Nisem razvajen mamin sinko, ki živi v hotelu mama

 

Glede na to, da še vedno živim pri starših, mi večkrat kdo pravi, da sem razvajen in nesamostojen mamin sinko, ki živi v ‘hotelu mama’. Taki komentarji niso tako zelo redki. O tej temi sem že pisal v članku z naslovom Ali so moški, ki živijo mamah, res nesamostojni in nesposobni, ki si ga lahko preberete na www.tomazgorec.si/moski-ki-zivijo-pri-mamah.

Pred dobrim tednom sem se vrnil z enomesečnega potovanja po Indoneziji in Maleziji. V Maleziji sem bil samo nekaj dni, preostale sem bil v Indoneziji. Indonezija je država tako imenovanega tretjega sveta. Tisti, ki še niste potovali po državah tretjega sveta, si težko predstavljate, kako sploh je v takih državah. Mogoče si boste vse skupaj malo lažje predstavljali, če si pogledate videoposnetek tržnice v Indoneziji.

Če ste si ogledali zgornji videoposnetek, ste verjetno ugotovili, da je tam bistveno drugače kot pri nas.

Če vam je bil moj videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal, kjer najdete veliko zanimivih videoposnetkov.

Čeprav po svetu potujem že zelo dolgo časa in sem videl že velik del sveta, je bilo to moje prvo potovanje, na katerega sem se odpravil popolnoma sam. Sicer sem šel sam na potovanje tudi pred enim letom na Filipine, kjer sem obiskal prijatelja Aleksandra in je to čisto nekaj drugega kot iti za en mesec sam na potovanje. Tudi poleti sem šel popolnoma sam v Bosno in Hercegovino za dva tedna, vendar se v Bosni počutim kot doma in je tudi to spet nekaj drugega.

Potovati sam po deželi tretjega sveta ni tako zelo enostavno. Še posebej ne, če se ga lotiš na tak način, kot sem se ga jaz: da se veliko voziš z javnimi prevozi in da obiskuješ malo bolj odročne kraje.

Moj najhujši dan je bil na začetku potovanja, ko sem več kot 15 ur preživel na avtobusu in po avtobusnih postajah. Na koncu pa sem še zamudil izstop na moji postaji in tako sem okoli enajste ure zvečer izstopil v temni ulici brez elektrike s 40 kilogrami svoje prtljage.

Kako je potekal ta dan in kako se je vse skupaj rešilo, si lahko pogledate na spodnjem videoposnetku.

Zame je to sicer bila popolnoma normalna izkušnja, takšna, ki sem jo pričakoval. S predhodnih potovanj imam takih in še veliko slabših izkušenj namreč na desetine. Sem pa prepričan, da bi v takih primerih 90 odstotkov ljudi izgubilo živce in bi želelo tisti trenutek oditi domov.

Upam, da tega prispevka ne razumete kot jamranje, češ kako hudo mi je bilo na potovanju. Niti približno ni tako. Na potovanju sem se imel super. V tem mesecu sem videl in doživel več, kot nekateri vidijo in doživijo v celem življenju.

Kako sem se imel lepo in kaj sem vse videl in doživel, si lahko pogledate na mojih videoposnetkih na www.youtube.com/user/tomazgorec/videos. Na potovanju sem posnel več kot 30 zanimivih videoposnetkov. Če si jih boste pogledali, boste videli moj preprost in poceni način potovanja. Prepričan sem tudi, da se na večini mojih videoposnetkov čuti moje navdušenje.

Kako je svet lep in zanimiv … Če mi vzameš potovanja, mi vzameš vse.

Mislim, da vsak, ki ima ‘jajca’, da se popolnoma sam odpravi na tako potovanje za en mesec, zagotovo ni nesamostojen mamin sinko.

Preberite si tudi članek z naslovom Ali so moški, ki živijo mamah, res nesamostojni in nesposobni, ki ga najdete na www.tomazgorec.si/moski-ki-zivijo-pri-mamah.

2 komentarja

  1. Takole razmišljam: vsakdo med nami, ki je kdajkoli potoval sam, v lastni režiji naokoli, ni treba, da hudo daleč, še kako dobro ve,da z razvajenostjo, če je ta sploh kdaj bila, opraviš zelo hitro, jaz nekako že na letališču. Ni prostora zanjo. Vsak dan se je treba prilagajati novim situacijam, veliko izziviv je in se marsičesa naučiš, tudi o sebi.
    Zato le pogumno naprej. Iz lastnih izkušenj ti povem, da grajajo takorekoč sami taki, ki jih razjeda favšija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja