Potovanja s Tomažem – Priložnost, da greš na potovanja po Evropi in svetu brezplačno

Želite popolnoma brezplačno obkrožiti Evropo in obiskati tudi ostale sanjske države po svetu? Če je vaš odgovor da, potem berite naprej.

Verjetno ste ob branju naslova takoj pomislili na to, da je vse skupaj ena velika “nategancija”. Priznajmo si: redkokdaj se zgodi, da bi vam nekdo ponudil brezplačno potovanje po svetu. Kar takoj razčistimo to dilemo, da boste lahko brez skrbi nadaljevali z branjem prispevka. 

Moje ime je Tomaž Gorec, sem popotnik, bloger in podjetnik. V zadnjih letih mi je v svojem podjetju uspelo ustvariti čudoviti tim zaposlenih, ki odgovorno in dobro opravljajo svoje delo. Jaz pa se lahko medtem posvečam novim izzivom, ki so povezani s potovanji. 

Eden mojih naslednjih izzivov je tudi ta, da postanem prepoznaven popotnik, bloger in influencer, ki ga bodo podjetja in turistična mesta najemala za promocijo in oglaševanja namestitev, znamenitosti, doživetji in turističnih destinacij. Na tem področju sem sicer že zdaj zelo uspešen, vendar želim vse skupaj spraviti še na veliko višji nivo, ker sem prepričan, da je na tem področju še veliko skritih priložnosti. Trenutno mi dobro kaže tudi glede baze sledilcev, saj mi na socialnih kanalih sledi že več kot 110.000 ljudi.

Če želim svoj cilj uresničiti in doseči to, da bi me spremljalo še več ljudi, moram čim pogosteje potovati po zanimivih in lepih krajih. Ko se končajo vse težave, povezane s COVID-19 virusom, bom spet začel na polno potovati. Da pa bodo moja potovanja še bolj zanimiva, sem se odločil, da bom na skoraj vsako svoje potovanje s seboj vzel enega sopotnika. Sopotnik, ki ga bom vzel s sabo, bo šel z mano na potovanja popolnoma brezplačno. Od sopotnika bom pričakoval, da bo tudi on nekaj naredil zame, in sicer aktivno sodeloval pri načrtovanju potovanja. Vsi, ki veliko potujete verjetno veste, da je pred potovanjem potrebno predelati kar nekaj informacij. Od sopotnika bom tudi pričakoval, da mi bo pomagal pri slikanju in snemanju reportaž. 

Potovanja, ki jih imam v planu

V okviru projekta Potovanja s Tomažem imam v planu nekaj zelo zanimivih potovanj. Naj jih naštejem samo nekaj. 

Z avtom do Gruzije in Armenije

Gruzija in Armenija sta zelo zanimivi deželi. Z avtom sem ju nameraval obiskati že leta 2008, vendar so načrti na koncu padli v vodo, ker je takrat v Gruziji izbruhnila kratka vojna z Rusijo. Zato smo takrat spremenili plan in šli z avtom do Irana. Kar je bilo tudi super. 

Černobil in Ukrajina

Černobil je kraj, kjer se je zgodila največja jedrska nesreča. Sam sem Černobil že obiskal in sem bil nad njim tako zelo navdušen, da si ga želim čimprej še enkrat obiskati. 

Černobil je meni osebno eden bolj zanimivih krajev, kar sem jih kdaj obiskal na svojih potovanjih. Kako zanimiv je Černobil, si lahko pogledate v spodnjem videoposnetku.

V Ukrajini si bomo poleg Černobila ogledali še druge zanimive stvari. Predvsem imam v mislih Krpate, kjer je narava zelo lepa in slikovita. 

Litva, Latvija in Estonija

Baltske države sem že obiskal pred petimi leti, a je celotno potovanje pokvarila nesreča. Kmalu po prihodu sem si po neumnosti zelo hudo poškodoval koleno. Kako zelo sem si poškodoval koleno, si preberite na www.tomazgorec.si/ko-ti-ena-neumna-odlocitev-pokvari-dan.

Kljub nesreči imam na Litvo, Latvijo in Estonijo zelo lepe spomine in se zato veselim ponovnega obiska teh zanimivih dežel.

Turčija z avtom 

Turčijo sem obiskal že štirikrat, a vedno na hitro in brez daljših postankov. Prav iz tega razloga si jo želim obiskati še enkrat in jo bolj podrobno raziskati. Turčija je drugače velika dežela, ki ima zelo veliko zanimivih znamenitosti. 

Grčija

Grčijo sem obiskal samo enkrat in še to samo Meteoro, ki me je sicer zelo navdušila in jo mislim obiskati še enkrat. Kako zanimiva in lepa je Meteora, si poglejte v spodnjem video posnetku. 

Seveda imam v Grčiji namen obiskati tudi vse druge najbolj znane znamenitosti. 

Maroko

Maroko zaseda najvišja mesta na mojem seznamu boljših potovalnih destinacij. Maroku sem obiskal dvakrat: prvič sem to eksotično deželo raziskoval 10 dni, drugič pa 7 dni. Naslednjič bom šel v Maroko za dva do tri tedne, da ga res malo bolj podrobno raziščem.

Tenerife

Vsi so že obiskali Tenerife, samo jaz še ne. 

Ena država v Južni Ameriki

V okviru projekta Potovanja s Tomažem imam namen obiskati tudi eno izmed držav v Južni Ameriki. Nekako sem najbolj nagibam, da bi obiskal Peru, ki sem ga v preteklosti že obiskal. Na drugem mestu sta Ekvador ali Bolivija. 

Šrilanka

Na Šrilanki še nisem bil, jo je pa moj brat obiskal že trikrat in je nad njo popolnoma navdušen, zato jo imam tudi jaz namen obiskati v okviru tega projekta. 

Z avtom do Portugalske

Eno daljših in tudi bolj zanimivih potovanj bo zagotovo potovanje z avtom do Portugalske, kjer se bomo ustavili tudi Španiji in Franciji. 

Kakšne izkušnje imajo ljudje, ki so z mano že potovali?

Zagotovo vas zanima, kakšne izkušnje imajo z mano ljudje, ki so že potovali z mano? Izjave mojih potovalnih sopotnikov, si lahko preberete na naslednjih povezavah: 

 • Petrino izjavo, ki je šla z mano v Romunijo, Moldaviji in Bolgarijo, si lahko preberete tukaj.
 • Anjino izjavo, ki je šla z mano na Poljsko, Litvo, Latvijo in Estonijo, si lahko preberete tukaj.
 • Renatino izjavo, ki je šla z mano v Grčijo in Makedonijo, si lahko preberete tukaj.
 • Sanjino izjavo, ki je potovala in delala zame, si preberite tukaj.
 • Tamara je šla z mano na Filipine. Kako se je imela, si preberite tukaj.

Kako bo potekal projekt Potovanja s Tomažem?

Med vsemi prijavljenimi, ki bi se želeli udeležiti brezplačnega popotovanja po svetu, bova skupaj s sodelavko Tjašo izbrala 10 do 15 primernih kandidatov. Vsak izbranec se bo z mano udeležil enega izleta (eno do petdnevni izlet). Tisti, ki se bodo na “testnem” izletu izkazali kot dobri sopotniki, bodo nato šli z mano na eno od zgoraj naštetih potovanj, ki bo trajalo od dveh do treh tednov. 

Med dvema sopotnikoma, ki se bosta najbolje izkazala tudi na teh daljših potovanjih, bom izbral enega, ki bo šel z mano na potovanje v Južno Ameriko ali na Šrilanko, drugega sopotnika pa bom peljal na enomesečno potovanje z avtom po Portugalski, Španiji in Franciji. Tisti, ki bo “zmagal” v tem zadnjem krogu, bo šel z mano na tri do štiritedensko potovanje po ZDA.

Zakaj se vam izplača prijaviti na projekt Potovanja s Tomažem?

 • Na zanimiva potovanja boste šli popolnoma brezplačno.
 • Potovali boste z izkušenim popotnikom.
 • Če vas zanima podjetništvo, digitalni marketing, influencerstvo, zaslužek na internetu in podobno, se boste od mene lahko zelo veliko naučili. Sem namreč uspešen podjetnik z dolgoletnimi izkušnjami na zelo veliko področjih. Dokaz, da se lahko od mene res veliko naučite, najdete na www.tomazgorec.si/spremenil-mi-je-zivljenje.
 • V primeru, da niste izkušeni popotnik, boste dobili veliko izkušenj. 
 • Odprle se vam bodo nove poslovne priložnosti.
 • Doživeli boste več, kot večina ljudi doživi celo življenje. 

Kdo je primerna oseba za prijavo na projekt Potovanja s Tomažem?

 • Biti morate pozitivna oseba, ki ne “jamra” za vsako malenkost. 
 • Potovanja znajo biti včasih tudi naporna, zato morate biti kar vzdržljiva oseba. 
 • Biti morate vsaj v povprečno dobri telesni kondiciji. Pričakujte, da se bo kdaj šlo tudi na kakšen hrib ali goro. 

Kaj pričakujem od vas v zameno za to, da boste šli z mano na potovanje brezplačno?

Projekt Potovanje s Tomažem želim izpeljati kot neke vrste popotniški resničnostni šov. Zavedam se, da ima beseda resničnostni šov negativen prizvok, ker se običajno v takih oddajah producenti “delajo norca” iz sodelujočih. Sam nimam tega namena. Je pa moj namen, da ta potovanja spremlja čimveč ljudi, zato bo uraden naziv projekta Resničnosti show Potovanja s Tomažem. Cilj tega resničnostnega šova ne bo drama in kreganje, ampak čim lepše predstaviti kraje, znamenitosti, kulturo in ljudi, kjerkoli se bo že potovalo. Glavna stvar, ki jo od sopotnika pričakujem, je ravno to, da mi bo po svojih najboljših močeh in na čimbolj zanimiv način pomagal predstaviti kraje, znamenitosti, kulturo in ljudi. Kako jaz to delam, si lahko pogledate na videoposnetkih na mojem YouTube kanalu, ki ga lahko najdete na https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos. Predlagam, da si natančno pogledate moje videoposnetke z mojih potovanj po Egiptu, Indoneziji in Srbiji. 

Če želite sodelovati pri tem projektu, je zelo pomembno, da nimate težav s tem, da se postavite pred kamero in kaj poveste. Brez tega žal ne bo šlo!

Če menite, da je to priložnost za vas, se prijavite

Če po vsem prebranim menite, da je tole priložnost za vas, potem se prijavite tako, da izpolnite spodnji obrazec. 

  Ime in Priimek:

  E-mali:

  Letnica rojstva:

  V katerem kraju živite?

  Prilepite povezave do vaših profilov na socialnih omrežjih:

  Napišite par stavkov o sebi:

  Zakaj se prijavljate na resničnostni show Potovanja s Tomažem?

  Zakaj menite, da ste primeren kanditat za resničnostni show Potovanje s Tomažem?

   

  3 komentarji

   1. Naslednja oseba, ki bo šla za mano na potovanje je izbrana in bo moški.
    Je pa res, da večkrat na potovanja vzamem ženske, ker običajno se da z njimi vse lažje dogovoriti in tudi več prispevajo k potovanju. Glede prispevka k potovanju imam v mislih, da se z ženskami lažje dogovorim, da tudi one malo preučijo pot in znamenitosti, da napišejo kakšen članek, objavljajo slike poti na socialnih omrežjih,..

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja