Danes je 13 let, kar se je odprla diskoteka Africa

Pred točno 13 leti se je odprla Diskoteka Africa v Trebnjem. Bili so to lepi časi! Kaj je bilo lušno! Žur, dobri koncerti, dobra družba,….včasih malo preveč alkohola!

Tisti, ki ste hodili v Africo, dajete napisat kakšen kometarček tukaj.

Africa 10 let

Na 10. obletnice diskoteke Africa smo se srečali stari prijatelji.

Africa 2005

V zgornjem delu Africe se je plesalo tudi v paru.

Africa 2005

Tudi slavna Nina Pušler je hodila v Africo.

26 komentarjev

 1. ja bilo je lušno…lepi spomini in prazna denarnica proti jutru za povrh pa še glavobol naslednji dan…. to se pravi da je bilo lepo predsem dobri žuri. vse je bilo lepo…takoj bi za 10let obrnil čas nazaj če bi se ga dalo. skratka škoda da ta diskoteka ne obratuje več.

 2. kaj nej rečem…..najboljši žuri vsak petek in soboto….to je bila mladost!!!!!!!!!!!!!! Afrika je bila pred 13 leti zakon!!!!!

 3. kje so tisti časi, ko je vrtel še simoni, bana, pa tej, k je zdej na salomonu… jah fajn je blo, pa tko k prav joco… proti jutru prazna denarnca, pa glavobol nasledn dan… se je pa tud marsikakšno prijateljstvo ustvarilo, ki traja še danes. Sicer pa… ja HUDOOOOOOOO…. je blo!!!

 4. js mam lepe spomine na afriko, vedno ko smo s puncam šle žurat, smo se mele suuupr, plesale k bi šlo za življenje hehe 🙂 divja srednješolska leta 🙂

 5. Ja, to je blo to. Jst sm bla itak kuhana in pečena notr, živela sm za Afriko in vikende, haha. Velik boljš je blo včas kot je danes. Lahko si pil, notr, noben ti ni težil, kok si str, pijača je bla pocen (Africe 3000 in 5000 ne bom nikol pozabila), ni blo nobenih omejitev, da se ne sme točit vinjenim, lol …pa take fore. Ja, fajn je blo, ni kj. Teh cajtov ne bo več nazaj…prov nostalgija me daje;)

 6. V Afriki sem dosti prežural in se imel fenomenalno!
  …motilo me pa je, da se je osebje, ki je organiziralo posamezen žur oz. dogodek, nastop premalo zavzemalo za obiskovalce (premalo animatorjev, skratka ljudi, ki bi še bolj popestrili zabavo oz. dvignili ljudi…) motila me je tudi slaba obveščenost, da se bo v prihodnje kaj dogajalo ter stalno zapiranje in odpiranje diskoteke, tako , da kdaj nisem vedel ali je Afrika sploh še odprta.
  Omenim lahko še, da so bili prostori diskoteke zanemarjeni, spomnim se ko smo skupaj praznovali neko obletnico, nazdravili, pojedli košček torte in veselo odšli domov, a glej ga… ko v Afriko pridem čez dva tedna na vrhu v kotu vidim še nepospravljene umazane krožnike prejšne zabave.

  Sm se mal razpisu, prov, je da so tud kritike…, da bo v prilhodnje boljše in da bo tudi Afrika bolje obiskana!!! lp

 7. V Afriko sem hodila od samega začetka, torej 25.10.96 (moj 8.razred), dokler je bila še v svoji prvotni obliki nisem zamudila enega srednješolca, najboljš so bila stojala za plesat, ker itak je bla na plesišču taka gužva, da se ni dalo plesat, tam gor pa sem lahko plesala 4 ure neprestano! Trebnje je postalo zelo prepoznavno po diskoteki, še zdaj ko me kdo vpraša od kod sem, odgovori: a to je pa tam, k je Afrika. Za tisti čas je bila zadetek v polno, saj so prihajali na žur iz cele Slovenije!

 8. ja jaz sem eden izmed tistih ki smo med privimi probal ta diskač, namreč leta 97 smo imel tam valeto na konc osmega razreda. pol smo pa itak skor vsak vikend tam dol visel za šankom al pa na kaksni fejst punci… luštn je blo

 9. Ja res je blo fajn. Škoda, da se je nehalo. Celo noč žural, potem pa lepo peš proti domu…5 min hoje pa sem bil doma.
  Mislem, da kaj takšnega v Trebnjem in okolici ni več možno naredit. Svaka čast.

 10. ja, v afriki je blo vedno res dobra žurka!! js upam da bo še kdaj odprla svoja vrata in da se ponovijo fešte ker bi blo res treba nekaj tazga v trebnjem..

 11. Zakon je blo. Na vlak pa v Trebnje! Ujej.

  P.S. Mislm, da boš mogu pri Nini mal priimek popravt, drugač bo huda 🙂

 12. To so bili časi, družba je bila številčna, hodili smo v Africo, kjer je bilo dosti znancev, dobra glasba pa fajn žuri. Tja z vlakom nazaj z vlakom. Pa vsi smo bili zadovoljni. Lep pozdrav!

 13. Ni minilo petka in sobote da nebi sibal v Africo! Po pravici povedano pogresam tiste case! AFRICA je kot COCKTA, ne ravno pijaca ampak je pa diskoteka nase mladosti.
  Ne morem verjet da je ze 13 let odkar smo zacel hodt v africo.
  BILO JE LEPO, KJE SO TISTI CASI? Ko sm tankal za 500 tolarjev Katrco in sm prsu iz LJ v Africo in nazaj domov. Bilo je noro!!!

 14. Jah Afrika…. Kaj nej rečem prvi žuri so se začel v njej….res diskoteka je nepozabna, sploh pa ko se spomnm nazaj kar ni tako dougo kakih 5-6let ko smo se s prijatli zabaval vse do poznih jutranjih ur!! Nepozabn pa je biu prvi Dee jay time ko je bil diskač nenormalno povn not smo bli k tune =) res takih fešt manjka!!!!

 15. I WANT IT BACK 🙁

  uglavnem kaj naj rečem to so bli žuri useh žurov ne vem kdo ni komaj čakal da pride petek po možnosti je biu lih srednješolc tko da….
  Sami lepi spomini in velik glavobolov drug dan 😀

 16. Pozdrav Tomaž, mozes li mi reci koje godine (ili jos bolje sto približniji datum) kada je u Africi gostovao Umek? Znam da je bilo nekad oko 2000-te ali bi mi znacio tacan datum, makar to bila i tacna godina. Pozdrav, Nikola.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja