Zakaj sem si kupil pisarniški stol SpinaliS

Dejstvo je, da res veliko časa preživim za računalnikom. Izleti, potovanja in občasna rekreacija so bolj kot ne edine dejavnosti, ki od mene ne zahtevajo dolgotrajnega sedenja. No, če sem čisto iskren, tudi na poti precej sedim. Če ne drugje, pa v avtomobilu, na letalu ali za mizo, kjer montiram videoposnetke, urejam fotografije, odgovarjam na elektronska sporočila, pišem članke … Skratka, moj življenjski stil je pretežno sedeč, o čemer sem začel nekoliko bolj poglobljeno razmišljati šele pred nekaj meseci, ko mi je znanec omenil, da že nekaj časa uporablja pisarniški stol SpinaliS in da se mu je stanje hrbtenice od takrat zelo izboljšalo.

Najprej sem bil skeptičen

Čeprav se tudi sam občasno soočam z blagimi bolečinami v hrbtu, temu do takrat nisem posvečal nobene pozornosti. Pa tudi nisem človek, ki bi kar nekaj ‘jamral’. Ne nazadnje nisem več rosno mlad, prav tako mi je nekako jasno, da dolgotrajno sedenje na stanje moje hrbtenice nikakor ne more vplivati pozitivno. Po tem pogovoru z znancem pa sem začel malce bolj razmišljati o tem, da bi naredil nekaj zase in si tudi sam kupil pisarniški stol SpinaliS. Predvsem zato, da še pravi čas preprečim kakšne bolj resne težave s hrbtom.

Ker naše podjetje poslovno sodeluje s podjetjem, ki je pisarniški stol SpinaliS razvilo, mi jih ni bilo težko kontaktirati. Omogočili so mi brezplačen preizkus stola, pri čemer moram poudariti, da je brezplačen preizkus zagotovljen čisto vsakemu in lahko stol po določenem času brez posebnega pojasnjevanja vrnete. Tukaj moram dodati še, da tale članek nikakor ni sponzoriran ali kakor koli plačan, temveč sem želel zgolj opisati svojo izkušnjo s tem stolom, za katerega ste verjetno že slišali tudi vi. Tako, kot sem opisal svojo izkušnjo s sončno elektrarno v članku na www.tomazgorec.si/soncna_elektrarna. Tudi članek o sončnih elektrarnah ni sponzoriran!

Po tistem, ko sem se odločil za ta brezplačen preizkus, se je vse odvilo zelo hitro. Stol sem začel uporabljati v svoji pisarni, njegova posebnost pa je, da dobesedno posnema sedenje na ortopedski žogi in je patentiran s strani Tomaža Hama.

Tomaž Ham me je s svojo zgodbo celo tako navdušil, da sem z njim opravil tudi intervju. Moram poudariti, da sem za ta intervju s strani mojih sledilcev prejel res veliko pohval, tako da verjamem, da boste tudi vi z ogledom posnetka izvedeli veliko novega in koristnega. Intervju si lahko pogledate na https://youtu.be/yG4-rmK9QYQ?si=ohhiKYVNVWWO6aCL.

Zdaj pa ga ne vrnem!

Če se vrnem na pisarniški stol SpinaliS, priznam, da me je s svojim videzom sprva malo presenetil oziroma me ni takoj prepričal, da bi to lahko bil stol, ki mi bo na dolgi rok res odgovarjal. Pa sem se zmotil. Ta stol s premikajočim se sedežem namreč ni videti pretirano udoben in res je, da sem nekaj dni rabil, da sem se ga privadil. Ne omogoča ležernega sedenja, pri katerem se telo tako rekoč ‘razvleče’ po stolu, ampak spodbuja aktivno sedenje. To pomeni, da so hrbtne mišice ves čas napete, kar je bilo zame, priznam, na začetku uporabe kar naporno, saj sem vajen, da se mi telo na pisarniškem stolu sprosti in da po nekaj urah sedenja na tem stolu že skorajda ležim. No, stol SpinaliS mi tega ni dovolil, zato sem se moral kar dobro naprezati, da sem svoje telo ves čas sedenja držal v pravilni pokončni drži.

Tisti, ki me vsaj malo pozna, dobro ve, da znam biti zelo vztrajen in ko se v nekaj podam, ne odneham kar tako. Kljub nekajdnevni ‘borbi’ z novim stolom sem danes res vesel, da takrat nisem odnehal. Po prvih izkušnjah s stolom so se mi namreč pojavile bolečine – tako imenovani muskelfiber, ki ga občutimo po kakšni naporni dejavnosti. Na srečo so me še pred prvo uporabo stola na to pripravili, češ da se morajo moje hrbtne mišice najprej okrepiti, da lahko omogočajo pravilno in vzravnano držo tudi med sedenjem.

Ne le to, SpinaliS stol omogoča dinamično sedenje, pri katerem lahko kombinirate dva načina. Aktivni oziroma delovni način sedenja je takrat, ko sedim na sredini sedeža in ne uporabljam naslona. Drugi tip sedenja pa je vseeno nekoliko bolj sproščen, pri katerem se presedem bolj nazaj in se naslonim na naslonjalo za hrbet. Takrat lahko svoje hrbtne mišice sprostim, da si odpočijejo. Kadar več ur skupaj sedim za računalnikom, se mi zdi ta dinamični način sedenja super!

Temu inovativnemu stolu, zaposlenim v podjetju Ham in svoji vztrajnosti se lahko zahvalim, da je pisarniški stol SpinaliS postal stol, ki ga ne zamenjam več. Danes je ta stol moj obvezni pripomoček pri delu z računalnikom. Po tistem, ko so se moje hrbtne mišice vsaj približno ustrezno okrepile, sem ugotovil, da je pravzaprav zelo udoben, zlasti pa koristen. Mišicam mojega hrbta omogoča, da so v gibanju in tako rekoč ne dovolijo, da bi se moj hrbet ‘polenil’. To pomeni, da so ves čas sedenja aktivne, s tem pa izboljšujejo mojo držo. Pri vsem skupaj se mi zdaj zdi popolnoma naravno, že kar podzavestno, da sedim vzravnano tudi, kadar ne sedim na stolu SpinaliS. Z gotovostjo lahko trdim, da se precej bolje tudi počutim, saj se zavedam, da kljub sedenju delam nekaj dobrega zase in za svoje zdravje.

Komu vse priporočam stol SpinaliS in zakaj?

Ko se je brezplačen preizkus bližal koncu, nisem več okleval in sem se brez pomislekov odločil, da pisarniški stol SpinaliS kupim. Tudi med sedenjem mi omogoča telesno aktivnost, kar je super za vse tiste, ki večino svojega dneva preživite sede v službi ali domači pisarni. Tudi pri meni se je izkazalo, da si boljše rešitve v svoji pisarni ne bi mogel zamisliti. Stol SpinaliS torej priporočam vsem, ki veliko sedite, in vsem, ki se soočate z bolečinami v križu in hrbtu na splošno. Ali pa bi radi, tako kot jaz, preprečili pojav hujših bolečin in težav v prihodnosti.

Pisarniški stoli Spinalis niso ravno najbolj poceni. Zame, ki sem precej varčen človek, ima cena pri nakupu vedno veliko vlogo. Sicer ne gledam na to, da dobim nekaj po najnižji ceni, ampak vedno primerjam, kakšno je razmerje med kvaliteto in ceno. Glede na to, da sem imel možnost videti proizvodnjo pisarniških stolov SpinaliS, ker pač že več let delamo za njih, sem videl, da je to res kvalitetna zadeva. Poleg tega mi je Tomaž Ham večkrat pripovedoval zgodbe, kako imajo nekateri njihove pisarniške stole že 20 let. To pomeni, da so, če primerjam ceno in življenjsko dobo stola, so zelo poceni. 

Oglejte si moj intervju s človekom, ki je izdelal pisarniški stol SpinaliS

Ste vedeli, da za stolom SpinaliS stoji izumitelj in inovator Tomaž Ham, ki je svojo zgodbo začel dobesedno iz ničesar? Danes velja za uspešnega in uglednega podjetnika, ki svoje stole prodaja po vsem svetu – na njem sedijo celo filmski zvezdniki!

Prisluhnite njegovi neverjetni in navdihujoči zgodbi v videoposnetku spodaj. 

Če vam je bil intervju všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Predlagam tudi, da si pogledate moje ostale intervjuje, ki jih najdete na https://bit.ly/intervju_s_Tomazem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja