Top 100 mest, kjer boste dobili največ za svoj denar

Trivago 2015

Spletni portal Trivago.com je objavil lestvico top 100 mest v katerih boste dobili največ za svoj denar. Zelo sem vesel, da prvi dve mesti zasedata mesti iz področja naše bivše države. Glede na to, da pišem turistčne vodiče, blog,.. bom mogoče zaradi tega naredil še kakšen dober posel.

Mesto, kjer boste dobili največ za svoj denar je Mostar. Kakor spremljam postaja Bosna in Hercegovina vse bolj priljubljena destinacija. Na World Of Wanderlust so Bosno in Hercegovino proglasili za top destinacijo 2015.

Mostar je res biser, ki ga morate obiskati. O Mostarju sem sem pred časom napisal članek z naslovom Biser imenovan Mostar.

Če vas je Trivago prepričal, da boste obiskali Mostar vam predlagam, da si preberete naslednje moje članke, v katerem boste našli veliko koristnih informacij:

Mostar
Stari most Mostar – Foto: Tomaž Gorec

Drugo mesto, kjer boste dobili največ sa svoj denar je Novi Sad. V Novem Sadu sem bil prvič letos splomadi, ko sem bil kot predavatelj povabljen na en seminar.  Žal je bilo to ravno takrat, ko so bile na Balkanu poplave in je tri dni neprestano padal dež. Tako, da od tega lepega mesta nisem imel veliko. Smo pa dobro jedli v eni gostilni in zraven uživali v glasbi lokalnega ansabla.

Srbija ima na lestvici še Beograd, ki je zasedel 40. mesto.

Na 6. mesto se je uvrstilo mesto Amritsar iz države Punjab v Indiji. Mesto Amritsar sem obiskal davnega leta 2001 in me je zelo navdušilo. Armitsar je znan po Zlatem templju, ki je najbolj sveta stvar za ljudi sikovske vere.

Na 7. mesto se je uvrstilo mesto Ouarzazate iz Maroka. Mesto je znano predvsem po tem, da so tukaj snemali veliko znanih filmov. En izmed teh je film Gladijator. Na krajše potovanje v Maroko sem šel leta 2008. Enkrat pa imam namen iti v Maroko z avtom. V planu je bilo že letos, pa žal nisem našel sopotnika. Več o tem si lahko preberete v članku Iščem sopotnika za potovanje v Maroko.

Maroko
Ouarzazate Maroko – Foto: Tomaž Gorec

Na 9. mesto se je uvrstilo Perujsko mesto Arequipa. Arequipa je prijetno in urejeno mesto, ki je obkroženo z vulkani, ki se dvigajo v višino več kot 5.000 metrov.

Na 11. mestu je uvrstilo Ukrajinsko mesto Lviv, katerega sem obiskal leta 2011. V Lvivu sem se počutil, kot da bi se vrnil 30 let v preteklost. Lviv je urejno in prijetno mesto. Za moške še posebej zanimivo zaradi lepih Ukrajink.

Med top 100, sta se uvrstila tudi dva slovenska mesta. Bled je zasedel 69. mesto, Ljubljana pa 99. mesto. Ne želim biti negativen, vendar če mene vprašate so to skromene uvrstitve, ki dajejo jasen signal, da je turistom, ki obiščejo Ljubljano in Bled potrebno ponuditi več za njihov denar!

Če bi jaz bil avtor te lestvice, bi se na visoka mesta uvrstila mesta Višegrad in Trebinje. Oba imata veliko znamenitosti in sta res zelo poceni. Lahko bi rekli smešno poceni.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja