Tečaj fotografije: Bil sem na foto potovanju, kjer sem se ogromno naučil

Kliknite na sliko za povečavo

Ta vikend sem bil na foto potovanju po južni Moravski, ki ga je vodil priznani fotograf Igor Rosina, ki je tudi izdajatelj revije Digitalna kamera.

Že dalj časa sem razmišljal, da bi šel na en dober tečaj fotografije, da si izpopolnim svoje šibko znanje na tem področju. Glede na to, da imam rad potovanja in fotografijo, sem predvideval, da se bom imel super. Nisem pa si mislil, da se bom imel tako zelo super in da se bom toliko naučil, kar se tiče fotografije.

Pred odhodom sploh nisem vedel, kaj lahko pričakujem in kako bo to vse skupaj potekalo. Že ko smo se zjutraj dobili pred Atlantisom v BTC-ju sem videl, da sem med samimi foto profesionalci. Koga bi to motilo, jaz pa sem bil tega dejstva zelo vesel, ker sem vedel, da se lahko čisto od vsakega kaj naučim. Imel sem prav. Res sem se veliko naučil in tudi veliko doživel. Tako, da tole foto potovanje mi je bilo veliko bolj všeč, kot kakšen klasičen tečaj fotografije. Zanimivo je tudi to, da je 3-dnevno foto potovanje samo malo dražje kot enodnevni foto tečaj.

Igor mi je bil takoj všeč! Najprej kot oseba, kasneje tudi zato, ker sem videl, da je res strokovnjak na svojem področju in da svoje delo opravlja z velikim veseljem. Lahko bi rekel, da živi za fotografijo in je nad svojim delom tako zelo navdušen, kot jaz nad digitalnim marketingom.

Prvič smo se ustavili še v Avstriji, ko smo slikali polja in vetrnice. Nato smo fotografiranje nadaljevali na Češkem. Predvsem smo slikali zanimiva polja. Vmes je bilo tudi nekaj gradov in mest. Pokrajina na južnem Moravskem je res čudovita. Neskončna polja, vinogradi, čudovite barve,…

Kljub temu, da sem že ob prvem postanku ugotovil, da nimam niti približno primerne foto opreme, sem naredil kar veliko lepih fotografij. Daleč od tega, da so profesionalne, ampak jaz sem z njimi zadovoljen. Se še učim. Več, kot bom treniral, boljši bom.

Presenečen sem bil, da je Igor na pamet poznal vsako kolovozno pot na južnem Moravskem. Nisem ga spraševal kolikokrat je že bil na južnem Moravskem, vendar menim, da je bil že velikokrat. Najbrž tolikokrat, kot jaz v Bosni in Hercegovini.

tečaj fotografije
Tečaj fotografije na Moravskem

Drugi dan zjutraj se mi je en od fotografov ponudil, da mi posodi svojo opremo in me nauči fotografirati, tako, da sem imel kar privatni tečaj fotografije. Za izkušnjo in vse kar me je naučil, sem mu izredno hvaležen. Upam, da se najine poti še kdaj srečajo.

Nastanjeni smo bili v enem lepem penzionu v mali vasici. Jesti smo hodili v vaško gostilno, ki je bila meni še posebej zanimiva. Hrana v gostilni je bila odlična, pivo poceni in natakarice luštne in prijazne. Zame je bila z vidika popotnika ta vaška gostilna najbolj zanimiva zato, ker so se v njej zbirali domačini. Oni so bili zanimivi nam, mi verjetno njim. Tako, da meni je bilo tole potovanje zanimivo že samo z vidika potovanja, tečaj fotografije pa je bil zame čisti bonus.

Če naredim zaključek, lahko rečem, da sem nad vsem bil navdušen. Veliko sem se naučil in spoznal nove ljudi, poleg tega pa sem se še super imel. Zagotovo bom še šel na taka foto potovanja. Če bi imel čas, bi šel že ta vikend v Toskano in konec meseca v Bavarski gozd, pa žal ne morem. Ta vikend namreč predavam na enem seminarju, konec meseca pa že imam planirano potovanje za krompirjeve počitnice – www.tomazgorec.si/krompirjeve-pocitnice-2018. Če koga zanimata ti dve foto potovanji, najde več informacij na:

Cena foto potovanja na Moravsko je bila 240 evrov in je vključevala vse. Spanje, prevoz, zajtrk in večerjo. Jaz sem si še trikrat privoščil kosilo, ki me je skupno stalo okoli 20 evrov. Pijača ob večerji me je stala okoli 5 evrov. Cena velikega piva ali 2 decilitrov vina je bila namreč samo dober evro.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja