Kako malo je potrebno, da je človek neizmerno srečen! Samo eno potovanje in dobra družba.

krupa

Nekateri so srečni, če si kupijo drag avto. Drugi, če si kupijo lepo obleko. Tretji, če zaslužijo veliko denarja. Tako formulo za srečo sem imel dolgo časa tudi jaz. Ko prebereš par knjig, obiščeš nekaj seminarjev in se poglobiš sam vase, ugotoviš, da denar, dragi avtomobili in lepe obleke ne prinašajo sreče.

Meni v zadnjem času, največjo srečo prinašajo moja potovanja. Hvala bogu hodim na potovanja čedalje bolj pogosto in na njih tudi čedalje bolj uživam. Ker smo ljudje mojstri samoprevare, sem sam sebe pošteno vprašal ali v potovanjih res tako uživam, ali je to mogoče kakšna podzavestna samoprevara. Namreč nekateri hodijo na potovanja predvsem zato, da se s tem pohvalijo pred prijatelji in znanci. Ali pa zato, ker niso srečni v življenju in potem vidijo tolažbo v tem.

Mene so potovanja začela zanimati že ko sem bil star 16 let. Že takrat sem bil prepričan, da bom enkrat prepotoval cel svet. Priznam, da sem bil nad potovanji tako zelo navdušen predvsem zaradi tega, ker je takrat redko kdo šel na potovanje. Tisti, ki je pa šel, je bil velik ‘frajer’. Tako, da jez sem začel hoditi na potovanja, da bom bil ‘frajer’. In sem tudi bil. Punce so v tistih časih moje popotniške zgodbe poslušale z odprtimi usti.

Danes sem čisto v devetih nebesih. Namreč jutri grem na zelo zanimivo avanturistično potovanje z zelo dobro družbo. Na pot grem z osebo, ki jo najraje vzamem s seboj na moja potovanja. Če ste pomislil, da je to kakšna luštna, mlada punca, ste se zmotili. Z mano gre Aleks. To je tisti Aleks, ki je z mano potoval že lansko leto. Lansko leto sva bila deset dni v Bosni in Hercegovini, en teden na otoku Pag in par dni na otoku Krku. Aleks je strokovnjak za snemanje video posnetkov z kamero in dronom. Odličen je tudi v montaži filmov. Če ne verjamete, si poglejte njegov video posnetek o Ramskem jezeru, ki si ga lahko pogledate na https://youtu.be/90W-5Z6YTyE. Upam si trditi, da na televiziji nebi naredili nič boljšega.

Najin prvi postanek bo kanjon reke Krupe – www.tomazgorec.si/kanjon-reke-krupe. Kako zelo lepo je tu, si poglej v zgornjem video posnetku, ki je nastal lansko leto. Samo tokrat bo veliko bolj avanturistično. Namreč tokrat bova v kanjonu prespala. Na divje, v šotoru. Kaj se jaz tega veselim!

Kanjon reke Krupe bova podrobno raziskala. Kakšne hude video posnetke in slike bova naredila. Obljubim vam, da boste navdušeni!

S seboj bova vzela ogromno opreme za snemanje in slikanje. Dva drona, ki bosta skupno imela 7 baterij. Tri pametne mobilne telefone. Jaz sem šel ravno zaradi tega potovanja pred nekaj dnevi kupiti nov Samsung Galaxy S9 Plus. Z nama bosta šla še dva fotoaparata, GoPro, cel kup stojal in drugega pribora. Pod do dna kanjona, kjer bova taborila, traja okoli eno uro in pol v eno smer. Sploh ne vem kako bova vse pritovorila dol v kanjon.

Na kraju, kjer bova parkirala avto, živi starejši gospod in njegova žena. Po nacionalnosti sta Srba in sta zelo prijazna. Vedno ponudita kavico, pijačo,.. Ker sem kanjon Krupe obiskal že šest krat, se že dobro poznamo. Tako, da se zelo veselim tudi srečanja z njim, njegovo ženo in njegovim kozami. Za njega in njegovo ženo imam pripravljeno vrečko z darili. Upam samo, da je zdrav in živ!

Ko bova z Aleksom obdelala kanjon reke Krupe, si bova šla ogledati še reko Zrmanjo, Obrovac in okolico. Potem pa še ne veva točno kaj. Prva opcija je, da greva v Bosno na reko Uno, drugo pa da greva na Hrvaškem pogledati še par zelo lepih znamenitosti, ki jih večino še nisem videl. To imam v mislih izvir reke Cetinje, Peručko jezero, Knin, gornji tok in izvir reke Krke,… To se večinoma nepoznani, vendar zelo lepi kraji.

Domov se vračava v nedeljo in se imava namen ustaviti na hrvaški strani Željave. Tukaj je imela Jugoslovanska ljudska armada letališče, ki je bilo skrito v hribu. Nisem še bil, vendar mora biti zelo zanimivo!

Kaj je malo treba, da si srečen! Zelo srečen.

Če vas zanima, kako se bova imela, naju lahko v živo spremljate na:

Facbooku – https://www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo
Instagramu – https://www.instagram.com/tomazgorec
Youtube – https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos

Ves čas bova objavljala zanimive video posnetke in slike.

1 komentar

  1. Trditev je na mestu. Pravi prijatelj na pravem mestu. Tako bo rekli vsi, ki imajo široko, dobro srce in oči, da vidijo lepoto v vsej širini… Vse dobro na vajinih potovanjih. Pričakujem, da nas še bosta razveseljevala s svojimi prispevki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja