Petra Parovel dobila 900 evrov kazni, ker je pozabila podaljšati vinjeto

Na Facebooku sem slučajno opazil prispevek Slovenskih novic, kjer pišejo, da je znana slovenska vplivnica in podjetnica Petra Parovel dobila 900 evrov kazni, ker je pozabila podaljšati vinjeto. 

Če sem vse skupaj dobro razumel, je Petro Parovel zmotilo to, da za vsak vstop na avtocesto dobiš 300 evrov kazni, če pozabiš podaljšati veljavnost vinjete. Teoretično lahko dobiš tudi več kazni na dan. Po pisanju Slovenskih novic je moral nekdo v Sloveniji plačati kar 4.000 evrov globe, ker je pozabil podaljšati vinjeto. 

Ko sem bral komentarje na Facebooku Slovenskih novic, sem se zgrozil. V 45 minutah je prispevek dobil preko sto komentarjev. Vsaj 95 odstotkov komentarjev je bilo zelo nesramnih. Ljudje so Petri Parovel kazen celo privoščili. Dobil sem občutek, da so kar tekmovali, kdo bo napisal bolj nesramen komentar. Poglejmo si nekaj najbolj nesramnih komentarjev. 

Matjaž Cuder bi ji dal še večjo kazen.

Tudi Polona Klančar bi ji privoščila še večjo kazen. 

Bojan Zalokar se je norčeval, če tudi na lastno menstruacijo pozabi. Zelo nesramen in primitiven komentar. 

Jože Gorenc ima podoben komentar kot Bojan Zalokar. 

Silvo Zagorc je predlagal, da se začne za njo zbirati prispevke na 1919, da bo lahko plačala kazen. 

Gregor Bratuš je komentiral, da je kura. Jaz sem mu odgovoril, da glede na to, kako je iz nič postavila uspešno podjetje, verjetno le ne more biti taka “kura”. 

Zanimive komentarje sta imela tudi Riccardo Idar in Luka Hozjan. Spodaj jih preberite. Luka Hozjan celo pravi, da ji ne privošči kazni. No, jaz mu nekako ne verjamem. 

Bil sem eden redkih, ki sem ji stopil v bran, ampak sem jih hitro slišal, čemu jo zagovarjam. Moj komentar si lahko preberete spodaj. Veseli me dejstvo, da je moj komentar v eni uri dobil 80 všečkov. To pomeni, da sem imel še nekaj somišljenikov. 

Vse ostale negativne komentarje in par pozitivnih si lahko preberete na https://www.facebook.com/slovenske.novice/posts/797430772429448.

V primerih, kot je ta, vidimo pravo naravo Slovencev. Slovenci nismo samo pregovorno nevoščljivi, ampak to tudi v praksi popolnoma drži. Ne morem razumeti, da nekdo nekomu privošči, da dobi kazen. Meni je žal vsakega človeka, ki mora Darsu plačati 300 evrov, ker je pozabil podaljšati vinjeto. Prepričan sem, da je Petra Parovel dobila toliko negativnih komentarjev predvsem zato, ker je uspešna. Če bi trojno kazen za poteklo vinjeto dobila mama samohranilka, ki se komaj prebija iz meseca v mesec, bi bili komentarji ravno nasprotni. 

Verjetno gre Petra Parovel veliko ženskam v nos tudi zato, ker dobro izgleda. 

Ivo Boscarol je pred leti izjavil, da ti bodo Slovenci odpustili vse, samo uspeha ne. To 100-odstotno drži. Kako je ljudi skrbelo, če sem jaz slučajno zaslužil kakšen evro, si preberite na www.tomazgorec.si/slovenci-uspeh. Nase sem zelo ponosen, ker nikomur nisem nevoščljiv. Kakšen božji dar je to! Veste, kako slabe volje mora biti človek ves čas, če je nevoščljiv drugim? To ga razjeda vsak dan in na koncu pade v depresijo. Pogoj za osebno srečo je, da nisi nevoščljiv drugim!

Petra Parovel je uspešna slovenska podjetnica, ki je začela čisto iz nič. Ko je bila še študentka, je prišla v naše podjetje, da smo ji naredili njeno prvo spletno stran. Če se prav spomnim, je to bilo kakšnih osem let nazaj. Ko sem jo takrat videl, si nisem niti približno mislil, da bo ta mlada punca postala tako uspešna podjetnica. In to ji seveda iz srca privoščim. Ker sem sam podjetnik, vem, da se v podjetništvu denarja ne zasluži na lahek način. Poznam veliko podjetnikov, vendar nobenega, ki bi uspel na lahek način. Običajno so ti ljudje za svoj uspeh delali po 16 ur na dan. Tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih. Na dopust niso hodili. 

Petra Parovel gre ljudem verjetno še posebej v nos zato, ker je začela iz nič in Sloveniji pokazala, da se z dobro idejo in trdim delom lahko uspe. To dejstvo nekateri zelo težko sprejmejo. 

V osnovni šoli nam je učiteljica zgodovine velikokrat rekla, da moramo biti vedno in povsod ponosni, ker smo Slovenci. Danes se sprašujem, zakaj bi sploh moral biti ponosen, da sem Slovenec. Zato, ker smo eden najbolj nevoščljivih in škodoželjnih narodov na svetu? 

Za konec naj še samo povem, da sem Petro Parovel videl samo enkrat. To je bilo pred približno osmimi leti. Nisva prijatelja in nimava nobenih stikov. Da ne bi kdo slučajno mislil, da sem stopil na njeno stran, ker sva prijatelja ali znanca. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja