Ali sem naredil en velik korak naprej v video produkciji svojih videoposnetkov?

Vedno sem bil prepričan, da je video produkcija zelo zakomplicirana zadeva, ki se jo je zelo težko naučiti. Prepričan sem bil, da je to zame čisto preveč zahtevno in se nisem nikoli niti poizkusil naučiti. 

Dobre dve leti nazaj, ko je šel moj sodelavec na dopust je z GoPro-jem posnel veliko videoposnetkov in se je odločil, da bo vse skupaj zmontiral v en kratek film. Za en mesec je kupil spletni program za urejanje videoposnetkov. Za to je plačal samo okoli sedem evrov. Ko je zmontiral videoposnetek mi je sodelavec povedal, da je zmontiral videoposnetek iz dopusta in dodal, da je montaža s tem programom zelo enostavna. Rekel je da mi lahko pokaže kako enostavno je. Ker sem jaz še vedno imel v glavi da je montaža videoposnetkov bolj zakomplicirana kot kvantna fizika sem se izgovoril, da ta dan nimam časa. Sodelavec me je potem še dvakrat vprašal, če imam čas, da mi pokaže kako montirati videoposnetke. Obakrat sem imel izgovor, da nimam časa. V resnici pa se mi ni dalo ukvarjati z neko zadevo za katero sem bil prepričan, da jo ne bom popolnoma nič razumel.  

Čez čas spet pride sodelavec do mene in mi kar ukaže, daj Tomaž greva zdajle čez tole montažo videoposnetkov. Program imam zakupljen samo še danes, tako da morava to iti čez danes. Najbolje kar sedaj. In sva šla. 

Že po dveh minutah inštrukcij s strani sodelavca sem bil presenečen, kako zelo enostavna je osnovna video produkcija. Sodelavec mi je inštruiral 10 minut in sem že znal vse osnove. Kasneje sem prej kot v petnajstih minutah zmontiral svoj prvi videoposnetek. Bil je sicer dolg samo dobre pol minute, ampak začetek je bil. 

Prvi resen videoposnetek sem zmontiral tri tedne kasneje, ko sem šel z avtom do Gruzije. Videoposnetek si lahko pogledate na https://youtu.be/imy3NM7YvNA?si=nwT8VgyJsNiR9VAh. Prvi del potovanja mi je zmontiral še sodelavec, vse ostale sem sam. 

Od tega prvega mojega videoposnetka pa vse do dva dni nazaj nisem kaj omembe vredno izboljšal svojo video produkcijo. Nekateri prijatelji so sicer rekli, da so moji videoposnetki vsako leto veliko boljši. Malo so verjetno bili boljši veliko žal ne. 

Moja velika napaka je, da ko nekaj znam, pač znam in bi na isti način delal še naslednjih 20 let. Nikoli nisem sam od sebe razmišljal kako bi lahko svoje videoposnetke spravil na en nivo višje. Sicer občasno sem pomislil na to, ampak sem hitro našel izgovor, da se bom posvetil temu, ko bom imel več časa. 

Hvala bogu imam zelo aktivne hejterje, ki so mi ves čas naprej metali, da ne znam montirati videoposnetkov. Nisem jih resno jemal, ker sem za svoje videoposnetke dobival toliko pohval, da se nisem sekiral, če me eden na sto pokritizira. 

Dva dni nazaj pa me je prijelo, da poizkusim narediti en kratek, ampak res dober video. Nastal je video, ki si ga lahko pogledate spodaj, oziroma še bolje, da si ga pogledate na https://youtu.be/c7Eva6wt86c?feature=shared, Predlagam, da si video pogledate na velikem ekranu. Na računalniku ali televiziji. 

Kaj pravite na video? Sem naredil en velik korak naprej pri video produkciji? Jaz mislim, da sem ga. 

V prihodnosti bom naredil še veliko podobnih videoposnetkov. Namreč materiala imam veliko. Te videoposnetke bom objavljal na mojem novem Youtube kanalu. To je ta kanal, kjer ste gledali moj dron videoposnetek iz Meteore. Na starem kanalu bom objavljal resne daljše videoposnetke, na novem pa krajše videoposnetke. Če vaz zanimajo taki kratki videoposnetki, vam predlagam, da se naročite na moj nov Youtube kanal, da ne zamudite kakšnega. Pa seveda tudi na starega, če še niste. 

Video produkcija ni tako zakomplicirana, kot misli večina ljudi

Kaj se lahko naučite iz te moje zgodbe? Predvsem to, da ne bodite tak, kot Tomaž Gorec! Vedno se učite in strmite k tem, da boste vsak dan boljši. Ko boste že zelo dobri, vedite, da ste lahko še boljši! 

Kljub temu, da sem s svojim videoposnetkom zelo zadovoljen, me to ne bo ustavilo, da nebi delal na tem, da bi se še izboljšal. Našel bom človeka, ki obvlada video produkcijo in se z njim dogovoril za inštrukcije. Neglede na to koliko bo stalo. Investicija v znanje se vedno večkratno povrne. 

Če bi se radi tudi vi naučili montirati videoposnetke sem že pred časom posnel video, kako se naučiti montaže. Videoposnetek najdete na https://youtu.be/biJ-QyKTHYw?si=W8sj-t6WttWncZxD. Mislim, da se boste s pomočjo videoposnetka brez težav naučili montirati videoposnetke. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja