Moj prijatelj iz vojske

Ko sem bil v Kraljevu – Srbija  sem ta izletek izkoristil, za obisk vojašnice v kateri sem služil vojaški rok v JNA. V vojašnici sem brez težav dobil podatke o vseh, ki so bili z mano v vodu.

V vojski sva bila med drugimi tudi zelo dobra prijatelja z Petrom iz Zenice. Odkar me zadnja leta pot velikokrat vodi čez Zenico, sem se velikokrat spomnil na njega. Vendar se njegovega priimka nikakor nism mogel spomniti. Sedaj, ko sem dobil priimek, sem ime in priimek vpisal v Google in naletel na stran, kjer so se vpisali tisti Zeničani, ki ne živijo več v Zenici. Med njimi je bil tudi moj prijatelj Petar. Na strani sem tudi našel njegov email naslov in sem mu pisal.

Danes sem dobil njegov odgovor. Se ne spomnim, kdaj sem dobil mail, ki sem ga bil tako vesel kot tega. Mislim, da je bil tudi Petar zelo vesel mojega. Saj po njegovem odgovoru tako sklepam.

Prosto da ne povjerujem. Ipak ovo je jako mali svjet. Jeste Ja sam taj Petar iz Zenice. Jos uvjek ne mogu da dodjem sebi. Isto tako da se javio neko drugi mozda se i ne bih setio, ali Gorec Tomaz mi je ostalo u jako dobrom sjecanju. Moj prijatelju ne mogu da ti opisem koliko mi je drago da smo se nasli pa cak i na ovaj nacin. Ja vec dugo godina ne zivim u Zenici jer sam zbog glupog rata morao da odem odatle.

1 komentar

  1. Si predstavljam kako si se pocutil, ko si prejel mail. Podoben obcutek sem dozivel tudi sam pred kratkim…

    Bil sem ta zadnja generacija, ko se je zacelo…Spoznal ogromno prijateljev. Na koncu je izpadlo tako, da nisem niti imel casa, da se z vsemi poslovim…Kot nedokoncana zgodba…Sam sem odsel na sigurno, pri njih se je sele zacenjalo…Zveze so razpadle…Ker mi spomini na prijatelje niso dali miru, sem se spravil brskat in izkati kakrsenkoli kontakt…trajalo je par let, da sem uspel vzpoztavit prvi kontakt. Se zdaj se spomnim s kaksnim veseljem in vznemirjenostjo sem “odpiral” prvi mail…Zdaj nas je ze skoraj za pol cete, res da raztepeni po vsem svetu, ampak ZIVI in komuniciramo!

    Ce nameravas izkati se naprej in potrebujes kak nasvet, pisi na mail 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja