Na potovanje v Bosno sem s sabo vzel nečaka in starše


Tole moje potovanje v Bosno in Hercegovino je bilo zagotovo najboljše do sedaj in ga ne bom nikoli pozabil. Namreč na potovanje sem s sabo vzel moja dva nečaka, ki sta stara 4 in 8 let in moje starše. 

Moji starši so že kar precej v letih. Oče je v 87-tem letu, mama pa v 78-tem letu. Čeprav sta oba zelo dobrega zdravja nikoli ne veš koliko časa bosta še dovolj zdrava, da gresta lahko z mano na potovanje. Veliko ljudi, ki nima več staršev slišim, da pravijo, kako zelo jim je žal, da z njim niso preživeli več časa. Najbolj kvalitetno preživet čas z ljudmi, ki jih imaš rad je zagotovo čas preživet na potovanjih. Saj z mamo in očetom se vidimo vsak dan, vendar to ni to. Ko greš na potovanje se sprostiš, pogovarjaš,.. To je res čisto nekaj drugega. 

Zelo sem bil vesel tudi družbe nečakov. To sta res čudovita fanta. Pa to ne rečem to zato, ker sta moja nečaka, ampak sta res. Če si boste pogledali vse tri videoposnetke iz tega potovanja po Bosni, boste videli, kako sta uživala in kako jih je vse zanimalo. Jaz sem se bal, da jih mogoče naravne znamenitosti in vse ostalo, kar zanima mene, njih ne bo zanimalo. Vendar sem se motil. Nad vsem stvarmi sta bila navdušena tako kot jaz. Sta res odlična sopotnika, tako da upam, da bom šel z njima še na veliko potovanj. 

To naše potovanje v Bosno je dokaz, da so lahko tudi otroci zadovoljni in veseli s stvarmi, ki so zelo poceni ali so celo brezplačne. Upam se trditi, da sta oba nečaka vseh osem dni potovanja neizmerno uživala. Včasih sta bila za kaj videti celo bolj zagnana kot jaz. 

Prepričan sem tudi, da je to potovanje v Bosno bilo za moja nečaka odlična življenjska šola. Spoznavala sta ljudi drugih narodnosti in kultur. Moja dva nečaka zagotovo ne bosta nacionalista. Nacionalisti so običajno tisti ljudje, ki zelo poredko prestopijo hišni prag. Ti ljudje niso nikoli šli na potovanje in niso nikoli spoznavali drugih kultur.  Naučila sta se veliko iz področja geografije in zgodovine. Ne rečejo zastonj, da so potovanja najboljša šola. 

Kako dobro smo se imeli na potovanju po Bosni in Hercegovini si poglejte v mojih treh videoposnetkih. Prvi del si lahko pogledate na https://youtu.be/qRo64xS65lA?si=DsZWkRzd0_uFQa2X, drugi del pa na https://youtu.be/CH-P_FV6PWc?si=uItyDpLmtvzZAB2W

Tretji del našega potovanja pa si lahko pogledate v spodnjem videoposnetku.

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Potovanje v Bosno ni bilo moje edino letošnje potovanje s starši in nečakoma. V začetku poletja smo šli na križarjenje po Jadranu, kjer smo se tudi imeli super. Kako super smo se imeli, si lahko pogledate v spodnjem videoposnetku. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja