Letalske karte za Dubai bodo odslej cenejše – letite s FlyDubai

Letalske karte Dubai bodo sedaj cenejše, saj je letalska družba FlyDubai s 24. septembrom odprla novo letalsko linijo, ki bo z direktnimi leti povezovala Ljubljano in Dubaj. FlyDubai bo prva arabska letalska družba, ki bo zagotavljala tovrstno povezavo.

Tako je od septembra 2021 največje mesto Združenih arabskih emiratov bližje Sloveniji kot kadarkoli prej. To je izvrstna priložnost tako za poslovne obiske tega luksuznega mesta, kot tudi za turistične namene.

FlyDubai leti trikrat na teden, in sicer srede, petke ter nedelje. Vozi Boeing 737 Max, v katerem boste v poslovnem razredu lahko uživali pravi komfort, saj nudi “fully flat bed” oz. popolnoma raztegljivo posteljo. Let iz Ljubljane v Dubai traja dobrih 5 ur, v obratni smeri pa dobrih 6 ur.

Letalska karta Dubai se cenovno giblje okrog 360? za povratni let v ekonomskem razredu.

FlyDubai pa je prav tako pričel z novo linijo iz avstrijskega mesta Salzburg, od koder leti štirikrat tedensko, kar pomeni, da usklajeno z Ljubljano, leti potekajo prav vsak dan v tednu.

Dubai Expo 2020

Nova letalska linija je še toliko bolj pomembna tudi zato, ker se je s 1. oktobrom v Dubaju začela največja svetovna razstava Expo v zgodovini, ki bo potekala do 31. marca 2022. Direktna letalska linija med Ljubljano in Dubajem bo tako zelo dobrodošla med vsemi, ki se bodo udeležili sejma. Na Expu je prisotna tudi Slovenija, ki s svojim paviljonom predstavlja našo deželo kot zeleno in pametno, z geslom Slovenia. Green and Smart Experience. Slovenski paviljon boste lahko obiskali na atraktivni lokaciji, z zanimivo zunanjostjo, zgrajeno iz rastlin in slovenskega lesa. Paviljon je zgradilo slovensko podjetje Riko, razprostira se na treh etažah. Organizatorji pričakujejo preko 25 milijonov obiskovalcev iz celega sveta.

Vsekakor gre za dogodek velikih razsežnosti, letalska linija FlyDubai pa je ta dogodek pripeljala še bližje nam. Zato izkoristite to enkratno priložnost in si zagotovite svojo letalsko karto Dubai pri izbrani turistični agenciji, katere ponujajo tudi celoten počitniški paket v Združenih arabskih emiratih.

Dubai – mesto presežkov

Dubai je največje mesto Združenih arabskih emiratov, ki leži ob Perzijskem zalivu v Arabski puščavi. Državo sestavlja sedem emiratov, in Dubai je glavno mesto istoimenskega emirata. Število prebivalcev ocenjujejo na približno 3,3 milijone, in se zelo hitro povečuje.

Dubai je poznan predvsem po luksuznih arhitekturnih presežkih, saj je tam mogoče videti najvišjo stavbo na svetu – Burj Khalifa. Poleg tega je izredno zanimiv ogled največjega nakupovalnega središča na svetu, in akvarija, ki se nahaja znotraj njega. Na eni strani luksuzne in prestižne arhitekture, na drugi strani mesta pa neskončna puščava, ki ima vsekakor velik čar.

Najboljši čas za obisk Dubaja sta meseca november in december, ko so najvišje dnevne temperature do 32 stopinj celzija. V času poletne sezone pri nas pa temperature tam krepko presegajo 40 stopinj, zato je temu primerno takrat tudi manj turistov.

Pobegnite pred zimo

FlyDubai z novo letalsko linijo, ki povezuje Ljubljano in Dubaj, ponuja odlično priložnost, da med hladno zimo pobegnete na toplo. Hkrati pa ta pobeg lahko izkoristite za obisk svetovne razstave Expo. Letalske karte Dubai lahko po ugodni ceni kupite pri slovenskih turističnih agencijah.

 

Ocenite to stran

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.