Inštrukcije so kljub ‘poplavi’ angleščine še vedno dobrodošle

inštrukcije angleščine

Inštrukcije angleščine niso samo pomoč učencem s slabšim učnim uspehom, ampak se za inštrukcije odločajo tudi tisti, ki hočejo svoje znanje utrditi, izboljšati in nadgraditi. Prav tako so inštrukcije angleščine dobrodošle ob zaključku šolskega leta, ko je potrebno ali izboljšati obstoječe ocene, se pripraviti na maturo ali pa na popravne izpite, ki pa jih ne bi bilo, če bi pravočasno zaznali učne težave.

Danes je na trgu veliko ponudnikov inštrukcij. Poleg študentov, ki po navadi ponujajo individualne inštrukcije po dokaj sprejemljivi ceni, obstaja še vrsto podjetij, ki nudijo celovite rešitve, povezane s težavami z učnim uspehom. Izberite inštrukcije Horizont, ki poleg inštrukcij nudi še storitve priprave na maturo, razne tečaje za otroke, odrasle in za podjetja in tečaje slovenščine za tujce. Izredno dobrodošle so različne delavnice, ki jih ponujajo, na primer delavnica z naslovom Slovnica na maturi, ki ponuja strnjeno obnovo snovi, ki jo morajo dijaki poznati na maturi.

Angleščina s spleta in iz filmov ni dovolj dobra

Praksa nam kaže, da imajo učenci največ težav pri predmetih matematika, fizika, slovenščina in angleščina. Z gotovostjo lahko trdimo, da imajo naši otroci, kljub temu, da se z angleščino srečujejo skoraj na vsakem koraku, veliko težav pri predmetu angleščine. To pa zato, ker je angleščina v šoli vsekakor veliko več kot angleščina na internetu in youtubu. In zato so inštrukcije angleščine zelo dobrodošle.

Danes je mnogo otrok, za katere bi lahko rekli, da obvladajo angleščino. Vendar marsikdaj ni popolnoma tako. Angleščina, ki jo slišimo in govorimo, je nekaj drugega od tiste angleščine, ki se piše in bere. In znanje takšne angleščine zahtevajo v šolah. Zato ni nič narobe, če imajo tudi učenci in dijaki, ki sicer tako rekoč obvladajo angleščino, inštrukcije angleščine. Naučili se bodo odlično pisati in brati, kar jim bo v prihodnosti prišlo zelo prav.

inštrukcije angleščine

Za višje ocene in boljšo samopodobo

Inštrukcije so marsikdaj tudi potrebne za zviševanje ocen. Vemo, da je danes na marsikateri šoli omejitev vpisa in v tem primeru je dobra ocena zlata vredna. Poleg tega višje ocene nedvomno pozitivno vplivajo na samopodobo učenca in mu dajejo zalet za nadaljnje učenje.

Inštrukcije angleščine pa so seveda nepogrešljive pri učencih, ki nimajo posluha za jezike in imajo večne težave pri tujem jeziku. Pri takšnih otrocih je pomembno, da njihove težave zaznamo pravočasno in ukrepamo hitro, tako se bomo izognili marsikateri nevšečnosti.

Opažate, da vašega otroka vedno boli glava ali mu je slabo, morda celo bruha, kadar je na urniku angleščina? Je vaš otrok nervozen pred testi in spraševanji? To so gotovo znaki, da nekaj ni v redu in da ima vaš otrok verjetno težave v šoli.

Učenca je treba obravnavati celovito

Če sami niste vešči znanja angleščine, ne znate podajati snovi, predvsem pa nimate časa, poiščite nekoga za inštrukcije. Vendar naj ne bo izbira nepremišljena, ne sprejmite prvega, ki se ponudi. Pomembno je, da inštruktor vašega otroka obravnava celovito. Poleg tega, da mu nudi inštrukcije angleščine, je dobro, da zna otroka motivirati, ga zainteresirati za predmet in se mu prilagoditi, glede na njegove osebnostne, čustvene in intelektualne značilnosti. Le tako mu bo lahko nudil najboljšo pomoč.

Poleg tega je za inštrukcije angleščine, tako kot za inštrukcije za vse druge predmete, pomembno, da ima inštruktor dobro pripravljene in kvalitetne vaje, delovne liste, teste, kontrolne naloge. Vse to je potrebno za dosego čim boljših rezultatov.

Odlična priprava na maturo

Dobrodošle so inštrukcije tudi pred maturo. Čeprav v šoli pred maturo veliko vadijo in ponavljajo, pa vendarle nimajo toliko časa, da bi se lahko posvetili vsem učencem, ki imajo morda ?luknje? v znanju, zaradi različnih razlogov. Dobro pripravljene pred maturitetne inštrukcije s strnjeno obnovo snovi in s poudarki na pravih mestih bodo odlično sredstvo za dosego dobrega znanja in s tem dobre ocene na maturi.

Skratka, izbira dobrih inštrukcij angleščine ni čisto lahka naloga, a če poznaš dobre ponudnike, so lahko inštrukcije angleščine res ‘kul’ doživetje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja