Še vedno se da!

Te dni veliko razmišljam o dobrodelnosti in ozadju vseh dobrodelnih prireditev v Sloveniji, ki jih ni malo.

Sem tik pred startom dobrodelnega teka čez Slovenijo, katerega častni pokrovitelj je predsednik RS, g. Borut Pahor, in po glavi mi roji marsikaj. Vprašanja, kaj je šlo narobe, da je potrebnih toliko in toliko tovrstnih dejanj in prireditev, zakaj država ne more in ne zmore sama poskrbeti za vse te ljudi, in še kaj.

Oziram se nazaj, na začetek, na idejo, iz katere se je rodil ta dobrodelni projekt. Šest mesecev trdih in napornih treningov, organizacije in pošiljanja prošenj za donacije, pogovorov z mediji in nešteto ur, ki jih je celotna ekipa širokosrčno vložila v to zgodbo. Zavem se, kako majhen in nebogljen je posameznik in kakšna je moč povezovanja.

Ultramaratonec Ambrož Jakop
Ultramaratonec Ambrož Jakop

Živimo v svetu, ki je hiter, za marsikoga prehiter, v svetu razdruževanja in grabežljivosti, v času, ko je tovarištvo skoraj izumrlo. Toda vera nas žene naprej, vera, da nas je dovolj, dovolj enako mislečih, dovolj, da bo projekt uspešen in bo dosegel svoj namen: peljati otroke s posebnimi potrebami za nekaj dni na morje.

Sedaj, ko je projekt v veliki meri pri koncu, ko se ima zgoditi le še glavno dejanje, v treh dneh preteči Slovenijo od Hodoša do Sečovelj in zbrati še nekaj sredstev, s ponosom gledam nazaj. Ponosen sem, da imam ob sebi ljudi, ki verjamejo, da se še vedno da, da še premoremo empatijo, da smo še pripravljeni pomagati, da potrebujemo le, da nas nekdo malce “porine”.

Ta trenutek vas, bralce, nagovarjam, da nam potrdite našo vero in si vzamete minuto ali dve časa in na spodnji TRR nakažete kak evro, da na morje popeljemo čim večje število otrok s posebnimi potrebami iz dnevnih oddelkov CUDV Dolfke Boštjančič na Igu. Verjemite tudi vi, da se še vedno da!

Če članek samo preberete in všečkate, otroci ne bodo šli na morje – naredite ta korak in nam dokažite, da smo skupaj močni, da jih lahko skupaj popeljemo na morje!

 

Več o projektu SLO diagonala 2016 na uradni strani projekta: www.dobrodelnitek.si

 

Ultramaratonec Ambrož Jakop

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja