Zbiranje pomoči za Ukrajino – vojna v Ukrajini je ljudi zelo prizadela, zato jim pomagajmo

Bi želeli pomagati ljudem v Ukrajini, ki jih je prizadela vojna? 

Odločil sem se, da bom začel zbiranje pomoči za Ukrajino in potem vse skupaj tudi sam odpeljal v Ukrajino ter poskrbel, da bodo pomoč dobili res tisti ljudje, ki so tega najbolj potrebni. 

Z zbrano humanitarno pomočjo se bom na pot odpravil naslednji teden. Za to pot sem si priskrbel avto Peugeot Partner, da bom lahko vanj naložil malo več stvari. Ob tej priliki bi se rad zahvalil podjetju CarLine iz Trebnjega, ki mi je tako rekoč skoraj brezplačno posodilo avto Peugeot Partner. Moral sem ga sicer plačati in registrirati na svoje ime, vendar so mi obljubil, da ga odkupijo nazaj, ko se vrnem. 

Nekaj humanitarne pomoči za Ukrajino bom prispeval sam oziroma naše podjetje Spletni partner. Tudi za bratom sem se že dogovoril, da bo nekaj prispevalo njegovo podjetje Cementni izdelki Gorec. Pozivam pa tudi ostala podjetja in posameznike, da me kontaktirajo, če bi želeli sodelovati v tem zbiranju pomoči za Ukrajino. Seznam vseh donatorjev bom objavil na koncu tega prispevka, tako da se vsem, ki bodo kar koli prispevali, lahko zahvalim vsaj s to minimalno reklamo. 

Če želite sodelovati v zbiranju pomoči za Ukrajino, me kontaktirajte na moj email naslov: tomazgorec@gmail.com. Dogovorili se bomo glede prevzema in vsega ostalega. 

Zbiranje pomoči za Ukrajino bo potekalo do sredine naslednjega tedna. Moj namen namreč je, da se v Ukrajino odpravim konec naslednjega tedna. 

Zbiram izključno samo stvari oziroma predmete. Ne zbiram denarja, ker to niti ni zakonito niti tega ne bi hotel, ker lahko hitro pride do kakšnih pomislekov, kam je šel denar. 

Pomagaš lahko tudi tako, da povezavo do tega prispevka deliš na Facebooku ali jo pošlješ prijateljem po mailu. 

Kontaktiral sem slovensko veleposlaništvo v Ukrajini, da jih vprašam, kakšno humanitarno pomoč najbolj potrebujejo v Ukrajini. Odgovorili so mi, da ljudje najbolj potrebujejo naslednje stvari:

  • gaze in široke povoje,
  • komprese za oskrbo ran, 
  • hrano za dojenčke (umetno mleko in kašice),
  • plenice,
  • nepokvarljivo blago (konzerve, vloženo sadje in zelenjavo, makarone, riž)
  • zimska oblačila, kot so jakne, nogavice, kape in rokavice (predvsem večje od L),
  • spalne vreče.

Oseba, h kateri grem v Kijev, me je spraševala tudi za inzulin in lističe za testiranje. Če lahko kdo to priskrbi, bom zelo hvaležen. 

Več o tem, kako bom šel v Ukrajino in kam bom peljal humanitarno pomoč, izveste na spodnjem videoposnetku. 

Vsem, ki mi boste pri zbiranju pomoči za Ukrajino kakorkoli pomagali, se iskreno zahvaljujem!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja