Kako izdati knjigo, če nimate denarja za izdajo?

Imate željo napisati knjigo, vendar ne veste, kako bi jo izdali, ker z založništvom nimate izkušenj ali pa nimate dovolj denarja za izdajo knjige?

Če ste, ali imate namen napisati knjigo z dobro in zanimivo vsebino, vam jo izdamo v našem podjetju. To pomeni, da z izdajo knjige ne boste imeli niti enega evra stroška. Za vse bomo namreč poskrbeli mi: od lektoriranja, oblikovanja, priprave, pa vse do tiska, kasneje pa tudi za prodajo. Vseeno bomo pri prodaji potrebovali tudi nekaj vaše pomoči, saj knjigo najlažje prodaja avtor sam.

Zavedati se morate, da je knjigo najlažje napisati in najtežje prodati.

V podjetju Spletni partner d. o. o. sicer nismo specializirani za izdajo knjig, vendar ker se zavedamo, da lahko izdaja knjige neki osebi popolnoma spremeni življenje, delamo tudi to. To niti približno ne delamo z vidika zaslužka, ampak izključno zaradi tega, ker želimo pomagati ljudem. Vem, da se tole mogoče deluje malce klišejsko in je vse skupaj mogoče slišati kot ‘nakladanje’, vendar naj povem, da sam osebno zelo rad pomagam ljudem, vendar izključno tistim, ki imajo voljo do dela. Moja največja vrednota je delo in zato so mi všeč delavni ljudje in takim rad pomagam. Niti malo pa mi niso všeč leni ljudje. Če sem iskren, take ljudi preziram. Z lenuhom tudi na kavo ne grem. Pač tak sem in tak tudi želim ostati. Osebno sem trdno prepričan, da postajamo družba, ki se delavnega človek premalo ceni. Biti lenuh pa postaja skorajda družbena norma in popolnoma sprejemljivo.

V primeru, da bi želeli, da vam v našem podjetju, izključno na naše stroške, izdamo knjigo, mi pišite na email naslov tomaz afna gorec.si. V sporočilu mi obvezno napišite par stavkov o sebi in par stavkov o vsebini knjige, ki ste jo že napisali ali jo nameravate napisati.

Če nas le približno prepričate, da se bo prodalo vsaj par vaših knjig in da ste pripravljeni aktivno sodelovati pri prodaji, vam bomo izdali knjigo. Namreč v našem podjetju gremo zavestno v to, da bomo verjetno z izdajo knjige naredili izgubo, vendar nas to ne ‘boli’, če bomo s tem nekomu pomagali.

Drugače smo najbolj naklonjeni izdaji knjig v kateri so resnične zgodbe ljudi. Namreč take knjige tudi sam najraje berem in sem nad njimi najbolj navdušen. Moje navdušenje je pomembno zato, ker moram biti nad tistim kar promoviram in prodajam navdušen. Namreč, če delaš nekaj v kar ne verjameš si zelo težko uspešen.

Ali je možno izdati knjigo, če za to nimam denarja?

Seveda je možno! Če ste napisali zanimivo knjigo in nas prepričate, da ste poštena, odgovorna in delavna oseba, vam bomo z veseljem izdali knjigo. To pomeni, da bomo vse stroške izdaje knjige prevzeli v našem podjetju.

Koliko lahko zaslužim z izdajo knjige?

Če bi želeli napisati in izdati knjigo predvsem iz razloga, da boste s knjigo zaslužili, vam moram iskreno povedati, da ne pričakujte nekih visokih zaslužkov. Razen, če ste sposobni napisati uspešnico, ki se bo prodajala v več tisoč izvodih.

4 komentarji

 1. Pozdravljeni!
  Izdati knjigo? Ni samo problem v tem, da nimaš denarja, enako težko je tudi to, da ne znaš.
  Ker omenjate resnične zgodbe, se vam oglašam kot avtorica knjige Naših sto naključij (Didakta 2020, uvod in kazalo sta na njihovi spletni knjigarni). Tematika me je tako prevzela, da sem nadaljevala z zbiranjem, skoraj gotov imam drugi del – Sej ne mor’š verjet; Zbirka resničnih zgodb o naključjih. Vse zgodbe so resnične z verodostojnimi elementi. Sedaj pa sem ravno pred odločitvijo, kako knjigo izdati, nagovoriti eno od založb, samozaložbo …?
  Zanima me sodelovanje z vami, kako bi to lahko potekalo in kdaj. Sama prevzamem uredniške naloge (izkušnje urednice dveh društvenih revij), prelom strani in naslovno stran (vnuk na srednji šoli za oblikovanje, avtor naslovnice prve knjige), lektoriranje in formalnosti za kolofon.
  Izdajo si želim do knjižnega sejma, torej se ne mudi, odločiti pa se moram čimprej. Zato prosim za odgovor in se vnaprej zahvaljujem.
  lep pozdrav, Irena Tršinar

  Hvala vnaprej

  1. Se popolnoma strinjam, da nekdo ne zna napisati knjige,.. Ampak vse se da naučiti, če je volja dovolj velika! Meni še vedno govorijo, da sem nepismen. Mogoče tudi sem, ampak jaz sem za razliko od teh, ki mi govorijo, da sem nepismen, napisal knjigo, oni jo pa niso!
   Pri nas žal nismo zainteresirani za izdajo vaše knjige. Prvi razlog je, da sem jaz zelo zelo na tesnem s časom. Drugi pa je, da raje izdajamo zgodbe samo ene osebe.

 2. Pozdravljeni, Danes sem začel pisati knjigo in me zanima kaj si vi mislite o tej temi, ki sem jo začel pisati. Občutek mam da sem Vam moral pisati, upam da me boste uslišali. Lep pozdrav Miha Mirtič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja