Slovenci po zdravstvenih delavcih že pljuvamo, začnimo še po gasilcih!

Zadnje dni sem na Facebooku večkrat videl napis, ki ga vidite na zgornji sliki. Večina ljudi tej ugotovitvi prikimava in pametno doda še kakšno svoje “modro” mnenje. Ena gospa je napisala, da so med drugo svetovno vojno v bolnici Franja, ki je imela 150 postelj, oskrbeli 500 ranjencev, UKC Ljubljana pa je danes s 7.000 zdravniki tik pred kolapsom.
 
Ostal sem brez besed! Ko sem prvič videl objavo, sem šel brati komentarje in pričakoval, da bo 99 % komentatorjev napadlo osebo, ki je to objavila. Ampak ne. Veliko več kot polovica komentatorjev je avtorju “ploskalo” tej njegovi “genialni” ugotovitvi. Vprašal sem se, če je to res ali pa mogoče živim na kakšnem drugem planetu.

A gremo lahko Slovenci še nižje? Ne bo me presenetilo, če bomo čez pol leta začeli pljuvati še po gasilcih.

Našel se je celo pametnjakovič, ki je 8.498 zaposlenih v UKC Ljubljana označil za lenuhe! 
 
Sam nisem nek reden obiskovalec bolnišnic in zdravstvenih domov, ampak v zadnjih 20 letih sem jih obiskal kakšnih 20-krat. Z delom zaposlenih sem bil v 99,99 % primerov izredno zadovoljen. Ne samo zadovoljen, navdušen sem bil, da to, priznajmo, ne tako zelo lahko delo, opravljajo tako vestno in z veseljem. 
 
Poleti si je mama zlomila gleženj in pristala v bolnišnici v Novem mestu. V bolnišnici je bila približno en teden in kar ni mogla prehvaliti bolniškega osebja. 

Sam sem prepričan, da večina osebja, zaposlenega v bolnišnicah in zdravstvenih domovih, dela zelo trdo. Si lahko zamislite, kako se mora počutiti neka medicinska sestra, ki trdo dela, potem pa na Facebooku vidi tako objavo? Ni čudno, da imajo enkrat vsega dovolj in zamenjajo službo ali gredo delati v tujino, kjer jim na socialnih omrežjih ni treba brati tako nespoštljivih zapisov. 

A bomo kar “modro” tiho, da se slučajno ne bomo komu zamerili?

Bolj kot sam zapis proti zdravstvenim delavcem me skrbi dejstvo, da je večina ljudi, ki se sicer z zapisom ne strinja, kar “modro” tiho. Če bi pedofil posilil nekega otroka, bi tudi bili “modro” tiho? Ne zagovarjam sicer tega, da je vsak za vsako stvar, na katero se niti najmanj ne spozna, pameten bolj kot nekdo, ki se s tem ukvarja 30 let, ampak tole je pa nekaj, za kar ni treba biti “najbolj” brihten, da veš, da v UKC Ljubljana ni 8.498 (vsi zaposleni) lenuhov!

Kakšen človek moraš biti, da deliš take zadeve naokoli?

Običajno take negativne stvari pišejo in delijo po socialnih omrežjih ljudje, ki niso zadovoljni s svojim življenjem ali so imeli slab dan. Tukaj pa mislim, da ne gre samo za to, ampak je vmes tudi žlehtnoba!

1 komentar

  1. Tomaž,
    res je postalo hudo med ljudmi, saj jim laž, pa naj bo še tako velika, veliko bolj ugaja, kot pa resnica, ki rada boli.
    Tudi novinarji, ki so včasih iskali resnico, so se prelevili in lažejo, kar morejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja