Želiš biti dobrodelen? Pridruži se nam, da ustanovimo dobrodelno društvo!

želiš biti dobrodelen

Že dlje časa imam namen ustanoviti dobrodelno društvo. Ker je to projekt, ki zahteva veliko dela in ga nikakor ne zmore voditi ena oseba, iščem ljudi, ki imajo podobno razmišljanje kot jaz, da skupaj odpremo dobrodelno društvo.

Dobrodelnih društev je danes že zelo veliko. In vsa čast vsem društvom in njihovim članom za delo, ki ga opravljajo. Moja želja je odpreti malo drugačno dobrodelno društvo, kot so vsa preostala. Stari kitajski pregovor pravi: “Daj človeku ribo, nahranil ga boš za en dan. Nauči ga loviti ribe, prehranil ga boš za vse življenje.” Moja ideja je, da ustanovimo tako dobrodelno društvo, da ljudem ne bomo dajali rib, ampak jih bomo naučili ‘loviti ribe’, če se navežem na ta star kitajski pregovor, ki sem ga zapisal zgoraj.

Za ustanovitev dobrodelnega društva sem se odločil, ker sem v zadnjem času prišel v stik z veliko ljudmi, ki imajo veliko željo po delu in učenju, vendar iz različnih razlogov nimajo možnosti za to.

Naše dobrodelno društvo bi ljudem nudilo brezplačna izobraževanja z različnih področij in jim poizkušalo najti delo v okviru društva. Končni cilj bi bil, da tem ljudem najdemo redno zaposlitev ali jim celo omogočimo, da gredo na lastno podjetniško pot. Na ta način bi naredili največ za družbo!

Sam menim, da je najslabše za ljudi, ki se znajdejo v težavah, to, da se zaprejo v svoje stanovanje ali hišo in životarijo od socialne podpore. To je odličen recept, da padejo v depresijo, postanejo popolnoma asocialni …  Menim, da bi takim ljudem zelo veliko pomenilo že to, da se lahko družijo v nekem takem društvu.

Sam za društvo lahko prispevam nekaj svojega časa, prispevam lahko nekaj finančnih sredstev, dam brezplačno v uporabo svoje poslovne prostore, izkoristim svoje veze in poznanstva s podjetniki, da bi prispevali sredstva za naše dobrodelno društvo, dali našim članom delo, zaposlitev …

Če ste človek, ki je pripravljen nameniti nekaj svojega časa dobrodelnosti, mi, prosim, pišite na tomaz@gorec.si.

Izrecno moram povedati, da bo namen našega društva pomagati ljudem, ki so pripravljeni delati, se učiti … Lenobe ne bomo podpirali! Če vam tako razmišljanje ni blizu, potem verjetno niste pravi človek za naše društvo.

V društvu bi nujno potrebovali eno osebo, ki se spozna na pravne zadeve. Potrebovali bi tudi računovodski servis, ki bi društvu brezplačno vodilo računovodstvo.

1 komentar

  1. Pozdravljeni,
    Zanima ne,če boste rabili mogoče tudi kakšne dobrodelneze, ki bi delali od doma npr. Pisanje kakšnih dopisov, pogodb itd.

    Lp Suzana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja