Pot med krošnjami – nov razgledni stolp na Rogli

Pot med krošnjami

Pot med krošnjami je ime za stezo in nov razgledni stolp, ki na Roglo privablja veliko obiskovalcev.

Sam sem se na ta stolp odpravil med tednom, ker sem predvideval, da je med vikendom neznosna gneča tako na parkirišču kot na samem stolpu. Verjetno sem imel prav, saj je bilo tam minulo sredo kljub slabemu vremenu relativno veliko število obiskovalcev.

Sam objekt, ki so ga poimenovali Pot med krošnjami in ga lahko vidite na zgornji fotografiji, deluje veličastno. Prav lepo je umeščen v okolje z visokimi smrekami. Ravno zato je ta razgledni stolp na Rogli zelo zanimiv za fotografe. Na socialnih omrežjih se v zadnjem času pojavlja zelo veliko lepih fotografij znanih in malo manj znanih fotografov tega čudovitega stolpa ter stez okoli njega.

Objekt Pot med krošnjami zajema dobrih 500 metrov stezic, po katerih se boste lahko sprehodili ob vrhovih smrek in uživali v čudovitih razgledih. Drugi del objekta je sam stolp, ki je visok 37 metrov. Do vrha se boste sprehodili v krogu in morali tako prehoditi še dodatnih 500 metrov. Torej boste skupaj naredili okoli 1000 metrov.

Zelo težko je opisati, kako je vse to videti v živo, zato vam predlagam, da si ogledate spodnji videoposnetek, na katerem je vse zelo nazorno prikazano.

Če vam je bil moj videoposnetek všeč, vam predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Na mojem kanalu najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Vstopnina za odraslo osebo je 10 evrov. Za otroke, invalide in starejše osebe od 65 let je vstopnina 8 evrov. Za družine je na voljo posebna vstopnica, ki stane 25 evrov in velja za 2 odrasli osebi ter do dva otroka, ki nista starejša od 14 let.

Pod med krošnjami je oktobra odprta od 10. do 18. ure, novembra in decembra pa od 10. do 16. ure.

Tik pred vhodom je manjši parkirni prostor, ki je kar hitro zaseden, brez težav pa lahko parkirate ob cesti ali na parkirnem mestu malo višje od vhoda. Parkiranje je brezplačno.

Drugače pa se je res zanimivo sprehoditi med vrhovi dreves in se povzpeti na vrh stolpa. Tudi lepo je tam. Nisem pa prepričan, če je to res vredno 10 evrov. S katerega koli malo višjega hriba je razgled namreč vsaj enako lep, če ne še lepši. To je seveda moje osebno mnenje in tudi mnenje moje prijateljice, ki je skupaj z mano obiskala Pot med krošnjami. Verjamem pa, da bo kdo mislil drugače.

Ko že boste enkrat na Rogli, vam svetujem, da se odpravite tudi na slabo uro in pol dolg sprehod do čudovitih Lovrenških jezer. Sam sem nad takimi lepotami bistveno bolj navdušen kot nad obiskom Poti med krošnjami. Pa še popolnoma brezplačno je. Da o koristih hoje in dihanja svežega zraka ne govorim.

Kakšna je vstopnina za Pot med krošnjam?

Vstopnina za odraslo osebo je 10 evrov. Za otroke, invalide in starejše osebe od 65 let je vstopnina 8 evrov. Za družine je na voljo posebna vstopnica, ki stane 25 evrov in velja za 2 odrasli osebi ter do dva otroka, ki nista starejša od 14 let.

Kje lahko parkiram avto?

Čisto v neposredni bližini vhoda za Pot med krošnjami je veliko možnosti za parkiranje ob cesti. Malo težav boste lahko imeli s parkiranjem, če boste šli v soboto ali nedeljo, ter vse dni v času smučarske sezone na Rogli.

V kolikšnem času si lahko ogledam Pot med krošnjami?

Če boste pohiteli lahko z ogledom končate v prej kot pol ure. Svetujem, da si vzamete čas in uživate v razgledih.

Si lahko na Rogli pogledam še kaj zanimivega?

Seveda! Rogla je zanimiva že sama po sebi. Blizu je do Lovrenških jezer, malo dlje do Črnega jezera. Na Rogli je zanimiva tudi cerkev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja