Afriški horoskop

Afriška astrologija temelji na povsem drugačnem doživljanju časa in pojmovanju človeka, kot evropska in prav zato nas lahko veliko nauči o nas samih. Nedvomno boste presenečeni nad razlago, ki jo boste našli pod simbolom svojega afriškega znamenja!

Ljudje smo že v davni preteklosti opazovali gibanje nebesnih teles in verjeli, da premiki zvezd in planetov vplivajo na našo usodo. Astrološki simboli se od ene do druge celine sicer razlikujejo, vendar kljub temu med njimi obstajajo prav presenetljive podobnosti. Morda niste vedeli, da poleg indijske, keltske, tibetanske, polinezijske, arabske in drugih poznamo tudi afriško astrologijo, a tudi v “črni” Afriki, tako kot drugje po svetu, astrologija odraža globoko doživeto povezanost človeka in vesolja. Zato le poiščite svoje afriško znamenje, nato pa razmislite tako o vašem simbolu kot o njegovem pomenu. Primerjajte ga s svojim sončnim znamenjem zahodnjaške astrologije in seveda tudi s svojim podznakom. Točnost rezultatov je prav presenetljiva.

Kruhovec

4. januar – 3. februar
Vaš element: Zrak
Vaš čut: voh
Ugoden dan: četrtek
Ugodna meseca: januar, maj
Občutljivi organi: jetra, žolč

Rojeni v znamenju Kruhovca ste zelo podobni temu drevesu: Ste zanesljivi, odkritosrčni in preudarni. Imate občutek za materialno, za ravnanje z denarjem in za posle, zaradi česar vam je sreča naklonjena. Ste vztrajni, resni in zaupate vase, kar vam možnosti za uspeh še povečuje, vendar ne smete dopustiti, da vas premaga trma, kar lahko predstavlja veliko težavo. Po drugi strani pa se morate varovati oseb, ki bi vas vlekle za nos. Precej lahko vas je namreč prepričati in ker ste večino časa kot priden otrok, zlahka nasedete in zabredete v nesrečo. Vedno s trezno glavo naprej dobro premislite, kaj je v določenem položaju za vas najbolje!
V ljubezni ste zvesti in sanjate o idealni družini. Na žalost pa utegnete zapravite veliko priložnosti, ker ste ali preveč izbirčni ali preveč plašni. Najbolj vas je strah, da bi bili prevarani, toda pogosto se vam zaradi tega strahu zgodi prav to. Da bi se iz materialnega sveta dvignili v duhovnega, se morate kar precej naprezati – a prav to je tisto, kar morate storiti, če hočete doživeti uspeh in srečo.

Jantar in srebro

4. februar – 5. marec
Vaš elememt: Zrak
Vaš čut: vid
Ugoden dan: sreda
Ugodna meseca: februar, junij
Občutljivi organi: živci

Jantar in srebro sta v Afriki simbola zemeljskega bogastva. Vendar se obeh drži tudi določena mera slabega slovesa, kajti z njima imajo veliko opraviti sleparji in ljudje s sumljivimi nameni. Rojeni v tem znamenju ste živahni, dejavni, spretni in podjetni ter imate žilico za sklepanje poslov in trgovanje. Včasih ste lahko preveč površni in se lahko zgodi, da date prednost takojšnjim koristim pred stvarmi, ki so zares življenjskega pomena. Zaradi tega morate dobro paziti, sicer se lahko zgodi, da žrtvujete bistvo nepristnim čustvom. Z drugimi besedami: Ne prodajte svoje duše za kos kruha!
V ljubezni niste preveč zvesti, razen v primeru, da naletite na partnerja, ki vam ga je resnično namenila usoda – poslušajte nasvet modre osebe in uspelo vam ga bo najti. Tudi sami bi lahko dajali dobre nasvete, a le drugim, kajti sami ne veste ravno najbolje, kaj je dobro za vas.

Družina

6. marec – 4. april
Vaš element: Zemlja
Vaš čut: voh
Ugoden dan: torek
Ugodna meseca: marec, julij
Občutljivi organi: pljuča

Življenje osebe, rojene v znamenju Družine, je tesno povezano z življenjem skupnosti in ima vse kvalitete, ki jih potrebuje, da se odzove na njene potrebe. V Afriki razumejo družino v širšem smislu, se pravi na ravni, ki presega pleme ali narod in se nanaša na celotno človeštvo. Rojeni v tem znamenju se torej posvečate zadevam širše skupnosti in družbenim vprašanjem v vseh njihovih razsežnostih. V ta namen imate vso potrebno modrost, bistroumnost in razvito inteligenco. Ste altruist in imate izrazit občutek za komunikacijo. Ustvarjeni ste za vlogo posrednika ali tistega, ki povezuje in utrjuje odnose v skupnosti. Denar pri vas nikoli ni v prvem planu in vas zanima le tedaj, ko vam služi za dosego nekega cilja. Vendar veste, kako ga zaslužiti, znate ravnati z njim, ga množiti in ga posvečati stvarem, ki to zaslužijo. Ker vas večkrat prevzamejo občutki tesnobe, potrebujete resne prijatelje, ki bi vam nudili oporo. Paziti morate, da se ne bi zatekli k prebrisanosti in izmikanju, kar v vsakem primeru vodi v razočaranje in nesrečo.
Kar precej se boste morali namučiti, da boste našli sorodno dušo, toda ves trud bo poplačan, ko si boste ustvarili družino.

Majhne usluge, ki jih nudimo sosedom

5. april – 4. maj
Vaš element: Zemlja
Vaš čut: sluh
Ugoden dan: sobota
Ugodna meseca: april, avgust
Občutljivi organi: tkivo, kosti

Ime tega znamenja je očitno zelo “afriško”: Pod tem Afričani razumejo dvojnost med mladim in starim, žensko in moškim, magičnim in vsakdanjim… skratka med vsem, kar si v življenju nasprotuje in se hkrati dopolnjuje. Oseba, rojena v znamenju Majhnih uslug, ki jih nudimo sosedom, je v središču življenja skupnosti, tako kot oseba, rojena v znamenju Družine, toda na precej drugačen način, kajti pri njej je poudarjena čarovniška, šamanska stran. To je oseba, ki zlahka naveže stike z drugim, rada skrbi zanje in jim nudi psihično oporo. Pogosto mora odločati v usodnih trenutkih. Večkrat mora pozabiti nase in se žrtvovati za druge, toda v tem najde svoj notranji mir in zadovoljstvo, zato se mora v tej vlogi naučiti dihati s polnimi pljuči.
V evropski družbi bi osebi, rojeni v tem znamenju, ustrezal poklic psihologa, socialnega delavca ali terapevta. Prav tako bi se dobro znašla v vlogi osebe, ki bi bila odgovorna za medčloveške odnose ali ki bi delala za človekoljubne cilje. Če osebi v življenju ni uspelo udejanjiti svoje poklicanosti v poklicnem življenju, bo delala čudeže v prostem času; njeni glavni načeli bosta radodarnost in altruizem.
V odnosih z drugimi ljudmi imajo rojeni v tem znamenju načeloma smolo. Pogosto so prevarani in razočarani zaradi nizkotnosti ljudi. Varujejo naj se apatičnosti in depresij, ki kar pogosto prežijo nanje. V ljubezni so zvesti, vendar včasih žal precej bolj dovzetni za težave drugih, kot za težave svoje lastne družine.

Tržnica

5. maj – 4. junij
Vaš element: Ogenj
Vaš čut: tip
Ugoden dan: nedelja
Ugodna meseca: maj, september
Občutljivi organi: žile, grlo

Pozitivne strani rojenih v znamenju Tržnice so notranji mir, realizem, občutek za sklepanje koristnih znanstev, iznajdljivost in diplomacija. Toda pozor! Pazite, da ne bodo prišle na dan vaše slabe lastnosti, kajti v tem primeru se pokaže povsem druga plat medalje: Postanete lahko neobčutljivi, pohlepni in nepošteni, zanimati vas začnejo le materialne dobrine, pri čemer kar mimogrede pozabite na temeljni potrebi po ljubezni in duhovnosti. Druga nevarnost je ta, da pričnete razsipati svojo sicer veliko življenjsko energijo za dosego ciljev, ki je niso vredni. Kajti kolikor ste sposobni ogoljufati druge, toliko so drugi sposobni ogoljufati vas. Kadar se česa lotite, previdnost ni ravno vaša močna stran. Tudi v ljubezni tvegate, da se zapletete v kratkotrajne avanture. Zaradi tega morate vselej, pa čeprav ste še tako ponosni, poslušati nasvet modre osebe.
Prav tako bodite previdni pri komuniciranju z okolico, saj lahko povzročite krivico, ker ljudi in stvari okoli sebe pogosto ne vidite take kot so. Morate se naučiti prepoznati svoje napake pri presojanju in ne smete dopustiti, da vas zaslepi jeza. Naučite se vzpostaviti stik s svojo notranjostjo in izognili se boste neuspeha tako na čustvenem kot na poklicnem področju.

Prednik

5. junij – 4. julij
Vaš element: Voda
Vaš čut: okus
Ugoden dan: ponedeljek
Ugodna meseca: junij, oktober
Občutljivi organi: glava

Podoba Prednika je za afriško civilizacijo izredno močna. To je obenem še vedno živi modrec plemena in hkrati simbol vseh pokojnih, ki bdijo nad svojimi potomci. Na tistega, ki je rojen v tem znamenju, pa preži prav toliko nevarnosti, kot ima pozitivnih lastnosti, da jih premaga. Rojeni v znamenju Prednika ste močni, modri, pošteni, bistri in pravični. Kot drugo plat medalje pa v sebi nosite tudi zametke dogmatizma, nasilja brez povoda, prezira do posameznikov in moč, ki jo prav nepremišljeno uveljavljate. Prednik je zapleteno znamenje, polno nasprotij, napornega življenja, vendar zagotavlja uspehe na vseh področjih, seveda pod pogojem, da se jasno zavedate tistega, kar želite. Ne smete dopustiti, da bi se na dan prebila vaša nagonska avtoritarnost, ne izrabljajte situacij sebi v prid in se ne predajajte nerealnemu, utopičnemu sanjarjenju. Ne dovolite, da bi vas vaš čut za preteklost in tradicijo pripeljal do tega, da bi po-stali slepi za mladostnega duha in inovacije. Nagnjeni ste tudi k temu, da se umaknete vase, predvsem kadar vam zunanji svet ne nudi zadovoljstva. Bilo bi narobe, če bi dopustili, da vas takšni občutki premagajo, saj se v vašem primeru to ne more končati drugače kot z depresijo in nesrečo vaših najbližjih. Ne zapirajte se torej vase!

Sodnik

5. julij-4. avgust
Vaš element: Ogenj
Vaš čut: tip
Ugoden dan: torek
Ugodna meseca: julij, november
Občutljivi organi: ledvice

Ste radoživi, podjetni, dobrega zdravja, radodarni in ekstrovertirani. Ste za kanček ranljivejši od drugih, nepotrpežljivi, včasih nespoštljivi do dragih, idealistični, klepetavi in kar malce preveč neomajni v svojih stališčih. Radi bi rešili svet ali ga vsaj reformirali, da bi postal takšen, kot mislite, da bi moral biti, vendar se morate žal največkrat zadovoljiti s tem, da pri reformiranju ostanete pri sebi. Kot bi lahko sklepali že po simbolu tega znamenja, ste rojeni v tem obdobju nagnjeni k temu, da svet doživljate, kot da se vi vedno borite na strani dobrega, medtem ko zlo vlada vsem, ki se vam zoperstavijo. Naučiti se morate poslušati in razumeti druge, kajti le pod tem pogojem boste doživeli uspeh in ravnovesje.
V ljubezni osebe, rojene v znamenju Sodnika, velikokrat doživite mnoga razočaranja. Drugim znate sicer dajati nadvse koristne nasvete, vaše lastne odločitve pa, priznajte, niso vedno najbolj razumne. Tako v ljubezni kot v vseh drugih stvareh ste idealisti, zato ne znate vedno razločiti med tem, kaj je prav in kaj narobe. Naučiti se morate razsodnosti in premagati svoj egoizem ter pretirano samozadovoljstvo. Paziti morate tudi, da zaradi nerazumevanja okolice ne postanete zagrenjeni. Sodnik je lahko najboljše kot tudi najslabše od vseh znamenj. Samo velik posluh za druge in spoštovanje drugačnosti pa vam lahko prineseta ključ do uspeha.

Orešček kole

5. avgust – 3. september
Vaš element: Zemlja
Vaš čut: okus
Ugoden dan: sreda
Ugodna meseca: avgust, december
Občutljivi organi: spolni organi

Rojeni v tem znamenju ste živahni in nemirni, enkrat veseli, že v naslednjem trenutku otožni, v ljubezni tako čutni kot nezvesti, do prijateljev enkrat prijazni, drugič krivični. To je torej impulzivno znamenje, polno šarma in pozitivnih lastnosti, presenetljivo, nepredvidljivo in pogosto vse preveč spremenljivo. Kot vsa znamenja, ima tudi Orešček kole slabe strani dobrih lastnosti in dobre strani slabih, toda tu je to še veliko bolj opazno kot pri drugih. Njegova brezmejna domišljija, zaradi katere lahko izgubi stik z realnostjo in postane zelo površen, mu lahko prinese največji možni uspeh, pa tudi največji neuspeh. Verjetno se še najbolje počuti v umetniškem okolju, privlačita ga tudi raziskovanje in izumiteljstvo, pa tudi poklici, kjer lahko dela v naravi, medtem ko bi na delovnem mestu računovodje v pisarni Orešček kole hudo trpel. Toda tudi na področjih, ki mu jih je namenila Usoda, se mora zresniti in se znebiti beganja, sicer bo v življenju dosegel bore malo.
Glede na nemiren značaj Oreščka ni potrebno posebej poudarjati, da je v ljubezni nezvest, vendar zaradi tega trpi v enaki meri kot partner – zato naj se tudi v ljubezni zresni in poboljša!

Popotnik

4. september – 3. oktober
Vaš element: Zrak
Vaš čut: vid
Ugoden dan: četrtek
Ugodna meseca: september, januar
Občutljivi organi: noge, sklepi

Usoda rojenih v znamenju Popotnika je dvojna, kajti pri vsakem potovanju upanje na to, kaj bomo našli na koncu poti. Ko prispemo na cilj, nas je po eni strani strah novosti, po drugi pa smo veseli in polni energije, ki nam omogoča, da se znova odpravimo dalje. Prav zaradi tega Popotniki dobro poznate občutja, ki si v temelju nasprotujejo. Ste občutljivi, a sposobni pokazati tudi največjo vztrajnost, da pridete do svojega cilja. Imate občutek za druge, ki pa so za vas le nujne postaje, ki jih morate prehoditi, ali mejniki, kijih srečujete na poti. Ste inteligentni in bistri, toda včasih se izgubite v svetu sanjarij in samoslepitev, predvsem kadar vas resničnost razočara. Zaradi svojih fatamorgan se lahko uničite in na takšno egoistično popotovanje vpletete še svoje bližnje, zato previdnost nikakor ne bo odveč. Ne dopustite, da bi se vaše iluzije preveč razbohotile. Naučite se umiriti svoje sanje in poglejte pod površje stvari, da bi lahko spoznali osebe v njihovem bistvu.
Idealna ljubezenska zveza je tista, v kateri partner razume Popotnika in se ga tesno oklene, da lahko skupaj odpotujeta na veliko in dolgo potovanje v notranjost sebe.

Oddaljevanje

4. oktober – 3. november
Vaš element: Voda
Vaš čut: sluh
Ugoden dan: petek
Ugodna meseca: oktober, februar
Občutljivi organi: srce

Rojeni v tem znamenju ste obdarjeni z močjo, ki jo imajo le redki. Najverjetneje ste močnejše konstitucije in postavni ali vsaj neobičajno zdravi in polni energije. Tudi vaše duševno zdravje je odlično. Nobenih dvomov ni v vas, ki bi vas zadrževali. Ste oseba, ki plane naravnost proti cilju, ne da bi se zmenila za ovire, pri tem pa napenjate vse svoje sile. Ima torej vse, kar potrebujete za uspeh. Pri tem so vam v pomoč še radodarnost, občutek za druge in sposobnost, da zlahka navezujete stike. Seveda pa tudi vi niste brez napak. Kot bi lahko sklepali že po simbolu znamenja, je problem v tem, da greste velikokrat predaleč. Pogosto precenite svoje moči in se preveč naprezate ali zahtevate preveč od tistih, ki vas obdajajo.
Poleg tega ste v nevarnosti, da ne opazite pravočasno zahrbtnosti, podlosti in nevoščljivosti oseb, ki vam zavidajo. Lahko pa postanete tudi žrtev svojih neizpolnjenih sanj in tistih ljudi, ki spodkopavajo vaše napore za uresničitev teh sanj – velja tako v poklicnem življenju kot v ljubezni.

Govoreči otrok

4. november – 3. december
Vaš element: Ogenj
Vaš čut: okus
Ugoden dan: sobota
Ugodna meseca: november, marec
Občutljivi organi: črevesje

Za Afričane je Govoreči otrok znamenje sreče, morda je celo najbolj ugodno med vsemi znamenji njihove astrologije. Z mišljenjem, da ima kdo že zaradi samega časa rojstva privilegiran položaj, se je najbrž težko strinjati, vendar je kljub vsemu treba priznati, da je osebam, rojenim v znamenju Govorečega otroka, usoda zares izredno naklonjena. V vas se namreč harmonično dopolnjujejo inteligentnost in občutljivost, domišljija in realizem, moč in nežnost, bistroumnost in sposobnost sanjarjenja. Po naravi ste optimist, vendar nikoli ne zabredete v pretiran idealizem. Ste radodarni, vendar ne naivni, vztrajni, a nikakor ne trmasti. Skratka, ste pozitivno naravnan, odprt in srečen človek, vaše življenje pa naj bi potekalo brez kakšnih stresov in neljubih dogodkov.
Vendar je to le teorija. V resnici ste, pa čeprav imate v življenju še toliko sreče, v nevarnosti, da zaspite na lovorikah in življenje začnete jemati vse preveč zlahka. Dovolj nadarjeni ste, da se znate izogniti velikim naporom, vendar vsi vemo, kam to vodi… v sivo povprečnost, tega pa nekje globoko v sebi nočete. Poleg tega ste precej ranljivi, česar navzven ne kažete, zato se vam to utegne maščevati predvsem na ljubezenskem področju. In še opozorilo glede inteligence: Pri osebi, ki živi zelo uspavano življenje, ne le, da ne pride do izraza, marveč tudi hitro kopni.

Žetev in kašča

4. december – 3. januar
Vaš element: Voda
Vaš čut: sluh
Ugoden dan: torek
Ugodna meseca: december, april
Občutljivi organi: koža, kosti

Rojena v znamenju Žetve in kašče ste praktični, zanesljivi, skrbni in odgovorni realisti. Svoje življenje si krojite z modrostjo in preudarnostjo, znate dobro časovno načrtovati in vas prav nič ne more presenetiti. Ste človek, ki z obema nogama stoji trdno na tleh in na katerega se lahko vsi zanesejo. Pričakovanj okolice ne boste nikoli izneverili, bolj kot s slepili sedanjosti pa ste zaposleni s kovanjem načrtov za prihodnost. Vendar ste prav tako lahko tudi trdosrčni in neobčutljivi za čustva drugih. Če popustite potrebam svoje narave, ste namreč v nevarnosti, da postanete lakomni in sebični. Če se preveč pogreznete v materialistični svet, na koncu zlahka ostanete brez duše in srca. Lahko si mislite, v kaj vas to lahko pahne na področju medčloveških odnosov, še zlasti pa v ljubezenskih zadevah, zato previdnost ne bo odveč.

Naučite se izkoristiti svoje pozitivne lastnosti in se izogibati naštetim pastem. Samo, če vam bo to uspelo, boste zadovoljni s seboj, zadovoljni pa bodo tudi vsi okoli vas, še posebej vaši najbližji. Zavedajte se, da svet potrebuje vaše kvalitete, nikakor pa ne tudi vaših napak.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja