S pomočjo seminarja Hitro branje, sem hitrost branja povečal za več kot 100%

Zadnja leta veliko berem. Imam pa težavo, da berem dokaj počasi. To je verjetno posledica tega, da sem do svojega dvajsetega leta prebral maksimalno 25 knjig.

Pred leti sem si kupil knjigo z naslovom Hitro branje, ki jo je napisal Tony Buzan. S pomočjo te knjige sem hitrost branja s 140 besed na minuto (ja, res sem bral počasi) povečal na 170 besed na minuto. Knjigo sem prebral malo manj kot do polovice, potem pa je postala prezahtevna.

Že dolgo časa sem razmišljal, da bi se moral udeležiti nekakšne delavnice ali tečaja na temo hitro branje. Nekako za to nisem našel dovolj časa (kar je seveda samo izgovor) in sem s tečajem odlašal. Letos septembra pa sem na Facebooku zasledil tečaj hitrega branja po akcijski ceni 99 evrov. Ker je ponavadi tečaj hitrega branja bistveno dražji, sem si rekel, da te priložnosti ne smem izpustiti in sem se takoj prijavil. Poleg cene me je prepričala tudi obljuba, da bom hitrost branja povečal za vsaj 50%.

Prvi dan tečaja smo najprej izmerili svojo hitrost branja. Moja hitrost je bila 208 besed na minuto. Ko sem se nazadnje meril, je bila moja hitrost 170 besed na minuto. Da sem povečal hitrost na 208 besed na minuto, je verjetno posledica tega, da dokaj veliko berem in da sem se držal pravil, ki sem jih prebral v knjigi Hitro branje.

Tečaj je trajal tri dni in je bil zelo zanimiv. Tema tečaja pa ni bila samo hitro branje, ampak sem tudi veliko izvedel o motivaciji, NLP-ju,…

Zadnje dejanje tečaja je bilo ponovno merjenje hitrosti branja. V eni minuti sem prebral 421 besed, kar je več kot 100% povečanje hitrosti.

Tečaj hitrega branja je organiziral Inštitut zlati ključ. Njihovo spletno stran najdete na www.zlati-kljuc.si. Tečaj je vodil Jure Cerar, ki si zasluži maksimalno pohvalo.

Berete knjige, ki so koristne za vaše življenje (poslovne, osebnostna rast, strokovna literatura,…) in vam pripomorejo k napredovanju na osebnem in poslovnem področju? Zamislite si, da povečate hitrost branja in da v istem času namesto dveh knjig preberete tri. Veste koliko več boste vedeli in koliko pametnejši boste? Zelo veliko!

Tečaj vsem toplo priporočam!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja