Okusno – hitro, enostavno in zabavno

Rada dobro jem, rada tudi kuham in rada imam čas zase. Prav zato mi je všeč ta knjiga. Recepti za pripravo jedi v knjigi Okusno so enostavni, jedi so hitro pripravljene (večina njih) in ob poizkušanju novosti se še zabavam. Odlična kombinacija vsega naštetega je tale knjiga in napisal jo je moški.

Okusno - hitro, enostavno in zabavno

Najraje imam sladice zato bom začeta z njimi. Jagodna torta malo drugače, slastna, sočna, na voljo le v času, ko so na trgu ali na domačem vrtu jagode, tiste prave, zrele, rdeče, sočne, da se ti okus kar stopi v ustih. Priprava testa in kreme sta nezahtevna, je pa fino, da je časa na razpolago dovolj, ker mora torta čez noč počivati in je najbolj okusna dan po pripravi.

Ko se ohladi, je pravi čas za sarme. Radošove Ohrovtove sarmice so malo drugačne od teh, ki jih pripravljam običajno. Kisli okus zelja je zamenjan z rahlo sladkobnim po ohrovtu in tudi način priprave se razlikuje. Sestavine so drugačne, priprava tudi, okus pa … ja, okus je tudi drugačen, zanimiv, vreden pokušnje.

Svinska ribica s šampinjoni, to je tista vrsta rib, ki jo ima večina moških najraje. Niso iz morja in okus je tudi drugačen. Hitro, res hitro pripravljeno, meseno, za dodatek pa še gobe. Šampinjoni niso obvezni, lahko jih zamenjajo druge gobe, jurčki na primer ali kaj drugega, če vam je ljubše.

Dalmacija mi je bolj poznana od Istre, zato za Ombolo v vinski omaki slišim prvič. Menda je Ombola klasična jed v Istri, ta v vinski omaki pa sodi med posebnosti. Priprava ni zahtevna, okus je slasten, priloge po vaši izbiri. Svetujem, da si zraven privoščite še kozarec rdečega vina, kar bo tistemu v omaki dalo bolj polen okus.

To je nekaj zame, Krompirjeva musaka, pripraviš, daš v pečico peč, med tem ko se peče, lahko v miru pospraviš kuhinjski pult in ko je pečeno samo še serviraš in… Voil?. Se usedeš in si postrežeš z okusno jedjo. Vedno sem se spraševala ali je to primorska jed. Enkrat moram preveriti na Googlu.

Ni prave zabave brez pice. Včasih sem se spraševala kako pripravljajo testo za pico v picerijah, da je tako okusno in svojevrstno. Doma ni bilo nikoli tako. Je morda olivno olje tisto, kar da mehkobo in krhkost ob enem? Pri nadevih pa predlagam, da spustite domišljijo na prostost in ustvarjate, možnosti so neskončne.

Še nekaj iz kulinarike drugih dežel, tokrat Italije. Gnudi ali žličniki s špinačo in ricotto. Ob špinači vedno pomislim na železo in Popaja, kako tipičen preblisk misli. Zeleno je zdravo, tile gnudi pa so še zelo okusni. Meso naj počaka na drugo priložnost, saj je tu popolnoma odveč.

Hitro, enostavno in zabavno, tako bo, ko boste pripravljali jedi po receptih in knjige Okusno Radoša Skrta. Tako sem se počutila jaz in ne dvomim, da se boste tudi vi.

Kuharska knjiga, ki je drugačna, drugačna na toliko različnih načinov. Na 100 načinov, ker vsebuje 100 receptov za pripravo jedi.

Pa dober tek.

P.S.: Avtor knjige Radoš Skrt nam je podaril dve knjigi Okusno, ki jih bom podaril bralcem mojega bloga. Če želite prejeti brezplačno knjigo Okusni, izpolnite spodnji obrazec. Dne 15.12. bomo izžrebali dve osebi, ki jim bomo podarili knjigo.

  Ime(obvezno)

  Email (obvezno)

  Vsi, ki boste izpolnili obrazec, boste od mene občasno dobivali brezplačne e-novice, od katerih se boste lahko kadarkoli odjavili. Novice, ki jih boste dobivali, bodo predvsem koristni nasveti iz področja potovanj in podjetništva.

   

  4 komentarji

  1. Vedno bolj so mi všeč recepti, ki se hitro pripravijo, vendar MORAJO biti ZDRAVI. Vsak dan pripravim svežo hrano zase in svoji kuži in temu primerno sem kar nekaj časa v kuhinji, čeprav res poenostavljam recepte in se velikokrat zgodi, da so obroki dolgočasni in se ponavljajo. Več časa bi rada namenila uresničevanju svojih sanj in veliko malo manj gospodinjskim delom. Seveda pa faktor zdravja nočem niti malo zanemariti. Hmm, upam, da je to mogoče. Res ima dan 24 ur, ampak, na vseh področjih pa ne moreš biti top, vsaj jaz nisem še našla recepta. če ga bom, napišem knjigo 🙂

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja