Posteljni okvirji in barski stoli – kako jih združiti?

Spalnica je prostor, ki mu pri opremljanju vedno namenimo kar nekaj časa. Opremljanje vključuje zadostno količino garderobnih omar, komod, nočnih omaric, med najbolj ključne elemente pa sodijo tudi postelja in posteljni okvirji. Okvirji, ki jih najdete na VidaXL, so izdelani iz kakovostnih materialov, hkrati pa se mora izbrani posteljni okvir skladati s celotno podobo spalnice in zagotavljati varnost pri spanju.

Kakšen pomen sploh imajo posteljni okvirji?

Zagotovitev zadostnih količin kakovostnega spanca sodi med naše najpomembnejše naloge prav vsak dan. Spanec je namreč tisti, ki omogoča, da opravljamo vsakodnevna opravila oziroma obveznosti ter ohranjamo fizično in duševno zdravje. Prepričani smo, da ste se s posledicami slabšega spanca že srečali, predvsem je to pogosto na potovanjih, ko postelja in posteljni okvirji ne zadoščajo vašim spalnim navadam. Prav zato ne preseneča, da tudi ponudniki turističnih namestitev v zadnjih letih spanju namenjajo bistveno večji poudarek.

posteljni okvirji

Dober spanec pogojuje ustrezno izbrana vzmetnica, nič manjšo vlogo pa nimajo niti posteljni okvirji. Ti namreč zagotavljajo osnovo, na katero se namesti vzmetnica. V kolikor okvirji niso dovolj kakovostni in ne zagotavljajo ustrezne podpore vzmetnici, bo vaše spanje motijo škripanje, drsenje in še kaj drugega.

Kaj je bistvo kakovostnih posteljnih okvirjev?

Kakovostni posteljni okvirji zagotavljajo podporo vzmetnici. Pomembno je, da so posteljni okvirji primernih dimenzij. To pomeni, da ne smejo biti niti preveliki niti premajhni, saj se bo sicer vzmetnica po nepotrebnem premikala med vašim spancem.

Sodobne vzmetnice so vse težje, saj so izdelane iz vse več slojev, ki nudijo podporo vašemu spancu. Temu se morajo prilagoditi tudi posteljni okvirji, ki morajo tako težko vzmetnice tudi zdržati. Najbolj primerni materiali so kovine (na primer železo) in kakovosten les (jablana, oreh in hrast).

Hkrati se v sodobnem času povečuje funkcionalnost posteljnih okvirjev. Tako lahko okvirji povečajo prostor za shranjevanje različnih stvari, za katere vse težje najdete prostor.

Stil izbranih posteljnih okvirjev lahko dobro poudari stil spalnice, ki ste si ga izbrali. Podobno kot v kuhinji naredijo barski stoli. Zagotovo ste kdaj že videli, kako leseni barski stoli, izpopolnijo videz kuhinje. tudi pri izbiri slednjih morate biti pozorni na kakovost, funkcionalnost, seveda pa ne moremo niti mimo same estetske podobe, ki lahko vpliva na celotno dojemanje prostora. Več pa v nadaljevanju.

Se lahko barski stoli res namestijo samo v kuhinji?

Danes povezujemo dve na videz nezdružljivi stvari ? posteljne okvirje in barske stole. Čeprav se na prvi videz zdi, da sta zares nezdružljivi, pa si lahko drznemo razmišljati tudi drugače. Seveda ne razmišljamo v smeri ekstremov, ko bo posteljne okvirje namestili v kuhinji. Vse bolj pa se zdi naravno nasprotno ? namestitev barskih stolov v spalnici. Leseni posteljni okvirji pogosto otežujejo izbiro stola, ki bi ga lahko namestili v spalnici. Sploh, če si želite eleganten, hkrati pa sodoben videz spalnice, ki ga navadni leseni stoli le stežka zagotovijo. V tem primeru so leseni barski stoli odlična rešitev. Zakaj?

barski stoli

Izstopanje iz okvirjev razmišljanja je osnovno vodilo mnogih. Pa vendar v realnosti pogosto teh priložnosti sploh ne vidimo. Prvo pravilo obnove naj bo ? ne pustite se ujeti v razmišljanje povprečnega človeka. Navodil za uporabo barskega stola ni pripravil nihče. Zakaj jih torej umeščamo samo ob kuhinjski ali barski pult? Zaradi imena?

Inovativnost ima pomembno vlogo. Ko razmišljate o obnovi, razmišljajte o tem, kako najti nove rešitve. Če v spalnici potrebujete mesto za odlaganje, ni nujno, da to predstavlja komoda ali nočna omarica. Ne, v resnici je to lahko tudi drug pohištveni element. In zakaj to ne bi bil barski stol? Čeprav so stoli v prvi vrsti namenjeni sedenju, je lahko njihova funkcija širša. Elegantno dovršeni leseni barski stoli poskrbijo, da zapolnijo praznine v prostoru in povečajo njegovo funkcionalnost.

Ljubitelji okrasnih rastlin lahko barski stol namenite tudi tej svoji ljubezni. Rastline povečujejo občutek domačnosti, hkrati pa lahko ugodno vplivajo na vaše zdravje in počutje. Saj veste ? zelena barva pomirja. Še bolje je, da lahko barski stol z rastlinami enostavno prenašate med prostori, če je to potrebno.

barski stol
 

Kje se še lahko uporabijo barski stoli?

Druge ideje uporabe barskih stolov poleg spalnice zajemajo tudi kopalnico. Namestitev barskega stola v njej lahko zagotovi enostavno prenosljivo mesto za odlaganje kopalnega plašča in brisače, hkrati pa lahko stol uporabite med ščetkanjem zob, ko se običajno ob večerih po napornih dneh praktično že sesedamo.

Barski stoli so hkrati odlična priložnost za vse umetnike, arhitekte ter druge oblikovalce, ki ustvarjajo v svojem studiu. So namreč izredno praktični, ker jih lahko enostavno pospravite pod mizo, zavzamejo malo prostora, hkrati pa zagotavljajo lahkoten videz prostora.

Obnova stanovanja nudi prostor za inovativne rešitve

Vsaka obnova terja svoj vložek ? energije, časa, idej in seveda tudi financ. Pomembno je zavedanje, da morate prostore pri opremljanju prilagoditi sebi, svojim potrebam, saj boste samo na tak način v prostorih uživali in se popolnoma sprostili. Pri obnovi vedno razmišljajte izven okvirjev ? čeprav imamo v glavi pogosto prisotne kalupe za uporabo posameznih elementov,  omejitev v resnici ni. Razen, če si jih postavimo sami. Načrtujete dom po svojih željah. Vedno in povsod.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja