Kriptovalute so ena velika nategancija! Ampak dejstvo pa je, da se z njimi da zelo dobro zaslužiti.

Ste že kdaj razmišljali, da bi tudi vi začeli trgovati s kriptovalutami in s tem zaslužili? Skoraj prepričan sem, da ste! En manjši del tistih, ki to berete, se s kriptovalutami že ukvarja, večina pa se še ne. Tisti, ki se še ne ukvarjate s kriptovalutami, se verjetno ne ukvarjate zato, ker mislite, da je sedaj že prepozno, da bi se začeli ukvarjati s tem. Moje mnenje je sicer, da ni prepozno, da se začnete ukvarjati s kriptovalutami. Pomembno je predvsem, da se zadeve pravilno lotite. Če vas zanima, kako, berite dalje!

Ali imajo kriptovalute res kakšno uporabno vrednost?

Osebno ne vidim nobene uporabne vrednosti, ki bi jo prinašale kriptovalute, vidim pa veliko slabosti.

Prva negativna stvar je zagotovo ta, da bitcoin za svoje delovanje porabi toliko elektrike, kot je porabi cela Danska, torej je bitcoin tudi velik onesnaževalec našega planeta. 

Druga negativna stvar kriptovalut je ta, da je to super stvar za razne kriminalce, ker si sedaj svoje nelegalne posle plačujejo preko kriptovalut, kjer ni nobenih sledi. Tudi za financiranje terorizma so kriptovalute super. 

Tretja negativna stvar, ki jo prinašajo kriptovalute, je ta, da danes ne bi nihče več delal, vsi bi želeli postati milijonarji s kriptovalutami. Namesto, da bi mladi razmišljali, kako dobiti službo, raje cel dan sedijo za računalnikom in trgujejo s kriptovalutami. Res je, da nekateri dobro zaslužijo, a to ni dobro za človeštvo. Osebno sem prepričan, da bi bil svet veliko lepši brez kriptovalut, razen seveda za tisto peščico, ki je s kriptovalutami zelo obogatela. 

Kako se da zaslužiti s kriptovalutami? 

Vsaka oseba, ki je malo nadpovprečno pametna in ni pohlepna, lahko danes s kriptovalutami zasluži zelo dobro. Osebno zelo poznam tri osebe, ki so se začeli s kriptovalutami ukvarjati letos in so s tem zelo dobro zaslužili. Vse tri sem vprašal za mnenje o kriptovalutah in vsi trije so mi odgovorili, da je to čista “nategancija”, s katero pa se da dobro zaslužiti. Eden od teh treh mojih znancev mi je rekel, da bodo šle kriptovalute še zelo gor, ker je na svetu čedalje več neumnih in pohlepnih ljudi, ki jih bodo kupovali. S to njegovo trditvijo se zagotovo strinjam. 

Tudi sam se že ves čas zavedam, da se s kriptovalutami da dobro zaslužiti, čeprav je to vse ena velika “nategancija”, se pa sam še nisem odločil, da bi se lotil tega. Prvi razlog je bil ta, da ni tako enostavno kupiti kriptovaluto in tega preprosto ne znam. Drugi razlog je bil ta, da vse skupaj premalo poznam in iz izkušenj vem, da če nečesa ne poznaš dobro, se v to ne spuščaj ali pa se spusti zelo previdno. Tretji razlog pa je tudi ta, da imam s svojim osnovnim poslom dela čez glavo in ni razloga, da bi se sedaj ukvarjal še s kriptovalutami. 

A vse skupaj mi ni dalo miru, tako da sem se enkrat, ko sem videl oglas na Facebooku za delavnico o kriptovalutah, odločil, da se delavnice udeležim, da bom izvedel vsaj neke osnove o kriptovalutah. 

Od delavnice nisem imel nekih hudih pričakovanj. Mislil sem, da bo to predvsem “nakladanje”, kako so kripovalute prihodnost, kako se bo svet brez tega ustavil … Pa ni bilo tako! Predavatelj je kmalu na začetku rekel nekaj, česar ne bom nikoli pozabil. Rekel je: “Jaz sem podjetnik že 15. let. S trdim delom sem zaslužil toliko, da sem si zgradil hišo in da imam nekaj malega prihrankov na banki, ter imam nekaj naložb v delnicah in plemenitih kovinah. Potem pa sem slišal, da je neki 15-letnik pred 3 leti vložil v neko kriptovaluto 500 evrov in s tem zaslužil milijon evrov. Takrat sem si rekel, da mogoče se pa denar ne zasluži samo s trdim delom in sem se začel ukvarjati s kriptovalutami.”

Oba predavatelja sta tudi velikokrat jasno rekala, da je to vse skupaj samo neka megla, ki temelji na nekih predvidevanjih in tukaj ni nobena stvar 100-odstotna. Ves čas sta nas opozarjala na previdnost in na ne verjamemo vsem zgodbam, ki jih slišimo. Osebno sem dobil občutek, da sta predavatelja iskreno želela predstaviti kriptovalute točno tako, kot je to v praksi. In da sta zelo veliko pozornosti dala na to, da ne bi kdo od nas slučajno izgubil denarja po neumnosti. Ves čas sta tudi opozarjala, da se to lahko zgodi. Jaz bi to delavnico ocenil s čisto petico! Več o omenjenem seminarju si lahko preberete tukaj. Kakor vidim, imajo razpisan nov termin seminarja, ki bo 27. januarja. Če vas kriptovalute zanimajo, vam udeležbo zelo priporočam. Zaradi ene informacije, ki jo dobite na seminarju, lahko zaslužite ali izgubite več tisoč evrov. 

Resnična zgodba, kako ljudje v Sloveniji nasedajo zgodbam o uspehu

Pred časom sem se srečal z enim mladim fantom, ki mi je z navdušenjem povedal, da je kupil eno kriptovaluto, ki je od nakupa šla gor za okoli 100-krat. Hkrati je rekel, da je to le začetek in da bo ta kriptovaluta šla gor vsaj še za 1000-krat. Potem nadaljuje, da ima ta kriptovaluta zelo dober namen za človeštvo. Da je cilj te kriptovalute pripeljati internet v vsako Afriško vas.

Jaz sem tega fanta vprašal, če verjame v to zgodbico za lahko noč. Njegov odgovor je bil, da v to absolutno verjame, da je o tem vse prebral in je to zagotovo poštena in zraven še dobrodelna zadeva. Nato sem tega fanta še vprašal, če je že bil kdaj v Afriki. Odgovoril je, da ne. Jaz sem mu odgovoril, da če bi bil, bi vedel, da okoli polovica vasi v Afriki nima elektrike in tudi, če jim bo ta kriptovaluta v vas pripeljala internet, ne bodo mogli svojih pametnih telefonov nikjer polniti, ker nimajo elektrike. Poleg tega bi vse te Afriške vasi bolj potrebovale vodo kot internet. 

Fant je vidno pokazal svoje razočaranje, ker je verjetno dojel, da je padel na “poceni foro”. Sicer sem bil presenečen, da mi je verjel. Prepričan sem, da vsaj 95 % ljudi jaz ne bi mogel prepričati, da je to izmišljena zgodbica, ki ima namen ljudem pobrati čim več denarja. Saj veste, da je prepričanega težko prepričati. 

Takih izmišljenih zgodbic, kot je tale, je na tem svetu še zelo veliko! In zanimivo, kako jim ljudje stoodstotno verjamejo. 

Sam se s kriptovalutami še ne ukvarjam

Sam se s kriptovalutami še nisem začel ukvarjati. Največji razlog za to je pomankanje časa. Malo pa tudi to, da glede na to, da sem star 51 let, želim svoje preostalo življenje preživeti čim lepše. Življenje pa je lepo, če imaš čim manj stresa in “sekiranja”. Ukvarjanje s kriptovalutami zagotovo prinese veliko stresa in nervoze. Sam že od nekdaj govorim, da je s kriptovalutami zaslužen denar  “krvavo” zasluženi denar. Tukaj je veliko stresa, nervoze, slabega spanja in še marsikaj. 

Sem že razmišljal, da bi se začel s kriptovalutami ukvarjati z nekimi zneski, ki zame niso veliki in jih ne bi pogrešal, tudi če bi vse izgubil. Iskreno povedano me to popolnoma nič ne veseli, a po drugi stvari moram iti v korak s časom. Kljub temu, da sam osebno menim, da so kriptovalute ena velika “nategancija”, menim da moram tudi o teh stvareh vsaj nekaj vedeti. Sedaj, ko nekaj zelo malega vem o kriptovalutah, sem prišel na idejo, da bi se lotil enega popotniškega projekta, h kateremu bi spadala tudi lastna kriptovaluta. Mogoče je to ideja za zaslužit 100 milijonov evrov. Jaz sem sicer realen človek, ki vedno razmišlja realno, vendar po drugi strani vem, da so uspeli veliko slabši projekti, kot je ta moj popotniški. To bi bil najbrž tudi eden redkih poštenih projektov na področju kriptovalut. 

Če se bom odločil vlagati v kriptovalute, bom zagotovo še enkrat šel na omenjeni seminar. Upam, da za drugo udeležbo dobim kakšen popust. Poleg tega imam namen, da enega od predavateljev najamem za nekaj ur, da prve nakupe naredimo skupaj. Vem, da to ne bo čisto poceni, hkrati pa bo veliko ceneje, kot če bi naredil kakšno neumnost in izgubil ves vloženi denar. 

Nikogar ne nagovarjam, naj se začne ukvarjati s kriptovalutami!

Namen tega mojega prispevka ni, da bi kogarkoli nagovarjal, da se začne ukvarjati s kriptovalutami. Napisal sem ga, ker se sam spogledujem s tem, da bi se malo začel ukvarjati s kriptovalutami in, ker je to aktualna tema, vem, da bom na ta članek dobil veliko komentarjev, iz katerih se bom veliko naučil. Mogoče celo spoznal koga, ki mi bo pri teh stvareh pomagal … Skoraj vsak objavljeni članek na mojem blogu mi je prinesel neko korist, zato sem prepričan, da mi jo bo tudi ta. 

Za konec naj še povem, da ne želim nositi nobene odgovornosti, če se bo kdo na osnovi mojega članka začel ukvarjati s kriptovalutami! Sami imate svojo pamet, zato se sami odločite, ali je to za vas ali ni. Vsekakor pa vam svetujem, da se v to ne zaletite kot prašič v gnilo bučo. Najprej pojdite na zgoraj omenjeno delavnico, potem pa še na kakšno delavnico od koga drugega. Res, da delavnice niso zastonj, ar je to veliko ceneje, kot če naredite neko napako in izgubite ves svoj vloženi denar. To, da nekdo izgubi ves svoj vloženi denar, se v kripto svetu dogaja zelo pogosto! 

Če boste začeli, začnite z malimi zneski in vedno imejte v mislih, da o vsem skupaj nič ne veste! Zelo nevarno je namreč imeti občutek, da vse veste! Govorim na osnovi lastnih izkušenj!

5/5 - (3 votes)

12 komentarjev

 1. Bogseusmili, Tomaž, tule Vas je pa čas povozil s Ferrarijem.
  Čimprej se izobrazite o aktualnih zadevah v kriptosvetu (dApp, NFT, Metaverse, Level1/Level 2, … in drugih “tokenih”). Sicer bo jok in stok, kako ste vse zamudili …
  Razvoj digitalnih valut gre s svetlobno hitrostjo naprej, česa takega v zgodovini tehnologije še nismo imeli. In zadnji čas je, da skočite na to raketo. Že samo na Coinbase ali Binance platformi imate ogromno koristnih informacij. Priporočam pa še Youtube kanal IvanOnTech oz. njegovo Akademijo. Zelo poučno in koristno znanje za zelo bližnjo prihodnost.

  Lep pozdrav!

  1. Najlepša hvala, da ste si vzeli čas in napisali komentar.
   Vem, da sem veliko zamudil, vendar jokal zaradi tega ne bom. Tudi veliko punc sem zamudil in sem danes samski, vendar ne jočem zaradi izgubljenih priložnosti. Gledam predvsem naprej, ne nazaj.
   Ne vem, če ste prebrali članek, vendar jaz mislim, da lahko s kriptovalutami zaslužiš veliko lažje, če imaš pred očmi, da je to nategancija! Jaz še vedno mislim, da je. Če vi mislite drugače, povejte mi eno koristno vrednost, ki jo imajo kriptovalute?

 2. Se strinjam z zapisanim …. pravijo,da pogum velja vendar pa tudi, da je previdnost mati modrosti .. zatorej – podpiram podjetnost s presojo, vendar brez pohlepa

 3. Spoštovani, zanimiv realen in pošten članek. Sama se s kripto valutami ukvarjam nekaj let in precej dobrih in ne dobrih izkušenj. Nikakor ne priporočam trgovanja s kripto valutami, ker nisem še nikogar v tem svetu srečala, ki bi dobro spal in dobro zaslužil, na koncu se ponavadi vse izgubi. Vlaganje na dolgi rok je čisto nekaj drugega. Vendar je za to treba poznati poštene sisteme in edini, ki se je meni do zdaj obnesel je HEX in ni nategancija. Bitcoin bi bil super, če ne bi imel odprte kode in ne bi pohlepneži vrinili inflacijsko napako vanj leta 2011. Na podlagi slabih izkušenj iz Bitcoina in Ethereuma je Richard Heart izumi HEX, ki vse to popravlja in daje malemu človeku z malo denarja, ki ni pohlepen možnost, da vloži namesto v nelikvidno zlato, v tega digitalnega hranilca vrednosti na dolgi rok. HEX je hkrati inflacijski, če trguješ in deflacijski, če vlagaš na dolgi rok, kar natančno razložim v mojem članku in imam tudi brezplačne delavnice na to temo. Lahko se je udeležite in me vprašate kar želite, zelo bom vesela tega. Tomaž, ker ste vi meni res veko pomagali, me lahko kadarkoli pokličete, če vas bo to zanimalo, ker še ni lahko vlagati v ta sistem, veliko je pasti in nevarnosti, to zelo dobro povem na delavnici in če naredite napako lahko ves denar izgine, vidiš sicer kam gre denar, vendar ne moreš do njega, ker nimaš ključev. Ni pa res, da se ne da slediti transakcijam, vse je odrto razen pri Moneru, ki namerno ni sledljiv, je zaprta koda. Kriminalci pač ubirajo decentrlaizirane sistem, daj ih je težje dobiti, ni pa nemogoče. Imam izkušnje tudi s slovensko kriminalistično policijo, ker sem se obrnila nanje zaradi ene transakcije in smo skupaj to raziskovali. Kriminalist mi je povedal marsikaj. Tudi to razjasnim in odgovorim na vsa ta vprašanja, če želite, zato res toplo vabljeni na mojo brezplačno delavnico ali pa me izzovite na live stream v živo in bom odgovarjala na vsa vaša vprašanja. Tudi ni res, da je v kripto valutah vse zamujeno, ravno zdaj se dogajajo največje stvari v zgodovini kripta in sicer superiorni finančni sistem HEX je izstopil iz kripta ter začenja živeti samostojno. Njegova prednost je, da ne porabi energije, je pravičen sistem, ki je za vse enak in nima skritih napak, ker tega ne dovoli izumitelj niti regulatorji, ki so dali HEX-u dovoljenje za delovanje. Vabljeni k branju mojega bloga o kripto svetu https://medialearn.si/hex/ in Youtube kanalu. Pa še en nasvet, nikoli in nikdar ne dajajte svojega denarja drugemu, da bi za vas vlagal, ker tega nimate več pod nadzorom. V Sloveniji je teh prevar res veliko. In še nekaj, nikoli ne vlagajte denarja, ki ga potrebujete, le tisto, kar lahko pogrešate. V kripto se vlaga zato, da se hrani vrednost in če lahko še kaj zaslužiš toliko bolje, vendar je treba vložiti v pravi sistem, za to pa morate imeti znanje ali nekoga, ki se s tem vsak dan ukvarja, kot jaz, da dobite informacije in se na podlagi tega potem odločite. Predlagam pa, da najprej vložite malo, da sistem spoznate in kasneje več, če boste ugotovili, da deluje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.