Za jutri sem si budilko nastavil ob 5:30

V službi se mi je nabralo veliko dela. Včeraj je bila sobota in sem delal vsaj 12 ur. Danes je nedelja in sem tudi delal par ur zjutraj. Bi več, samo smo imeli trgatev. Sem pa imel namen, da se bom popoldne usedel za računalnik in delal, da malo zmanjšam zaostanek.

Po trgatvi smo imeli odlično kosilo in sem sem se malo preveč najedel. Ko sem se usedel za računalnik, sem bil popolnoma brez energije in volje do dela. Vedel sem, da delati ne bom mogel, zato sem se odločil da grem po dolgem času malo tečt.

Glede na to, da sem imel še dokaj polen želodec, sem si za cilj zadal, da pretečem dva kilometra in potem še dva prehodim.

Začeti tečt je bilo sicer težko, potem pa je kar šlo. Na koncu sem pretekel okoli šest kilometrov. Od tega okoli tri v hrib. Še dobre štiri sem prehodil. Skupaj sem naredil dobrih deset kilometrov.

Sedaj sem polen energije in bom brez težav delal do ene desetih zvečer.

Za jutri zjutraj sem si budilko nastavil za ob 5:30, ker sem želel biti že ob 6:00 v službi, da bom čim več naredil. Vendar sem se, glede na današnjo izkušnjo, odločil, da bom zjutraj 45 minut namenil rekreaciji. Ne vem še ali bom šel tečt ali na kolo.

V službo bom sicer prišel eno uro kasneje, vendar sem prepričan, da bom jutri, zaradi jutranje rekreacije bistveno bolj produktiven in bom naredil veliko več, kot če bi jutranjo rekreacijo izpustil in prišel v službo eno uro prej.

Dostikarat se vprašam, kako sem lahko tako neumen. Dobro vem kako se po rekreaciji dobro počutim, vendar kljub temu najdem neke izgovore, da ne grem na rekreacijo.

Najbolj pogost izgovor je ta, da nimam časa, ker imam preveč dela. Resnica pa je taka, da bi naredil veliko več, če bi se redno rekreiral.

Pri meni ima rekreacija še en pozitiven učinek. Med rekreacijo se mi porodijo najboljše poslovne ideje.

Tale prispevek sem napisal predvsem zato, da ne bom jutri ob 5:30 našel kakšne popolnoma nove izgovore.

Naslednjega tedna se sicer zelo veselim. Še posebno srede. Najprej v Mariboru predavam za Coworking Maribor. Več o seminarju si lahko preberete na www.coworkingmaribor.si, kjer se lahko tudi prijavite.  Seminar je brezplačen. Nato grem še ne seminar Pot do uspeha, na katerem predava Dragica Korenjak. Več o seminarju si preberite na www.tomazgorec.si/dragica-korenjak.

Uspešen začetek tedna vam želim!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja