj povedal, da je servis dronov DJI zelo poceni. Povedal je tudi, da drona običajno sploh ne popravljajo, ampak vam dajo kar novega. Zaračunajo pa samo toliko, kolikor bi stal servis. Povedal je tudi, da lahko pokvarjen dron prinesemo k njim in ga oni pošljejo na DJI servis. 

Ko sem slišal, da je DJI servis zelo poceni, sem se odločil, da bom preveril, koliko bi mi računali popravilo mojega drona, zato sem ga nesel na podjetje OneDrone, da ga pošljejo na DJI servis. Čez en teden so mi javili, da je strošek popravila 180 evrov. Cena mi je bila zelo sprejemljiva v upanju, da bom dobil nov dron. Moj dron je že bil star 5 let in sem bil prepričan, da je ob tako močnem padcu, kot ga je doživel, lahko bilo z njim še kaj narobe, vendar se še ni pokazalo. Na OneDrone mi sicer niso mogli stoodstotno garantirati, da bom dobil nov dron, so mi pa 90-odstotno. 

Ko sem potrdil servis, so me poklicali čez par dni in pri njih me je čakal nov dron. Profitiral sem še nove propelerje, ki bi jih itak moral kupiti. Ti, ki sem jih imel, so bili namreč že čisto na koncu. Res, da so propelerji samo 20 evrov, ampak lahko zaradi tega rečem, da me je servis stal samo 160 evrov. 

Kako sem prinesel in prevzel dron, si lahko pogledate v spodnjem videoposnetku. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tomaž Gorec – Popotnik, bloger in podjetnik (@tomazgorec)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja