Bajsova domačija – Apartmaji, wellness, oddih v naravi,..

Bi si radi privoščili sproščen oddih? Naj vam predstavim Bajsovo domačijo, ki se nahaja v neposredni bližini Rogaške Slatine in Term Olimia. Bajsova domačija je zaradi svoje lokacije prava oaza miru, zato je odlična tako za družine kot posameznike, ki si želijo miru in sprostitve v objemu narave. 

Na Bajsovi domačiji imate na voljo kar 6 lepih in sodobno opremljenih apartmajev s kuhinjo, kopalnico ter teraso, sprostite pa se lahko tudi z masažo celega telesa, v jacuzziju, savni ali na terasi v sklopu wellnessa. Ob apartmajih se razprostira čudovit vrt z ribnikom in prijaznimi jelenčki, ki se vam čisto približajo in jih lahko celo hranite. Ena od atrakcij pa je seveda tudi njihova lastna “Bajsova oljarna”, kjer pridelujejo domače bučno olje, s čimer so edina oljarna na tistem območju. S pridelavo olja se ukvarjajo že od leta 2015, naprodaj pa je ne samo pri njih, temveč tudi v Rogaški Slatini v kavarni Miamia, okoliških KEA trgovinah in trgovinah Jager. Tudi sam sem poskusil Bajsovo bučno olje in lahko potrdim, da je izredno okusno.

Poleg oljarne se nahaja manjši prostor oziroma trgovinica, ki je namenjena strankam, ki želijo kupiti Bajsovo olje. Prostor ima izgled starejše kleti, v kateri so na policah zložena vsa njihova olja za prodajo. Poleg bučnega olja imajo na voljo še konopljino in laneno olje, vsako s svojimi posebnimi blagodejnimi učinki.

Nato pridemo do gostilnice, kjer vam lahko po predhodnem naročilu pripravijo različne okusne jedi izpod peke in na žaru na oglje, poleg pa postrežejo tudi svež domač kruh iz krušne peči in lokalni sokovi ter vina iz bližnje okolice. Lastnica mi je pripravila malico in lahko povem, da že dolgo časa nisem jedel tako okusne hrane.

Za gostilnico pa se nahajajo apartmaji Bajsove domačije. Vsi apartmaji so tematsko povezani z oljem, (npr. apartma Bučnica, apartma Lan itd.) in sodobno opremljeni z rustikalnim pridihom, kot je razvidno tudi iz spodnjih posnetkov. Apartmaji so udobni in prostorni, zato sem prepričan, da boste z njimi zadovoljni. Vsak apartma ima namreč kopalnico s tušem, televizijo, brezplačen dostop do WIFI povezave, klimatsko napravo in povsem opremljeno kuhinjo z jedilnico ter pogledom na vrt.

Apartmaja Bučnica in Lan sprejmeta 4+2 osebe, zato sta primerni za večje družine oziroma skupine. Apartmaja vsebujeta dve dvoposteljni sobi, teraso, klimatsko napravo, kopalnico s kadjo in bidejem, kuhinjo z jedilnico ter dnevno sobo, v ponudbo je vključen tudi okusen domač zajtrk. Dodatna prednost apartmaja Lana je tudi zasebna savna. Prepričan sem, da bo ta prednost prepričala marsikoga izmed vas.

Apartmaji Konoplja, Črna kumina in Sončnica sprejmejo 2+2 osebi, zato so super za pare in manjše družine. Opremljeni so z eno dvoposteljno sobo, klimatsko napravo, kopalnico s tušem in bidejem, povsem opremljeno kuhinjo z jedilnico in dnevno sobo, v ponudbi pa pripada tudi zajtrk.

Kako je videti eden od apartmajev, si poglejte v spodnjem videoposnetku.

Če vam je bil videoposnetek všeč, predlagam, da kliknete https://www.youtube.com/user/tomazgorec/videos in se naročite na Tomažev Youtube kanal. Tam najdete še veliko zanimivih videoposnetkov iz različnih lepih krajev.

Zadnji apartma se imenuje Stiskalnica in je za dve osebi. Ima eno dvoposteljno sobo, hlajenje s klima napravo, kopalnico s tušem in povsem opremljeno kuhinjo z jedilnico. Apartma Stiskalnica je najmanjši in je namenjen parom, ki si želijo sproščujoč romantični oddih v dvoje.

Več informacij o njihovih apartmajih, prostih terminih in cenah najdete na https://bit.ly/bajsova-domacija.

Nikakor pa ne smem pozabiti na čudovit vrt Bajsove domačije. Na vrtu so igrala za otroke, žar in ribnik, v katerem je ogromno rib. Vrt je ograjen in tako varen za otroke, zato boste lahko uživali na terasi vašega apartmaja in opazovali otroke, kako se igrajo na igralih. Vsekakor je dodatna prednost tudi njihov luksuzni welness, kjer vam je na voljo savna, v kateri je lahko naenkrat do pet ljudi, masaža, prostor za počitek in jacuzzi. Jacuzzi se nahaja v zasteklenem prostoru, od koder lahko opazujemo idilično okolico.

Za Wellnessom je ogromen ograjen travnik, na katerem se pasejo jelenčki. Z lastnico se da dogovoriti, da greste skupaj nahraniti jelene z jabolki in kruhom, kar je zlasti zanimivo za otroke. Jelenčki so prijazni in se ne bojijo, tako da vam bodo jedli kar iz roke. To sem tudi poskusil sam in je bilo pravo doživetje.

Naj vam še predstavim nekaj bližnjih zanimivih lokacij, ki si jih lahko ogledate. Blizu Bajsove domačije se nahaja Rogaška Slatina, kjer vam priporočam obisk Zdraviliškega parka Rogaška Slatina. Sprehodili se boste po urejenih drevoredih in med cvetličnimi gredicami, polnimi cvetlic, ki pripomorejo k boljšemu počutju. Park je oddaljen od Bajsove domačije zgolj slabih 10 kilometrov.

Še ena zanimivost je Kristalna dvorana, ki se nahaja v Grand Hotelu Rogaška. Dvorana je bila zgrajena v prvi polovici 19. stoletja. Dvorana ima zanimivo zgodovino, danes pa se v njej gostijo številni pomembni koncerti, gledališke igre in recitale. Od Bajsove domačije je oddaljena le 7 kilometrov.

Bajsova domačija je pravi oddih za tiste, ki iščete oddih od vsakodnevnih skrbi in uživanje v raju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja