Sutjeska nudi naravne lepote, ob katerih vam bo zastal dih

Nacionalni park Sutjeska ni znan samo po znameniti bitki na Sutjeski, ampak tudi po številnih naravnih lepotah, pri katerih boste ostali brez besed. Kako sem se imel ob mojem zadnjem obisku Sutjeske, si poglejte v videoposnetku na https://youtu.be/P5jpGg6yMM0?si=Dr4YsbZF66Jnj_ot ali spodaj.

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Sam sem Sutjesko obiskal dvakrat. Prvič sem si ogledal čudovito Zelengoro, kjer sem občudoval Trnovačko jezero in ostale lepote. Ob svojem prvem obisku Sutjeske sem se tudi odpravil na najvišji vrh Bosne in Hercegovine, ki se imenuje Maglić. Kako sem osvojil Maglić, si lahko ogledate v videoposnetku na https://youtu.be/2HKx9G4v3j0?si=_dbEVMkp-ZQxAmO2. Z vrha sva s sopotnikom naredila manjši krog in si ogledala še Trnovačko jezero. To jezero je v obliki srca in je čudovit naravni biser. 

Ko sem bil prvič na Sutjeski, še nisem snemal videoposnetkov za moj Youtube kanal na način, kot to delam sedaj, tako da vam lahko z mojega prvega potovanja na Sutjesko ponudim samo kratek videoposnetek, kako sem osvojil Maglić.

Drugič sem se na Sutjesko odpravil pred enim tednom, ko je bila 81. obletnica konca znamenite bitke na Sutjeski. Kako je potekala obletnica, si poglejte v videoposnetku na https://youtu.be/cNUYFLlyOBA?si=SpFkvFta84bnBHby. Tukaj boste videli, da je bila obletnica bitke na Sutjeski zame svojevrstno doživetje. 

V drugem videu, ki si ga lahko ogledate višje v prispevku, sem obiskal goro Kuk, kamor sem se povzpel po ferati. V bližini gore Kuk je dvatisočak Volujak, ki ga imam namen osvojiti, ko bom naslednjič obiskal te kraje. 

V drugem delu videoposnetka sem obiskal Donje in Gornje Bare. Na videoposnetku boste videli, kako čudovito je tukaj. 

Mogoče se na Sutjesko spet odpravim že septembra letos, da osvojim goro Volujak, grem na rafting na reko Taro, si pogledam slap Perućica in raziščem gorovje Vučevo. Če bom hotel vse to videti in doživeti, bom moral iti kar za nekaj dni. 

Kje najti namestitev?

Ob mojem zadnjem obisku Sutjeske sem bil nastanjen v nastanitvi, ki jo lahko vidite na www.booking.com/hotel/ba/camp-sutjeska.sl.html?aid=1845696. Cena je bila smešno nizka. Sam sem plačal za nočitev 15 evrov na noč. Če bi v tej sobi bile dve osebi, bi za obe osebi plačal 22 evrov na noč, kar pomeni samo 11 evrov na osebo. Je pa res, da sem bil tam v začetku junija, ko se sezona v bistvu še ne začne. V glavni turistični sezoni so cene zagotovo višje, vendar sem prepričan, da še vedno ugodne. Ko sem bil prvič na Sutjeski, je to bilo v začetku avgusta, cene namestitve pa so bile še vedno ugodne. 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja