Iščem sopotnika za potovanje nekam na toplo v mesecu februarju ali marcu 2021

V mesecu februarju ali začetku marca 2021 se nameravam odpraviti nekam na potovanje. Glede na situacijo s Covid-19 ne bom pri destinaciji ravno izbirčen. Šel bom tja kamor je sploh možno iti. Pomembno mi je samo, da grem nekam na toplo.

Kamorkoli bom že šel, si imam namen sposoditi avto in z njim prepotovati izbrano destinacijo po dolgem in počez. Ker je na tak način bistveno ceneje potovati, če sta vsaj dva, iščem enega ali dva sopotnika za potovanje.

Trenutno imam v planu Kostariko, Mehiko, Nikaragvo, Tanzanijo ali Etiopijo. Mogoče tudi kakšne Kanarske otoke ali Madeiro. Čas potovanja bo vsaj tri tedne, oziroma za Kanarske in Madeiro lahko tudi manj.

Cena povratne letalske karte za Kostariko iz Dunaja je trenutno okoli 470 evrov.

Sam sem že velikokrat šel na potovanje s popolnimi neznanci in je bilo v večini primerov super. En primer, kako so mene drugi videli kot sopotnika, si lahko preberete tukaj. Seveda pa, da gre vse brez težav, si morajo biti sopotniki vsaj približno podobni. V nasprotnem primeru lahko pride hitro do kakšnih težav, nezadovoljstva in pokvarjenega dopusta. Sam bi si želel sopotnika, ki ima naslednje lastnosti:

  • Ne jamra za vsako malenkost.
  • Je navajen spati v povprečnih popotniških nastanitvah.
  • Mu ni težko se voziti z avtom 12 ur, če je to potrebno
  • Je nekadilec.
  • Je poštena in resna oseba.

Kar se tiče spola in starosti, mi je to popolnoma nepomembno.

Če vas zanima, da bi šli z mano na potovanje, mi prosim pišite  preko zasebnega sporočila na Facebooku. Moj profil najdete na https://www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo.

Stroški za potovanje v Kostariko

Od vseh navedenih potovanj, ki sem jih naštel zgoraj, se sam nekako najbolj navdušujem nad potovanjem v Kostariko. Ker me veliko sprašujete kakšen bi bil strošek potovanja, sem na hitro naredil okviren izračun.

Povratna letalska karta iz Dunaja do San Jose stane okoli 470 evrov. Verjetno moramo k letalski karti prišteti še strošek testiranje na korona virus. Namreč večina Evropskih letališč to zahteva. Najceneje naj bi se test v Sloveniji naredil za 80 evrov. 

Zelo lepo nastanitev se da dobiti že od 10 do 15 evrov na noč. Za ta denar je v večini primerov vključen zajtrk. Cene sem preverjal predvsem za glavno mesto San Jose. Verjetno so v drugih krajih cene še malenkost nižje. V kakšnem zelo turističnem kraju pa je cena lahko tudi višja. Ampak jaz sem prepričan, da bo povprečna cena prenočišča na osebo pod 15 evrov na noč.

Cena najema avtomobila je okoli 11 do 12 evrov na dan. V primeru, da greva dva, to pomeni samo 6 evrov na dan. Če gremo trije pa samo 4 evre na dan. Cena bencina je okoli 85 centov.

Obrok v običajni restavraciji stane okoli 5 evrov.

Če greva na potovanje dve osebi, za tri tedne, mislim da bi potovanje vsakega stalo nekje med 1.300 do 1.500 evrov.

Dopis z dne 22.1.

Včeraj sem prebral, da letalska družba KLM ustavlja lete v Južno Ameriko. Novico si lahko preberete tukaj. Ravno letalska družba KLM ima najbolj ugodne cene in najboljše povezave z Južno Ameriko. Tudi tista letalska karta iz Dunaja za 470 evrov, ki jo omenjam v prispevku, je ravno od letalske družbe KLM.

Tale informacija mi je pokvarila dan. Človek se vprša ali v teh časi iti v Južno Ameriko. Namreč lahko da prideš tja za nazaj pa ti odpovejo let. Čudni časi so tole.

Ne vem ali naj sploh še razmišljam, da bi kam šel v februarju ali naj raje na vse skupaj pozabim in počakam, da bo tega ‘trapastega’ stanja konec?

2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja