Odškodnina za strah in stresno motnjo v primeru prometne nesreče

odškodnina v primeru prometne nesreče

Želite, da vam na bančni račun priteče visoka odškodnina v primeru prometne nesreče, ki vključuje tudi strah in stresno motnjo?

V primeru prometne nesreče, v katero ste bili vpleteni, ste morali doživeti močan strah, nemoč ali grozo.

Naše pravo pozna primarni strah, ki nastane v času nastanka prometne nesreče in je navadno trenuten in močan, saj je vsaka nezgoda načeloma povsem nepričakovana in za oškodovančevo telo zelo boleča. Mehanizem prometne nesreče je namreč takšen, da je nemalokrat za oškodovanca življenje in zdravje ogroženo. Občuti se strah, obup ter neznosne bolečine … Vse to se obravnava, kadar je na mizi odškodnina v primeru prometne nesreče.

Sekundarni strah pa pomeni, da oškodovanec nezgode doživlja strah še nekaj časa, ki je intenziven in dolgotrajen in je tudi sestavni del odškodnine v primeru prometne nesreče.

Ne glede na to, ali ste bili voznik, potnik, pešec, kolesar in drugo, normalno je, da se počutite stresno, zaskrbljeno, preobremenjeno, celo jezno takoj po prometni nesreči. Prav tako je normalno, da čutimo veliko različnih čustev, saj podoživljam neprijetno izkušnjo zaradi prometne nesreče na svojstvene načine, s travmo. Ta travma je vključena v višino zneska, ki vam pripada kot odškodnina v primeru prometne nesreče.

Poškodbe pri odškodninskih zahtevkih v primeru prometnih nesrečah so običajno opisane kot poškodbe vratu, možganov, glave, hrbtenjače, hrbta, obraza, okončin, tudi notranje poškodbe in seveda ostale poškodbe. Vendar pa so ‘nevidne’ (psihološke) poškodbe, ki so včasih najtežje za žrtve poškodb, da si opomorejo.

Nesreče pri motornih vozilih lahko povzročijo kratkotrajne ali dolgotrajne psihične poškodbe voznikov in potnikov, kot so čustvena stiska, posttravmatska stresna motnja, vztrajna tesnoba in depresija. Te psihološke poškodbe vplivajo na vse vidike življenja osebe in brez zdravljenja, lahko imajo dolgotrajne učinke.

Kadar gre za dalj časa trajajočo duševno stisko v primeru prometne nesreče v katero je bila oseba vpletena, govorimo o psihični travmi. Travma se pojavlja zaradi nezgode, ki bi lahko povzročila ali je dejansko osebi prizadejala resne poškodbe.

Strokovno se imenuje posttravmatska stresna motnja. Nastane načeloma ob poškodbah v prometnih nesrečah.

Na kakšen način se pridobi odškodnina v primeru prometne nesreče oziroma še pred njo diagnoza posttravmatska stresna motnja? 

Statistično ženske pogosteje trpijo zaradi PTSP-ja kot moški, čeprav je pogosto odvisno od miselnosti posameznika. Ni mogoče predvideti, kateri posameznik bo prejel psihično poškodbo, kot je post-travmatski stres.

Vaš osebni zdravnik vam napiše napotnico za obisk psihologa ali psihiatra. Če osebni zdravnik ne želi napisati napotnice zaradi dalj trajajočega popoškodbenega psihičnega stresa in duševnega trpljenja, lahko naredite obisk specialista psihiatra ali tudi psihologa sami.

Zdravnik specialist vam bo predpisal diagnozo posttravmatski stresni sindrom ali motnja, ki spada pod elemente odškodnine v primeru prometne nesreče. Pomembno je, da se na pogovoru popolnoma izpoveste glede vaših psihičnih težav in moten po nezgodi, ki se vam je pripetila. Tako boste dobili priznano dodatno diagnozo, ki se vsekakor upošteva pri višini odškodnine, pa tudi sicer boste prejeli veliko strokovne pomoči kot pomoč, da boste oblažili svojo psihično stanje po prometni nesreči.

Ti občutki običajno izvirajo iz podzavestnega ponovnega pojava nesreče, ko se soočite s situacijami v prometu ali zvoki na cesti, ki vas spominjajo na travmo. Imeti vtise in ponavljajoče se misli, kot je omenjeno, so oblika PTSM ali posttravmatske stresne motnje.

Drugi simptomi, ki jih še zajema odškodnina v primeru prometne nesreče in so vezani na posttravmatsko stanje, so sledeči:

– spremembe vzorcev spanja ali apetita

– jok brez razloga, občutek obupa, brezupnosti ali depresije

– težave s spominom, težave pri odločanju

– občutek raztresenosti, ki se ne more osredotočiti na delo ali dnevne aktivnosti

– razdražljivost ali vznemirjenost

– jeza ali zamere

– itd.

Za več informacij o tem, ali vam pripada odškodnina v primeru prometne nesreče, obiščite našo spletno stran. Lahko pa nas tudi pokličete na številko 080 26 26, z veseljem vam bomo pomagali.

Za kratko obrazložitev glede odškodnine v primeru prometne nesreče in povezanih duševnih bolečine,se zahvaljujemo odškodninskemu podjetju Visoka odškodnina Planinšec d.o.o.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja