Vrhunska kulinarika za ceno malice

Nisem ravno poznavalec vrhunske kulinarike. Ampak, kaj je dobra in kvalitetna hrana, pa nekako vem! V življenju sem namreč obiskal že veliko restavracij, gostiln in ostalih krajev, kjer se dobi kaj za pojesti. Tako da znam relativno dobro oceniti, kje se najde dobra in kvalitetna hrana in kje ne. 

Naj še povem, da nisem ljubitelj nekih restavracij z vrhunsko kulinariko, kjer za večerjo za dve osebi odšteješ par sto evrov in si na koncu še lačen. Pri Ani Roš me zagotovo ne boste videli. Verjamem, da imajo pri Ani Roš dobro hrano, ampak zame je to absolutno predrago. Ko pravim absolutno predrago, imam v mislih vsaj 10-krat predrago. Sem tudi takšen človek, ki se rad naje do sitega. Vem, da to ni ravno najbolj zdravo, ampak, če grem lačen iz restavracije, se slabo počutim. 

Drugače pa restavracije, kot je restavracija Ane Roš, podpiram. Tisti, ki imajo veliko denarja, naj ga zapravljajo v takih restavracijah. Od restavracije Ane Roš imamo korist vsi državljani Slovenije, ker sem prepričan, da vsak mesec plačajo veliko DDV in ostalih davkov. Veliko več, kot neka restavracija, ki nudi malice za štiri evre in pol. 

Kje dobite res okusen in kvaliteten obrok za ceno malice?

Pred časom me je kontaktiral prijatelj Boštjan, ki je poleti šel z mano v Bosno in Hercegovino. To je Boštjan, ki ga vidite na videoposnetku na https://youtu.be/2HKx9G4v3j0. Povedal mi je, da sedaj dela v eni restavraciji. Če bom kdaj v okolic Domžal, naj se oglasim na malici, mi je dejal, češ da mi malico plača on.

Pred časom sem izkoristil vabilo in res šel na malico v restavracijo, kjer dela. Restavracija se imenuje Gostilnica scena in se nahaja v kraju Količevo. 

Takoj, ko sem stopil v restavracijo, sem vedel, da bo hrana zelo okusna in kvalitetna, saj sta v kuhinji, ki je odprta in je na ogled vsem gostom, delala šef in njegova mama. 

Ko sem bil tam prvič, sem jedel neko meso na žaru s prilogo. In bilo je odlično. Nimaš občutka, da je to industrijsko narejen obrok, pri katerem ti hočejo prodati čim slabšo malico za čim več denarja. To je bila res ena boljših malic, kar sem jih kadarkoli jedel. 

Pred nekaj dnevi sem imel v Domžalah poslovni sestanek. Ko sem končal, je bil ravno čas za malico in spomnil sem se, da grem lahko na malico v Gostilnico scena. 

Ko sem prišel, je že zunaj na tabli pisalo, da imajo za dnevno ponudbo malic pečeno kračo. Rekel sem si, da bom poizkusil to. 

Ko dobim na mizo kračo, sem bil presenečen, kaj sem dobil za 7,90 evra. Tako velika krača bi zadostovala kar za dva človeka. Kako je bila videti krača, vidite na sliki spodaj. 

Krača je bila tako zelo okusna, da lahko rečem, da tako dobre še nisem jedel. Tudi priloga je bila zelo okusna. Zraven sem dobil še solato, ki ni bila neka majhna porcija, kot jo pri malici dobiš kje drugje. 

Seveda nisem mogel pojesti cele krače, tako da sem osebje prosil, če mi lahko priskrbi nekaj, da jo zavijem in vzamem domov. S tem ostankom krače sem se naslednji dan zvečer zelo dobro najedel. 

Sama restavracija je drugače preprosta, vendar ima zelo prijeten ambient, v katerem se človek počuti dobro in domače. V zimskem vrtu imajo kamin, ki daje sedaj, ko so dnevi še malo bolj hladni, zelo prijetno toploto. 

Če želite res zelo zelo dobro jesti za malo denarja, pojdite v Gostilnico scena. Najdete je tako, da v Googlov zemljevid vpišete Gostilnica scena. Drugače imajo odprto samo med tednom od 9:00 do 17:00. Nudijo tudi dostavo hrane na dom ali v podjetja. Njihova telefonska številka je 040 554 050. 

Če boste obiskali Gostilnico scena, mi, prosim, v komentar napišite, kako ste bili zadovoljni, da vem, ali sem samo jaz tako navdušen, ali ste morda tudi drugi. 

5/5 - (1 vote)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.