4000 kilometrov od doma sem v svoj avto zaklenil ključ

Na potovanjih moramo biti pripravljeni tudi na nepredvidljive dogodke. Običajno sem na takšne stvari pripravljen, a na tokratnem potovanju se mi je 13. dan zgodilo nekaj, za kar sem bil prepričan, da se ne bo rešilo.

V svoj avto sem si namreč zaklenil ključ, ob zaklenjenem avtu pa sem ostal v prepoteni kratki majici in umazanih kratkih hlačah. Vse ostalo je bilo zaklenjeno v avtu. Sploh nisem vedel, ali je to res, ali pa morda sanjam. Kako mi je uspelo zakleniti ključ v avto, še zdaj ne vem. Moj serviser trdi, da sem zagotovo nekaj pritisnil, ampak jaz sem prepričan, da nisem. Je pa res, da sem avto odklenil in odprl vrata na sovoznikovi strani, ključ in vse ostale stvari pa sem pustil v avtu in zaprl vrata, vse to v zelo kratkem času. Mogoče je to vzrok, da se je avto zaklenil. To mojo teorijo bom tudi testiral, ampak šele doma.

Spraševal sem se, kaj naj zdaj naredim. Prepričan sem bil, da bom moral poklicati kakšnega mojstra, ki mi bo odprl štiriletnega Mercedesa. Prepričan sem bil, da so Nemci naredili avto tako, da je čim težje vdreti vanj. Bil sem že naravnost obupan, ko se mimo pripelje gospod in me vpraša, kaj je narobe. Pokažem mu, da sem si zaklenil ključ v avto, ker angleško v teh krajih ne govorijo, znajo namreč samo rusko in gruzijsko.

Več glav več ve

Sreča v nesreči je bila, da sem šel ravno na ogled nekega kanjona in v bližini je bilo približno 20 voznikov terenskih vozil, ki turiste vozijo po kanjonu. No, to pa so ljudje, ki se na avtomobile malce spoznajo in zagotovo se jim je kaj podobnega že zgodilo, sem si rekel. Upal sem, da mi bodo lahko pomagali. Kmalu se pet voznikov zbere okoli mojega avta. Pogovarjajo se in razglabljajo, kako bi avtomobil odprli. Zdelo se mi je, da kar malo tekmujejo, komu bo uspelo. Vse skupaj sem samo opazoval. Vrata so na silo odprli za par milimetrov, da so noter porinili majhno žičko in jo poskusili zatakniti za kljuko, da bi odprli vrata. Ampak kljuka je narejena tako, da je nikakor ne moreš z zanko zatakniti in odpreti vrat. Eden je poskusil žico na koncu zaviti in jo namazati z lepilom, da bi se zalepila na gumb na vratih. Na ta način bi kljuko potegnil ven in odprl vrata. Tudi ta poskus ni uspel. Potem se je mimo pripeljal še en gospod, ki je govoril angleško in me takoj malo pomiril, da bodo avto odklenili. Malce debelejše žico, ki je imela na koncu kljuko, je porinil skozi par milimetrov široko odprtino na vratih avtomobila in v manj kot dveh minutah je bil avto odklenjen.

Kamen se mi odvali s srca. Vsem se lepo zahvalim in jim dam nekaj denarja za pijačo. Odpeljem se naprej in šele kasneje se dobro zavem, kaj se mi je res zgodilo. 

Kako sem bil še po dogodku šokiran, si poglejte v spodnjem videoposnetku.

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na moj Youtube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov z različnih lepih krajev.

Še dan po tem dogodku, ko sem montiral video, me je kar malo stisnilo pri srcu. Ta posnetek sem res težko gledal. Od tistega dne ne stopim iz avta, da ne bi s sabo vzel tudi ključa, če se mi kdaj zgodi, da ga pozabim, pa grem hitro pogledat, ali je odklenjeno ali ne. Ko med potjo ustavim in grem samo nekaj fotografirati ali posneti, vedno odprem okno. Če bi se avtomobil slučajno spet zaklenil, ga lahko na ta način odklenem sam.

Česa takšnega se mi na potovanjih še ni zgodilo in upam, da se mi tudi nikoli več ne bo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja