Ivo Boscarol le ni tako slab, kot so ga nekateri želeli predstaviti

Ko je v medije pricurljala vest, da je Ivo Boscarol prodal svoje podjetje Pipistrel, je bil ta uspešen slovenski podjetnik deležen zelo veliko kritik. Očitali so mu, da je od države pobral cel kup subvencij, sedaj pa prodal podjetje in “pobasal”, nekateri so rekli, “naš” denar. 

Ne vem, koliko subvencije je dobilo podjetje Pipistrel. Malo se sicer spoznam na subvencije in predvidevam, da je država podjetju Pipistrel dala zelo malo. Kakor vem, subvencije daje Evropska unija. Ampak verjetno se bo spet našel kdo, ki bo rekel, da je to “naš” denar. Ne bom trdil, da je tako, se mi pa dozdeva, da je. 

Tudi, če bi Ivo Boscarol dobil milijone in milijone subvencij od države Slovenije, ne vidim v tem čisto nič slabega za nas, državljane republike Slovenije, in državo Slovenijo. Teh 218 milijonov evrov, ki jih je Ivo Boscarol dobil za svoje podjetje, je namreč prišlo v Slovenijo. Verjetno bo večino denarja, ki ga je dobil od kupnine, tudi investiral v Slovenijo. 

Za prodajo bo mogoče moral plačati nekaj davka, ki ga bo dobila država Slovenija. Obstaja sicer možnost, da za prodajo ne bo plačal nič davka, ker se mi zdi, da zakon pravi, da ne plačaš davka na kapitalski dobiček, če imaš podjetje več kot dvajset let. Tudi v to nisem prepričan, ampak samo naglas razmišljam. Me pa ne bo nič motilo, če za prodajo ne bo plačal nič davka. Star je namreč 65 let in prepričan sem, da je celo življenje trdo garal. Tisti, ki ne verjame, naj odpre podjetje in bo videl, kako je to. 

Tole sicer ni povezano s temo članka, ampak največji božji dar (v boga sicer ne verjamem) je to, da človek ni nevoščljiv drugim. Jaz že dolgo časa nisem nobenemu nevoščljiv. To je glavni pogoj za lastno srečo.

Ivo Boscarol je občini Ajdovščina podaril 30 milijonov evrov

Nato pa je v javnost prišla novica, da je Ivo Boscarol podaril 30 milijonov evrov. Tako je Ivo Boscarol zaprl usta vsem zavistnim ljudem, ki so povsod pisali nesramne komentarje. Prepričan sem, da nekateri sedaj te komentarje brišejo.

Ivo Boscarol je bil tarča napadov nekaterih ljudi tudi že v preteklosti. Ena politična stranka mu je celo grozila, da bo nacionalizirala njegovo podjetje. Od teh groženj naprej se je Ivo Boscarol začel veliko manj pojavljati v javnosti. Menda je rekel, da ima vsega dovolj. Zakaj to vem? Večkrat sem bil namreč na seminarjih, kjer je predaval tudi Ivo Boscarol. Mislim, da sem ga dvakrat poslušal na kongresu podjetnikov. Kasneje, ko ga več ni bilo tja, je organizator povedal, zakaj noče priti.

Iz leta 2015 sem našel celo njegovo fotografijo, ki sem jo posnel jaz. To je slika zgoraj. Ni ravno najboljša, ampak imam pa jo. 

Iskreno povejte, če bi bi podarili 30 milijonov evrov svoji občini?

Zdaj boste vsi rekli, da bi dali še več, če bi dobili 218 milijonov evrov! Jaz vam tega ne verjamem. Jaz bi nekaj dal, ampak zagotovo ne občini, ki bi ta denar porabila zelo neracionalno. Vsaj jaz mislim tako. In da bi jaz, ki sem varčeval in delal vse življenje, denar podaril občini? Ni šans! 

Bi pa kar nekaj dal za živali, ker te si v tem norem svetu ne morejo same pomagati. Finančno bi podprl tudi kakšne otroke iz revnih družin, ker otroci niso krivi, da živijo v revščini. Za to bi morala država poskrbeti! Ampak, samo za otroke, ne za mlade in zdrave starše, ki ne želijo delati in bi z državnim ali mojim denarjem kupovali cigarete in alkohol. Bi pa vsakem revežu, ki je zdrav, pomagal tako, da bi mu ponudil delo!

Rekli boste, da sem zaj**** človek! Moje razmišljanje je takšno, kot sem ga napisal. Čisto iskreno. Si pa upam trditi, da za dobrodelnost prispevam bistveno več kot 95 odstotkov Slovencev.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja