Pišem turistični vodič za otok Krk

Ko sem letos na začetku poletne sezone obiskal otok Krk in v okolici mesta Šilo raziskoval čudovite zalive, pohodniške in kolesarske poti ter druge znamenitosti, sem dobil idejo, da bi napisal turistični vodič za otok Krk.

Ljudje imamo veliko idej. Vsi pa imamo problem, da ideje po večini ostanejo zgolj ideje. Večinoma smo ljudje preleni, da bi šli takoj v akcijo in realizirali idejo. Na začetku nekaj časa odlašamo in iščemo izgovore zakaj še ne bi začeli. Potem pa na vse skupaj počasi pozabimo in ideja, kot rečeno, ostane samo ideja.

Ker se sam zavedam te človeške slabosti, sem vedel, da moram iti takoj v akcijo, ker bo v nasprotnem primeru vse skupaj, kot že mnogokrat, ostalo samo pri ideji.

Napisati turistični vodič za otok Krk je kar obsežna zadeva. Ker imam v službi veliko dela, sem takoj vedel, da tega dela ne bom zmogel sam in da moram najti pomočnika.

otok Krk
otok Krk

Da ideja ne bi ostala samo ideja, sem na MojeDelo.com takoj dal oglas, da v našem podjetju nudimo delo. Tako ni bilo več poti nazaj in vedel sem, da bom zadevo speljal do konca.

Danes je že 26-ti dan, odkar sem na otoku Krk in skupaj s sodelavko piševa turistični vodič. Majhen del najinega dela lahko vidiš na www.otok-krk.si.

Razveseljuje me dejstvo, da sem za idejo in tudi za vsebino spletne strani dobil kar veliko pohval.

Tukaj na otoku Krk se počutim odlično. Sicer moram delati dva ‘šihta’, ker ne delam samo za turistični vodič, ampak moram vsak dan narediti veliko tekočega dela za osnovno dejavnost podjetja. Poleg tega pa imam ravno v tem terminu, ko delam vodič za otok Krk, tri seminarje na katerih predavam in mi tudi to vzame kar nekaj časa.

A se ne pritožujem. Delam tako ali tako rad. Morje in potovanja pa tudi obožujem. In kaj hočeš lepšega, da delaš tisto kar te veseli?

Sprememba okolja name odlično vpliva. Doma imam večkrat težave, da slabo spim. Tukaj spim odlično, v povprečju vsaj dve uri več kot doma. Tudi prehrano imam bolj redno in zdravo. Za to je predvsem zaslužna moja sodelavka Špela.

Tudi telesni aktivnosti posvečam veliko več časa kot doma. Nekajkrat me k telesni aktivnostim prisili delo, saj sva s sodelavko Špelo prehodila že veliko pohodniških poti. Večkrat pa grem zjutraj na jutranji tek. Nič ni lepšega, kot jutranji tek ob morju.

Pa še nekaj zelo pomembnega mi je prineslo tole delo na otoku Krk. Za par kilogramov sem shujšal.

Drugače pa je otok Krk čudovit. Videl in doživel sem ogromno lepih stvari. Spoznal veliko zanimivih in prijaznih ljudi, pri katerih bom vedno dobrodošel. Pa tudi kar nekaj posla sem naredil.

Mala Luka - otok Krk
Mala Luka – otok Krk

Res se dobro počutim tukaj. Sem poln energije! Uživam v tem kar delam.

V takem okolju, kot sem jaz sedaj na otoku Krk, je človek bolj kreativen in poln novih idej. Tudi jaz sem dobil kar nekaj dobrih novih idej.

Ne vem, s čim bi lahko naredil več za mojo osebno rast, kot s tem delovnim potovanjem na otok Krk?

V bodoče si bom privoščil še veliko takih delovnih potovanj. Naslednje delovno potovanje me bo peljalo na drugo celino. Namreč že dolgo časa se pripravljam, da začnem resno delati na našem globalnem projektu www.ilovejourneys.com.

Veselim se dela, ki me čaka v prihodnosti. Čakajo me čudovita potovanja in raziskovanje novih krajev. Spoznaval bom nove ljudi različnih kultur, ras in veroizpovedi z vsega sveta. In pri vsem tem še veliko naredil za svojo osebno rast.

5 komentarjev

  1. Tomaž, čestitam in res je – velikokrat so ideje zgolj ideje, ker zato, da se le-te uresničijo je treba pač delati oziroma garati, to pa že manj ljudem diši…ampak zato je pa tudi prav, da so tu rezultati! Uspešno še naprej, vključno z mednarodnim projektom – vem, da bo uspešen, ker če uživaš v tem, kar delaš, ni druge 😉

  2. Ob takih jesenskih dnevih kot je danes je prebiranje člankov iz tvojega delovnega dopusta pravi balzam za obuditev občutkov preživljanja časa na morju. Upam, da vodič nastane v polni meri in se prime tudi v papirni obliki, saj bo nepogrešljiv za vse vikend popotnike na otok Krk. Veliko sreče.

  3. Pozdravljen!
    Tudi jaz sem že nekaj krat letovala na Krku. Najbolj mi je bil všeč hotel Dražica v bližini mesta Krk. Stacioniran je praktično na plaži z luštnim bazenom, veliko sence in lepa obala, v bližini mesta Krk. Imaš si kaj začeti. Sobe so majhne ,a z lcd televizijo in hladilnikom. Osebje prijazno. Upam, da ti bo v pomoč. Lep pozdrav. Milena Pal

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja