Nečaka sem peljal v adrenalinski park Golte

Na Golteh so pred časom odprli adrenalinski park. Ker sta moja nečaka navdušena nad adrenalinskim parki, sem se odločil, da ju peljem na Golte, kjer je tudi drugače zelo lepo in sproščujoče. Na voljo je namreč tudi veliko možnosti za pohodništvo in kolesarstvo. 

Moja nečaka sta stara 4 in 8 let. Preden smo prišli na Golte, me je malo skrbelo, ali bo adrenalinski park Golte primeren tudi za mlajšega, a me je presenetil, saj je šel z nami na dve od petih prog in bil na koncu zelo vesel. Še bolj vesel pa je bil starejši nečak Janez, ki je na vsaki težji progi še bolj užival. Kako super smo se imeli, si poglejte v spodnjem videoposnetku. 

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Kar zadeva varnost, je adrenalinski park narejen tako, da je praktično skoraj nemogoče, da bi se kdo huje poškodoval. Ko enkrat vstopiš na eno od petih prog, namreč ni nobene možnosti, da se odpneš. Sistem je narejen tako domiselno, da je možnost za kakšno hujšo nesrečo minimalna. Sicer res nisem nek strokovnjak za varnost, ampak tako menim. Glede na to, da so adrenalinski park Golte ravnokar odprli, je zagotovo imel kakšen tehnični pregled in prepričan sem, da odprtja ne bi bilo, če vse skupaj res ne bi bilo varno.

Kar se tiče varnosti, pa moram jasno opozoriti, da je treba biti previden pri spustu z jeklenico oziroma ziplinu. Če bi se kdo med spustom prijel za jeklenico in bi mu prsti ušli med jeklenico ter tisto pripravo za zipline, res ne bi bilo prijetno. Nevarno je tudi na koncu. Če bi pripravo prijel na robu in do konca jeklenice prišel z veliko hitrostjo, bi prst, več prstov ali del dlani lahko tudi zmečkalo. Menim, da to opozorilo ni odveč, nikakor pa ni razlog, da ne bi šli v ta adrenalinski park. Hočem povedati samo, da previdnost nikoli ni odveč. 

Lokacija adrenalinskega parka

Adrenalinski park se nahaja na planoti Golte. Najprej morate priti do Mozirja, kjer je dobro označena pot do planote Golte. 

Bodite pazljivi, če uporabljate Googlovo navigacijo. Če boste v Google zemljevid vpisali samo ‘Golte’, se zna zgoditi, da vas ne bo pripeljalo na pravi kraj. V Google zemljevid zato vpišite ‘Hotel Montis Golte’. 

Ko pridete do hotela Montis in parkirate avto, greste najprej do recepcije, kjer kupite vstopnice. Na recepciji vas napotijo eno nadstropje nižje, kjer prevzamete opremo. Od tu pa vas napotijo do adrenalinskega parka, ki je od hotela oddaljen okoli 10 minut hoje. 

Cena vstopnice za adrenalinski park

Cena vstopnice za adrenalinski park Golte je 20 evrov za odrasle, 15 evrov za otroke do 16. leta starosti in 10 evrov za otroke do 6. leta starosti. Take so bile cene v času našega obiska. 

Trenutno imajo na voljo tudi akcijske družinske pakete, nekateri pa vključujejo še ceno gondole. 

Golte so oaza miru, kjer je na voljo veliko aktivnosti

Planota Golte se nahaja na nadmorski višini od 1.200 do 1.600 metrov in je pravi raj za ljubitelje narave. Na Golteh je na voljo veliko pohodniških in kolesarskih poti. Zelo lepo je tudi jezero, ki se nahaja na nadmorski višini 1.529 metrov. Sam sem se v tem jezeru že velikokrat kopal. 

Kako lepo je na Golteh in kaj vse lahko tam počneš, si poglej v spodnjem videoposnetku. 

Namestitev na Golteh

Če bi si želeli privoščiti nekajdnevni oddih na Golteh, vam predlagam naše apartmaje. Naše podjetje ima na Golteh namreč v lasti tri apartmaje, ki jih oddajamo. 

Naš prvi apartma z nazivom Planinski raj je opremljen za do štiri osebe. Kako je videti, si poglejte na https://apartmajigolte.si/apartma-planinski-raj

Drugi apartma se imenuje Cvet planin in je malo večji ter bolj udoben. Ima dve spalnici in velik dnevni prostor. Njegova kapaciteta je štiri osebe plus dve na pomožnem ležišču. Za več informacij o tem apartmaju kliknite https://apartmajigolte.si/apartma-cvet-planin.

Naš tretji apartma pa je največji in sprejme do 13 oseb (11 + 2). Slike in ostale informacije za ta apartma najdete na https://apartmajigolte.si/apartma-cvet-planin

Če ste moj sledilec, prejmete tudi poseben popust. Za koriščenje popusta v okvirček za sporočilo napišite, da ste moj sledilec, in sodelavka vam bo priznala poseben popust. 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja