Halid Bešlić – Na koncertu v Križankah

halid bešliĆ

Včeraj je v Ljubljani gostoval Halid Bešlić. Halid Bešlić je priznan pevec iz Bosne in Hercegovine, ki ima za seboj več tisoč nastopov in posnetih 16 albumov, ki so prodani v miljonskih nakladah. Halid Bešlić je poznan po tem, da na vsakem koncertu pokaže posebno ljubezen do pesmi, ki jih poje in do publike. Njegovi oboževalci to znajo ceniti in njegovi koncerti so vedno dobro obiskani. Omenimo še, da je Halid Bešlić imel več kot 500 koncertov, keterih izkupiček je šel v humanitarne namene.

Jaz sem do pred kratkim poznal Halida Bešlića le po njegovi pesmi  Sarajevo grade moj. Prvič sem ga v živo videl pred slabim letom, na koncertu v Cankarjevem domu. Koncert je bil v spomin legendarnemu pevcu, še bolj legendarne Sarajevske skupine Indexi. Na tem koncertu sem videl njegove pevske sposobnosti in sem ga začel počasi poslušati. Danes je eden od tistih, katere najraje poslušam.

Njegove najbolj znane in po mojem mnenju najboljše pesmi:
– Vračam se majci u Bosnu
– E, kad bi ti
– I zanesen tom ljepotom
– Zlatne strune
– Miljacka
– čardak
– Prvi poljubac
……

Organizatorji koncerta po so poskrbeli za dve presenečenji. Prva je bila ta, da je na oder prišla Alka Vujica.

Alka Vujica

Najprej sta zapela par pesmi skupaj, nato pa je odšel Halid na krajši odmor in Alka je sama odpela par pesmi. Potem se je vrnil Halid in skupaj sta zapela pesem život je Bosna. Odličen komad!

Proti koncu je na oder prišel še Kemal Monteno. Njega do včeraj sploh nisem poznal. Je pa ta simpatičen ‘starček’, poln energije name naredil izjemen vtis. Mama mi je danes povedal, da je njena prva plošča bila od Kemala Montena. Njegova najbolj znana pesem je Nije htijela.

Za konec pa lahko le rečem:”Odličen koncert!”

9 komentarjev

 1. Za Halida sem slišal pred 25-timi leti, pa vseeno ne poznam skoraj nič komadov. Alko sem poslušal pred cca 8 let (al kdaj je imela tisto plato) in je bila super, Kemala pa poznam glih po tej Nije htjela ter duetu z Danijelo (Ovako ne mogu dalje – super komad) in Crveno jabuko (Nekako s prolječa – vrhunski komad) … Sm pa bil na koncertu Jabuke v Križankah pred 14 dni … Super, le malo več bi bilo treba koketirat s publiko – da publika pjeva … Osebno mnenje …

 2. Ker vem da tisti, ki berete moj blog ne poznate najbolje Halidovih komadov sem vam lepo vse naštel, naredil povezave,…. Vsakega trikrat poslušaj, pa ti garantiram da ti bodo ratali všeč!

 3. Halida obozujem. Je moj najljubsi pevec. Poleg tega koncerta v krizankah, sem bila tudi lani na njegovem koncertu na jesenicah. Odlicnoo!!! Bili smo predskupina (mkd sv. Ciril in Metod – folklora), na kar sem zelo ponosna. Moja najljubsa pesem je HEJ, ZORO NE SVANI (put me zove). Ce bo in ko bo spet prisel……sem obvezno na koncertu!!

 4. Pingback: Casino 1244222356
 5. VEČER SEVDALINK
  Halid Bešlić z ansamblom

  Četrtek, 19. 8. 2010, ob 20.30 uri
  Stari grad Celje (v primeru dežja velika dvorana Celjskega doma)

  Halid Bešlić je priznan pevec in estradni umetnik, ki ima za seboj več tisoč nastopov in 16 posnetih albumov z milijonskimi nakladami. Njegovo popularnost še najbolj kaže zagrebški koncert, ko so oboževalci 20.000 vstopnic razgrabili že v nekaj dneh (hitreje so prodali le koncert U2). Na 5. Veronikinem večeru nam bo v intimnem grajskem ambientu pričaral prvobitnost občutenj v sevdalinkah, ki jih bo začinil z zimzelenimi uspešnicami, kot so Dvadesete, Stiglo je proljeće, Malo je malo dana, Stara kuća, Prvi poljubac in Zlatne strune.

  Organizator: Fit media d.o.o. (e-mail: info@fitmedia.si)
  http://www.veronikini-veceri.si
  Vstopnina: 25 ?
  Prodaja vstopnic: http://www.eventim.si, http://www.mojekarte.si, http://www.vstopnice.com, Citycenter, TIC Celje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja