Renati življenje ni nikoli prizanašalo! Od malega ima hude težave z zdravjem, vendar se ne da!

Renati Gričar življenje ni prizanašalo! Rodila se je s samo eno ledvico in še ta ni bila čisto v redu, tako da je od 16. leta morala hoditi na dializo. Par let nazaj je sicer dobila novo ledvico in od takrat naprej uživa življenje, kljub temu da je njeno zdravstveno stanje vse prej kot normalno. Še vedno mora jemati veliko količino zdravil, ki ne njenem telesu puščajo posledice. Med drugim ima oba kolka umetna in še kup drugih težav. Ampak ne obupa!

Renato sem spoznal na križarjenju po Jadranu in naredil z njo kratek intervju, ki si ga lahko pogledate v spodnjem videoposnetku. 

Neverjetno je, kako je Renata kljub vsem težavam, ki jih ima, tako zelo pozitivna in polna življenja. Od nje se lahko marsikaj naučimo vsi!

Kaj menite, bi moral z Renato narediti daljši intervju?

Žal pa ni šlo brez negativnih komentarjev na najin kratek intervju. Vedno se mora najti neka “budala”, ki mora biti nesramna. Enega gledalca je namreč zanimalo, od kje Renati čas in denar za križarjenje. Mislim … Da greš pisati take komentarje osebi, kot je Renata, ki je v življenju veliko pretrpela, moraš res biti gnoj od človeka! 

Veste, kaj je največji problem današnje družbe? Da so ljudje pokvarjeni in žleht, da bolj ne bi mogli biti, ampak oni mislijo, da so dobri ljudje. Da je stanje takšno, so krivi mediji in politika, ki ljudem ves čas poudarja samo, kakšne pravice imajo in delajo reklamo za neke novodobne neumnosti. Ne spomnim se, kdaj bi kdo omenjal dolžnosti, ki jih imamo ljudje. Zato pa je toliko nezadovoljnih in depresivnih ljudi, ker nam je predobro. Če se nenehno sprašujete, kako hudo vam je v življenju, poslušajte Renato in boste hitro ugotovili, kako dobro vam je! 

2 komentarja

  1. Pozdravljen Tomaž! Rada prebiram tvoje objave. Tisti “budala”, ki je napisal od kod Renati denar za križarjenja, očitno ne ve, da se da kam iti tudi z malo denarja. Očitno je za kaj takega šparala celo leto, se marsičemu drugemu odpovedala…..ne vemo, samo razmišljam. Sicer pa: enkrat ji na leto pripada mar-ne? Da, in imaš prav, ko pišeš, da vsi samo poudarjajo kakšne pravice imajo, a ob tem pozabljajo na svoje dolžnosti. In še nekaj: mnogi s prezirom gledajo na “debelejše ljudi”, na delno hendikepirane…..in na starejše, ob tem pa pozabljajo, da da prihajajo za nami po letih,….da lahko postane hendikepiran že jutri……Renata pa naj uživa v življenju, to je moj nasvet.

    1. Včasih sem še jaz, ki sem navajen vsega, zgrožen nad komentarji! Tisti, ki je to napisal mora imeti neke hude probleme v življenju, da mu kaj takega sploh pride na misel.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja