Kako izbrati pravo zavarovanje za vaše vozilo?

Pri izbiri zavarovanja avtomobila se še kako splača primerjati različne ponudbe. Mnogi se zvesto držijo že sklenjenega avtomobilskega zavarovanja in ga vsako leto obnavljajo, brez da bi temu posvečali pozornost. Kot dokazujejo raziskave spletnega portala http://zavarovanjeavta.net/, pa letne cene med primerljivimi produkti v ponudbi avtomobilskih zavarovanj med seboj odstopajo tudi za več sto evrov. Medtem ko ponudbo obveznega avtomobilskega zavarovanja lahko izberete kar na podlagi cene, saj se ta po vsebini ne razlikuje, morate biti pri izbiri kasko zavarovanja bolj previdni, saj med različnimi ponudbami obstajajo bistvene razlike tako v ceni kot tudi v vsebini zavarovanja.

Na spletnem portalu zavarovanjeavta.net opozarjajo, da je pri izbiri avtomobilskega zavarovanja bistveno, da je to prilagojeno vašim zmožnostim in potrebam. Do prave izbire vam lahko pomaga naslednjih šest korakov:

avto insurance

  1. Preučite sklenjeno zavarovalno polico

Če imate določeno zavarovanje že sklenjeno, dokumentacijo natančno preberite. Bodite pozorni na višino kritij, morebitno odbitno franšizo, na ceno in posebej tudi na manj poudarjeno besedilo v ‘drobnem tisku’.

  1. Vi izbirate

Ni nujno, da je vztrajanje pri istem zavarovanju za vas tudi najbolj ugodno. Zato primerjajte. Za pomoč pri prvi selekciji vam je na voljo kar nekaj spletnih primerjalnikov avtomobilskih zavarovanj, ko zožate svoj izbor, pa na posameznih zavarovalnicah prosite za konkretne ponudbe. Zamenjava zavarovalnice je vsekakor najbolj smiselna, ko vam obstoječe zavarovanje poteče, saj v primeru predčasne prekinitve tvegate odvečne finančne in druge obremenitve.

  1. Cena je vedno fleksibilna

Pri sklenitvi avtomobilskega zavarovanja zavarovalnice ponujajo številne popuste. Ti se razlikujejo po vsebini in višini, pri čemer zavarovalnice upoštevajo različne kriterije, kot so osebne okoliščine voznika, njegov način in izkušnje pri vožnji, karakteristike vozila, način sklenitve zavarovanja, oblika plačila ipd. Zato preverite ponudbo in povprašajte za popuste ter druge načine znižanja cene.

  1. Zanesljivost ponudnika je ključna

Zavarovalnice se med seboj razlikujejo tudi po delovanju in odnosu do uporabnika. Preden izberete eno od njih, zato preverite izkušnje pri njihovih nekdanjih in sedanjih zavarovancih. Bodite pozorni na to, kako posamezna zavarovalnica rešuje specifične situacije, kot so postopek obravnave zahtevkov, zavrnitve zahtevkov itd.

  1. Podpis naj bo zadnje, kar storite

Ko se odločite za določeno zavarovalnico, se dobro seznanite s svojimi pravicami in dolžnostmi, ki vam jih sklenitev pogodbe nalaga. Naj vam ne bo odveč spraševati in prositi za dodatna pojasnila.

  1. Naj to postane vaša navada

Zgornjih pet korakov ponovite vsako leto pred iztekom obstoječega zavarovanja. Trg se nenehno spreminja, s tem pa tudi vaše možnosti. Poiščite najboljšo za vas ? izbirajte.

Predlagamo, da vsako leto pred iztekom zavarovanja ta postopek ponovite. Ena izmed značilnosti zavarovalništva je namreč ta, da vsako leto lahko dobiva nove oblike značilnosti in karatkteristike, ki jih je potrebno dobro preučiti. Številni spletni portali ponujajo možnosti za informativni izračun zavarovanja za avto, kar vam bo dalo boljšo predstavo o trenutnih novostih, predvsem pa o cenah na tržišču.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja