Eko Resort nudi čudovito doživetje ljubiteljem narave in kulinarike

Za mano je čudoviti vikend, ki sem ga preživel v Slovenian eko resortu pod Veliko planino. Prav vse je bilo fantastično in upam, da še kdaj ponovim.

Slovenian eko resort je čudovita eko vasica, znana predvsem po čudovitih tradicionalnih lesenih hiškah, v katerih lahko prespite. Poleg zanimivih lesenih hiš vasica nudi še veliko drugih zanimivih stvari. Naj jih naštejem samo nekaj. Imajo odlično hrano, ki jo strežejo na pomolu umetnega jezera, v katerem plavajo race. Za otroke so na voljo zanimiva lesena igrala. Imajo zanimiv lesen razgledni stolp. Poleg vsega naštetega imajo v vasici še veliko raznih živali, kot so krave, ovce in tudi srne. Še posebej zanimive so srne, saj se pustijo božati. Otroci so nad njim navdušeni.

Da si boste lahko bolje predstavljali, kako je videti tradicionalna lesena hiška, v kateri se lahko nastani 5 oseb, si poglejte spodnji videoposnetek.

Spanje v tej leseni hiški je bilo res super. Predvidevam, da verjetno zato, ker je lesena. Les namreč name dobro vpliva, veliko bolje kot beton.

Kakor vidite, so te lesene hiške res super, vendar to ni tisto, kar me je v Slovenian eko resortu najbolj navdušilo. Najbolj me je navdušila hrana. Poleg tega, da je hrana zelo okusna, je tudi pripravljena tako, da je vse skupaj zelo estetsko. Če zraven dodamo še dejstvo, da je postreženo na pomolu sredi jezera in da okoli tebe plavajo račke, je vse skupaj popolno. Če želi kakšen moški narediti vtis na svojo punco ali ženo, predlagam, da jo pelje sem na večerjo in upam si vam zagotoviti, da bo vaša lepša polovica navdušena. Navdušena nad hrano, postrežbo in ambientom.

Prvi večer sem si za večerjo izbral štirihodni ribji meni. Zraven sem pil vino, ki mi ga je priporočil natakar. Dobil sem občutek, da so poskrbeli za vse, da se bom počutil karseda najbolje. Tudi časovni presledki med različnimi jedmi so bili ravno prav dolgi. Čakati si ga moral ravno prav časa, da si vmes spil par požirkov vina, da se je prejšnja jed malo ulegla v želodcu …

Spodaj si poglejte slike štirihodnega menija, ki sem ga dobil za večerjo prvi dan mojega bivanja.

Na koncu so mi postregli še z zanimivim in okusnim desertom. Bila je neka okusna čokoladna krema s smetano in še nekaj dodatki.

Ko sem povečerjal, se mi je pridružil lastnik Slovenian Eko Resorta in me vprašal, če me lahko počasti z desertnim vinom, ki ga sami proizvajajo. To vino je bilo tako zelo dobro, da bi ga spil, kolikor bi ga dobil. Všeč so mi namreč sladke pijače in pri teh nimam meje. Glede na to, da zelo poredko pijem alkohol, sem ga kar malo začutil.

Šef Matjaž mi je povedal, da to vino izvažajo tudi na Kitajsko, kjer je to vino zelo priznano. Tudi sama steklenica je nekaj posebnega in je dobile neko nagrado za obliko. Najbolj zanimiv podatek glede tega vina je zagotovo ta, da je neki bogataš iz Rusije kupil steklenico vina za 500.000 evrov. Tako visoka cena je bila zato, ker je želel, da mu na steklenico vgradijo en kar precej velik diamant. Ruski bogataš je to steklenico podaril svoji ženi. Ko sem slišal to zgodbo, sem samo rekel: “Vsa čast!”

V soboto se mi je v Slovenian Eko Resortu pridružila prijateljica Tjaša, s katero sva skupaj raziskovala okoliške znamenitosti. Ogledati sva si šla izvir Kamniške Bistrice, sotesko Predaselj, slap Orglice in Menino Planino.

Ko sva se zvečer s Tjašo prijetno utrujena vrnila v resort, naju je čakala super večerja. Tokrat sva izbrala mesni meni. Ker je težko opisati, kako dobra je bila hrana in kako lepo je bila videti, si oglejte spodnji videoposnetek, v katerem se vidi Tjašino iskreno navdušenje nad večerjo.

Tudi v soboto je k najini mizi prisedel šef. Na tablici mi je pokazal novost, ki so jo ravno tisti dan objavili na njihovi spletni strani. Ta novost je, da si lahko virtualno ogledate Slovenian Eko Resort. Kako super so to naredili, so lahko pogledate na http://turistika-studio.si/ecoresort. Šefa sem vprašal, katero podjetje jim je to naredilo, on pa je odvrnil, da so to razvili sami in bodo rešitev v prihodnosti tudi tržili.

Sam se imam za uspešnega in pametnega podjetnika. Zelo redko se mi zgodi, da pred kakšnim drugim podjetnikom dobim občutek, da je ta oseba bistveno pametnejša od mene. Pri Matjažu pa sem dobil ta občutek. Pri večerji sem Tjaši rekel: “Temu človeku jaz na področju podjetništva ne sežem niti do kolen.”

Naj povem še par besed glede šefa. Kljub temu da je v življenju veliko ustvaril in mu gre zelo dobro, ni niti malo nadut. V svojem delu zelo uživa. Vedno je nasmejan in prijazen. Vzame si čas in z gostom spregovori kakšno besedo. Ko smo sedeli za mizo in je par za sosednjo mizo ravno odhajal, jih je obgovoril in vprašal, če je bila večerja v redu. Oba sta zelo pohavila tako večerjo kot tudi osebje in celoten resort. Ko sta odšla, je šef rekel:”Vidiš, tole je meni najlepše, ko so ljudje zadovoljni.”

Spoznal sem tudi šefovo ženo in dva od njegovih štirih otrok. Vsi trije pridno delajo v strežbi, kuhinji in pri drugih opravilih v resortu. Človek je res lahko ponosen!

Trije čudoviti dnevi, ki sem jih preživel v Slovenian eko resortu, mi bodo ostali najbolj v spominu ravno zaradi šefa Matjaža. To, kar sem se naučil od njega, je zagotovo vredno več tisoč evrov. Tega ne pišem zato, da bi njemu “lezel v rit”. Tisti, ki me osebno poznajo, vedo, da še dobremu prijatelju ženske ne pohvalim, če si tega ne zasluži, čeprav vem, da se moškemu najbolj prikupiš tako, da mu pohvališ žensko. To trmo in princip imam po očetu. Sicer ni to neka lastnost, s katero bi se človek lahko pohvalil in bi mu prišla v življenju prav. Ravno danes sem eni direktorici ene javne ustanove, od katere bi lahko imel v prihodnosti tudi kakšno korist, napisal eno moje iskreno mnenje, ki pa se bo njej zdelo zelo nesramno in si bom pri tej javni ustanovi zaprl vsa vrata, dokler bo ona delala tam. Oziroma še za dalj časa, ker sem “popljuval” celo ustanovo.

Sem pa ponosen sam nase, da tako uspešnim ljudem, kot je Matjaž, niti malo ne zavidam! Do tega, da bolj uspešnim ljudem od sebe ne zavidaš, ni tako zelo lahko priti. Ampak to je že druga tema, katero bom mogoče obdelal v kakšnem drugem prispevku na mojem blogu.

Ponudbo Slovenian Eko Resorta najdete na http://sloveniaecoresort.com.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja