Dino Merlin – Na koncertu v Sarajevu

dino merlin

Zgodil se mi je še en dogodek, ki ga zagotovo ne bom pozabil nikoli v življenju. Bil sem na koncertu Dina Merlina. Ampak to ne kar na enem koncertu. Bil sem na koncertu v Sarajevu na stadionu Koševo. Na Koševu sem bil že dve leti nazaj na koncertu mojega najlubšega benda – Bijelo Dugme.

In zakaj je zame ta dogodek tako pomemben? Zato ker imam rad Bosno, Sarajevo,… pesmi, ki jih poje Dino Merlin so mi všeč,…. Všeč so mi ‘sarajlije’, še bolj ‘sarajke’ 😉

dino merlin koševo

Vzdušje na koncertu je bilo super. Bilo so stari in mladi. Najbrž najstarejše je bila gospa zravne mene. Povedala mi je, da ima 82 let. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Naj omenim še prijazne redarje, ki niso tam samo zato, da se delajo frajerje,… kot pri nas.

Kadar sem v Sarajevu, se vedno spomnim sarajevčanke Belme, s katero sva imela leta 1992 kratko poletno romanco na Pagu. V Sarajevu se je ravno začela vojna, ona pa je kot begunka bila pri sestrični Almi v Zagrebu. Starši od Alme (oba sta zobozdravnika) imajo na Pagu vikend in ravno v istem času smo bili skupaj na morju. Jaz otročji in neumen kot sem bil, sem ji govoril neka moja takratna prepričanja o Bosancih, muslimanih,… V glavnem naredil sem ji veliko krivico. Kot, da ji že ni bilo dovolj hudo, da je morala zapustiti dom in skrbeti kaj bo z starši ki so ostali v Sarajevu, sem ji moral še jaz dodatno greniti življenje.

Že dolgo časa vem, da sem ji dolžan opravičilo. Ker nimam stika z njo, menda sedaj živi v Ameriki, sem opravičilo preko sms-ja poslal njeni sestrični Almi.

Dino Merlin, vidimo se zopet čez štiri leta na Koševu!

4 komentarji

  1. Ja, jst sm bla tudi na tem “spektatklu” … definitivno eno resnicno dozivetje, ki mi bo ostalo v spominu za vedno …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja