Kako najti stanovanje v Kopru?

nepremičnine

Morje. Sonce. Valovi. Rahel vetrič. Vas ima, da bi to doživljali vsak dan? Morda vas mika služba ali študij na Primorskem? Ali pa ju že imate ugledano, pa je samo še stvar odločitve. V takem primeru boste nujno potrebovali kakšne nepremičnine na Obali ali vsaj v njeni bližnji okolici.

Čudovita Primorska

Slovenska Primorska je dokaj majhno območje z izjemno razgibano pokrajino in kulturno dediščino. Ponuja se ogromno urejenih sprehajalnih in kolesarskih poti, kar ji daje še poseben čar. Rahle vzpetine in hribčki, na katerih so posejani vinogradi ali oljčni nasadi, pa omogočajo čudovit pogled na koprski in tržaški zaliv, a tudi širše.

Ljudje, ki preživijo večina leta daleč stran od morja in njegovih čarov, se često spogledujejo z idejo, da bi imeli nepremičnino ali v obliki vikenda, stanovanja ali samo parcele, na Primorskem. Bližina morja, obilo sonca deluje izjemno na naše telo in logično je, da si tega želi čim večkrat. Kako tudi ne.

Ni nujno, da morate imeti nepremičnino v lasti, lahko si jih najamete za daljše ali krajše obdobje ter si na tak način omogočite tudi raziskovanje širšega dela Primorske. Študentom in dijakom pride v poštev predvsem slednja, in sicer da si jo najamejo vsaj za čas študija. Za takšne podvige svetujemo, da se obrnete na uveljavljeno in zaupanja vredno nepremičninsko agencijo, Obala nepremičnine, kjer dobite vse ustrezne napotke za takšen nevsakdanji podvig.

Roko na srce, naj vas pri iskanju stanovanja ne zavede cena, na kar običajno naše oko najprej vrže pogled. Brez natančnega ogleda ali kakšnega mnenja morebitnega prejšnjega najemnika, je odločitev lahko precej draga. Razlogi, zakaj se nekaj prodaja ali oddaja so zelo različni in posledično tudi cena.

Stanovanje na Primorskem

Za študente pridejo v poštev predvsem stanovanja v Kopru, kar si danes brez težav vsaj za prvi vtis pomagamo z iskalnikom na internetu, kjer vnesete recimo iskalni pojem stanovanja Koper in že boste naleteli na nekaj ponudb. Prvi vtis zagotovo naredijo tudi objavljene fotografije ob ponudbah nepremičnine. Vsem nam je jasno, da želi najemodajalec ali lastnik narediti kar najboljši vtis in pritegniti čim večje število kupcev ali najemnikov, saj si s tem lahko še dodatno dvigne ceno. Predvsem privatne ponudbe so običajno takšne. Dejansko stanje je velikokrat precej drugačno.

Nekje je pač potrebno začeti. Za ogled in ostale informacije pa je  dobrodošlo, da se obrnete na strokovnjake, ki vam bodo glede na vaše želje in potrebe najbolje svetovali. Velikokrat nepremišljena ali strokovno premalo podkovana odločitev lahko prinese nemalo slabe volje in razočaranja. Kadar je ponudbe na trgu sicer dovolj in imamo možnost izbire, tudi glede na naše finančne sposobnosti, je sprememba lahko hitra, kadar pa je ponudbe malo in so cene relativno visoke, pa nas take stvari lahko dodobra razočarajo in razjezijo. Zato je nasvet in pomoč spremljevalca, kot je nepremičninska agencija Obala nepremičnine pravzaprav nujna za dobro, zanesljivo in zadovoljno odločitev. Pa naj si gre za nakup ali najem.

Stanovanja Koper

Dobro preverite ponudbo

Nepremičninske agencije običajno objavijo v svojih oglasih fotografije, ki kar najbolje odražajo dejansko stanje v času prodaje in ne nekaj let nazaj, ko je bilo neko stanovanje ali nepremičnine v popolnoma drugačnem, običajno boljšem stanju.

Pred najemom ali nakupom zahtevajte od lastnika, da vam pokaže tudi položnice za stroške, pomemben faktor pa je tudi način ogrevanja oziroma ali ima stanovanje klimatsko napravo. Težko si namreč predstavljate stanovanje na Primorskem brez klimatske naprave, a predvsem v starejših objektih bi jih še lahko našli. Ali pa povsem dotrajano in bi imeli ob prvem poletju nujno strošek v investicijo dobre klimatske naprave. To lahko izključite že ob nakupu ali najemu.

Preverite tudi ali imajo stanovanja skupni vhod, na katero stran ležijo, kakšen pogled imate, ali gre za podstrešno stanovanje ter kakšni so ostali stanovalci. Preverite, kar največ faktorjev, ki vplivajo na vaše želje in potrebe. Če v prostem času, ko niste v službi ali na fakulteti, potrebujete mir za učenje in študij ali pa se po napornem delovniku potrebujete spočiti, potem si morate izbrati stanovanje na mirni lokaciji. Še bolje, kje s pogledom na zelene travnike, ali nasade oljk ali vinogradov, da vas bo mirna zelena barva, kar najbolj umirila. Veliko je dejavnikov, ki bodo pomembno vplivala na vaše počutje v vašem najetem ali kupljenem stanovanju.

Stanovanja Koper vam ponujajo predvsem stanovanja v Kopru ali njegovi okolici. Cene le teh so zaradi bližine morja in vse infrastrukture ter predvsem pomanjkanja stanovanj relativno visoke. Omenili smo že,  da se je cestna infrastruktura in  komunalna opremljenost na območju slovenske Obale bistveno izboljšala v zadnjih letih, zato je smiselno poiskati nepremičnine tudi na širšem območju, saj se s prometnimi povezavami lahko kadarkoli zapeljete do samega centra Kopra ali drugih primorskih mest.

Definitivno je z razvojem interneta iskanje primernega kotička zase danes bistveno lažje kot v preteklosti. Nič več dolgih poti, saj je veliko dostopno virtualno. S kreativnostjo pri izbiri ključnih iskalnih besed, npr. stanovanja Koper nakup ali najem, si boste delo še olajšali. Končno odločitev pa le sprejmite skupaj z nepremičninsko agencijo, ki kar najbolje pozna območje, kjer naj bi bil sedež vaše nove nepremičnine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja