Ali so moški, ki živijo pri mamah, res nesamostojni in nesposobni?

Ko moški išče žensko za resno ali malo manj resno zvezo, bo žensko, ki jo osvaja, najbolj razočaral in odbil s tem, če ji bo povedal, da živi pri mami. To, da malo starejši moški še vedno živi pri mami, gre ženskam zelo na živce. Take moške imajo navadno za nesamostojne in nesposobne ter nikakor primerne za resno zvezo. Točno to, kar sem napisal, sem v pogovorih z ženskami slišal že neštetokrat.

Ko sem na zmenke hodil malo pogosteje, sem ugotovil , da če sem bil kakšni ženski všeč, me je na koncu prvega zmenka zelo previdno in zvito vprašala, kje živim. Ko sem povedal, da živim pri starših, sem na obrazu punce takoj opazil veliko razočaranje.

Ko sem ugotovil, kako zelo negativno je za punce to, da živim pri starših, sem se preprosto zlagal, da imam v Trebnjem svoje stanovanje, v katerem živim. In moja uspešnost na zmenkih se je drastično izboljšala.

Drugače sem človek, ki ne laže. Prvič, ne lažem zato, ker se mi to zdi ponižujoče do samega sebe. Drugič, zato, ker vem, da ima laž kratke noge in te slej ko prej razkrinkajo. Tretjič pa zato, ker to ni prav. Kam bi prišli na tem svetu, če bi vsi lagali! Priznam pa, da sem ženskam dostikrat lagal. Zakaj sem to delal? En slab izgovor bi bil ta, da sem na koncu ugotovil, da so ženske lagale še bolj kot jaz.

Smo moški, ki živimo pri mamah, res tako nesamostojni in nesposobni? Ne vem, kako je to pri drugih, zase pa lahko z gotovostjo trdim, da ni tako. Dostikrat mi je kakšna ženska rekla, da ne bi znal živeti sam, ker pač živim pri mami. Če grem lahko na enomesečno potovanje v neko državo tretjega sveta in če se tam znajdem, potem ni niti najmanjše bojazni, da ne bi znal živeti sam.

Brez težav znam delati tudi vsa ženska opravila. No, likati in prati ne znam, ker mi to nikoli ni bilo treba, vendar če bi bilo treba, se to naučim v enem dnevu. Znam dobro kuhati, še bolje peči sladice, pomivati posodo … Znam tudi plesti, kvačkati, šivati in delati gobeline. V ‘štrikanju’ sem celo tako dober, da znam narediti peto na nogavici. Tiste ženske, ki znate plesti, veste, da je to pri pletenju najtežje.

Glede na zgoraj našteto sem prepričan, da v nobenem primeru nisem nesamostojna in nesposobna oseba, čeprav še vedno živim pri mami.

Da bi se preselil na svoje, za zdaj ne vidim nobenega razloga. Že zato ne, ker veliko potujem in sem vsaj 100 dni na leto od doma odsoten. Kadar ne potujem, veliko delam (tudi po 16 ur nadan, sobote in nedelje), da naredim čim več ur in grem lahko spet čim prej na potovanje. Ko nisem na potovanjih, hodim domov samo spat. Tako da trenutno res ne potrebujem svojega stanovanja ali hiše.

V primeru, da dobim resno žensko, s katero bi si ustvaril družino, bi si pa na enem hribčku, nekje na samem, ob gozdu, naredil majhno leseno hiško.

Kakšno je vaše mnenje o malo starejših moških, ki še vedno živijo pri svoji mami?

9 komentarjev

 1. Prava ženska te bo imela rada takega kot si. Vse ostalo so samo preračunljivke. Pomisli. Nisi slabo situiran. Veliko potuješ. Sponzoruš pa cel kup. Na zmenku pa ji jasno povej. Želim žensko, ki bo sprejela mene takega kot sem. Za mene pa boš princeza in bom tako tudi ravnal s tabo. Sicer sem pa še vedno mnenja, da ti bo padla v naročja direktno z neba, če razumeš. To, da živiš pri starših je popolnoma nepomembno. Za njiju pa zelo pomembno. Vzajemno si pomagate.

 2. Bom komentirala na podlagi izkušenj. Moj oče je do 40. leta živel pri starših, nato sta se z ženo preselila skupaj v hišo. Veliko je potoval, tiste čase je tudi veliko žural, domov je hodil samo spat. Zdaj pravi da sploh ne ve kako je lahko toliko časa živel pri starših, če bi še enkrat bil mlajši bi se že zdavnaj odselil na svoje. Sem ga vprašala zakaj, če je pa imel vedno mir pa pravi da je tako veliko boljše,ko greš stran od staršev, da si samosvoj. To lahko tudi jaz potrdim iz svoje izkušnje, enostavno je drugače, se ne da opisati. Enkrat ko si odrasel, je čas da se ločiš od staršev.
  To nima nobene veze s tem da je oseba nesposobna biti sama. Ko si na svojem dobiš neko novo raven samozavesti. Dejstvo je da nam starši dajo določene vzorce obnašanja, povzročili so nam tudi dosti bolečine. In če živiš pri njih, se vedno znova travmatiziraš. Ko se odseliš stran, pa je to priložnost da odkriješ sebe na novo.
  Pa tudi to lahko komentiram da ne povsod gradijo hiše tako da sta dva stanovanja v eni hiši, to je v Sloveniji neka normala, kar pa ni ok. Živim v Avstriji in nimajo takega sistema.
  Jaz gledam iz tega vidika, na tvojem mestu bi se bolj posvetila sebi, ne pa toliko tem ženskam. Očitno tudi privlačiš določen tip ženske. Tudi to se da spremeniti.

  1. Najlepša hvala Staša za tak obširen odgovor.
   Zagotovo nekatere stvari držijo, kar ste napisali. Mogoče kaj tudi ne.
   Pa je oče povedal, zakaj bi se prej odselil?
   Glede samozavesti, popolnoma vem kaj želite povedati. Tudi jaz se malo bolj samozavestno počutim, ko grem sam na potovanje.
   Za to, da se posvetim sam sebi, imam jaz potovanja, na katere se vse pogosteje odpravim sam, ker mi to zadnje čase najbolj odgovarja.
   Zagotovo se zaenkrat ne bom preselil na svoje, razen, če bi dobil kakšno resno žensko s katero bi se dobro ujela,… Potem bi mogoče razmišljal o tem.
   Sem pa pred časom prišel do ene dobre ideje. Glede na to ,da imam tako delo, da ga lahko opravljam od kjerkoli, razmišljam, da bi se večkrat na leto, za en mesec preselil v neko mesto in tam živel in delal. Začel bi z meni ljubim Balkanom, nadaljeval kje v Baltskih državah, kjer mi je tudi zelo všeč. Potem pa nadaljeval v Evropskih državah in dudi v ZDA bi šel.

 3. Moški ki živo z mamo po 40 je mamina maza. Res je vsakdo dela kar hoče, ampak ne pričakuj, da boš srečal žensko , ki te bo z veseljem sprejela. Četudi potuješ , delaš 24/7 , to še ni razlog da si ne najameš male poceni garsonjere (v kolikor ti to zadostuje) in si na svojem. Da ti mama lika in pere pri teh letih, zvečer te pokrije in poboža, no – go. Ženske ne marajo pomehkuženih tipov, ki se bojijo sami zaživeti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja