Imam najboljšo službo na svetu

Bukarica
Bistro Bukarica v Malinski

Danes je za mano še en čudovit dan. Ravnokar sem se okopal v toplem morju, sedaj sedim na peščeni plaži in čakam sončni zahod.

Od sobote dalje sem službeno na otoku Krk, kjer s sodelavko Sanjo izvajava razne aktivnosti povezane z našo spletno stranjo www.otok-krk.si. Piševa nekakšen online turistični vodič za otok Krk.

Zadnjih pet dni se nama dogajajo same lepe stvari.

V ponedeljek sva bila povabljena v bistro Bukarica, da napiševa reportažo o njihovi ponudbi. Oba s Sanjo sva bila nad ponudbo in kvaliteto hrane navdušena. Jedla sva tako dobro, kot že dolgo ne. Reportažo iz najine večerje v Bukarici, si lahko preberete na www.otok-krk.si/bistro-bukarica.

V torek naju je na malico povabila gospa Jasna iz Njivic. Na koncu se je to izkazalo, da to ni malica, temveč prava pojedina. V bistvu je to bil za naju zajtrk in kosilo, pa tudi večerja, saj nama je gospa Jasna za domov dala pecivo in zelo okusen zelenjavni zavitek.

Gospa Jasna je lastnica prijetnega apartmaja v Njivicah, ki je od morja oddaljen samo 30 metrov. Več o njenem apartmaju najdete na www.otok-krk.si/vila-jasna-njivice. Žal ima samo en apartma in je hitro zaseden. V kolikor bi želeli iti naslednje leto letovati k njej, ga morate čim prej rezervirati.

Jasna
Pojedina pri Jasni

V sredo sva bila povabljena k Slavici in Zvjezdanu, ki sta lastnika apartmajev v Omišalju. Gospa Slavica je žal imela ene opravke in je ni bilo, naju pa je pričakal  Zvjezdan s polno mizo dobrot. Kasneje, naju je peljal še v odlično restavracijo na kosilo.

V četrtek sva bila povabljena k Andreji v mesto Krk. Andreja ima v centru mesta prijetno restavracijo, o kateri sva s Sanjo že pisala na naši strani. Reportažo najdete na naslovu www.otok-krk.si/konoba-andreja-mesto-krk.

Poleg restavracije, Andreja oddaja tudi apartmaje. Njeni apartmaji so urejeni in čisti. Nahajajo se na mirni lokaciji in so od morja oddaljeni 250 metrov.

Drugače je Andreja pol Slovenka in lahko z njo komunicirate v slovenskem jeziku.

Super občutek je, ko si pri vseh teh ljudeh tako lepo sprejet in vidiš, da so iskreno veseli tvojega obiska.

Z vsemi omenjenimi osebami poslovno sodelujemo. Ker smo si podobni, smo si všeč in smo zato postali prijatelji in se dobro razumemo.

Tudi danes sva imela s Sanjo čudovit dan. Zjutraj sva sicer zgodaj vstala, pozajtrkovala in naredila par stvari za službo. Nato sva bila v Malinski dogovorjena s Tanjo, ki je lastnice turistične agencije v Malinski, s katero sodelujemo. Par stvari, ki smo se jih morali dogovoriti, smo se dogovorili ob prijetnem klepetu na terasi  simpatičnega lokalčka.

Ko sva zaključila sestanek, sva se odpravila v Baško, kjer sva želela malo planinariti. Za cilj sva si zadala vrh Hlam, ki je visok 461 metrov in nudi čudovite razglede na Baško in okoliške hribe. Pot, ki vodi na Hlam se imenuje pot na mesec. Po približno 45 minutah hoda imaš res občutek, da si prišel na mesec. Vse samo kamenje, ampak lepo, kot v pravljici. Da ne omenjam super zraka in odličnih razgledov. Več o tem najinem pohodu si lahko pogledate na http://www.otok-krk.si/pot-na-hlam.

Baška
Pogled na Baško

Po treh urah planinarjenja se nama je prileglo odlično kosilo v hotelu Tamaris, ki leži tik ob glavni plaži v Baški. Poleg odličnega kosila, sva imela še super ambient.

Sedaj sedim na plaži v Šilu, sonce je že zašlo. Počasi se bom odpravil v apartma, kjer se bom priključil na internet in naredil še par stvari za službo. Pred spanjem bom še malo bral.

Jutrišnji dan bom začel z jutranjim tekom in plavanjem v morju, potem pa imam dogovorjene tri sestanke z lastniki apartmajev.

Res imam lepo službo in sem zato zelo hvaležen, komurkoli že moram biti. Verjetno najbolj staršema, ki sta me tako vzgojila, da rad delam.

Največ zaslug zato, da lahko delam to kar delam, pa imam zagotovo sam. Če se ne bi ves čas izobraževal in trdo delal (hvala bogu v delu uživam), mi vse to nikakor nebi zneslo.

Tale naš projekt za otok Krk postaja zelo dober posel. To so sicer sadovi dolgoletnega dela in učenja. Če se nebi spoznal na optimizacijo spletnih strani, na vse vrste promocij na internetu in socialnih omrežjih ter nebi obiskal cel kup seminarjev in prebral veliko knjig, nebi bilo od tega projekta nič.

V kolikor bi radi delali tisto kar vas veseli in bi želeli biti v tem delu tudi uspešni vam svetujem, da se čim prej začnete izobraževati. Hodite na seminarje in berite knjige.

Konec septembra imate priložnost, da obiščete en super brezplačni seminar, na katerem bo predavala moja najljubša predavateljica Dragica Korenjak. Naziv seminarja je Pot do uspeha. Več o seminarju si lahko preberete na www.tomazgorec.si/dragica-korenjak.

Seminar bo v Mariboru. Če ste pomislili, da nebi šli na seminar, ker je Maribor predaleč, potem je vaša želja, da bi uspeli premajhna in boste v življenju zelo težko uspeli. Jaz sem od Maribora oddaljen okoli 170 kilometrov, zaradi obilice dela sem kar na tesnem s časom, tudi razno raznega znanja imam zelo veliko, pa niti ne pomislim, da je Maribor predaleč in da nebi šel na seminar. Ravno nasprotno, seminarja se zelo veselim.

Če vas zanima delo preko interneta vam priporočam, da 19. septembra obiščete seminar o Facebooku na katerem predavam jaz. Več o seminarju si preberite na www.zasluzek.org/facebookseminar.

Vaš uspeh je odvisen od vaše vztrajnosti, znanja in discipline. Predvsem discipline! To je na enem seminarju povedala Dragica Korenjak, kar sem si za vedno zapomnil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja